Moderátoři: smith, Wjem

TomášGB

Uživatel

Zaregistrován:
2. 1. 2025

Vytvořeno:
2. 1. 2025, 12:24

Dobrý den,
zdědil jsem několik obrazlů po brababičce a také po babičce. Rád bych se něco dozvěděl o autorech.

1. Krajinka signovaná Říhánek Josef z roku 1940, na kartonu, pravděpodobně olej? - O Daliboru a Vojtěchu Říhánkovi vím, ale Josef?

Popis obrázku

Popis obrázku

1. Zimní krajinka na plátně, pravděpodobně olej?, signovaná asi Benedikt? z roku 1956. - vzhledem k roku to nemůže být Václav Bnedikt. Možná Karel Benedík?

Popis obrázku

Popis obrázku

1. Zimní krajinka - z druhé strany název "Zima u Labe v pozadí Kunětická hora". Pravděpodobně akvarel a tuž? Podklad je papír. Datováno 1959, podepsán Racín??

Popis obrázku

Popis obrázku

1. Poslední je nesignovaný obraz přístavu, tempery? na kartonu. Patřil dědovi a babi - z toho odhadovaná datace
    60´až 70´léta

Popis obrázku

Děkuji za jakékoli informace a přeji hezký den
Tomáš

klejda100

Uživatel

Zaregistrován:
1. 3. 2016

Vytvořeno:
4. 1. 2025, 09:19

Bohužel se jedná o práce amatérských malířů bez velké hodnoty, snad jsem vás nezklamal.

TomášGB

Uživatel

Zaregistrován:
2. 1. 2025

Vytvořeno:
4. 1. 2025, 11:42

O cenu mi nejde, prodávat je určitě nebudu. Spíš jsem sháněl nějaké informace o malířích... I tak děkuji!

Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

Vytvořeno:
4. 1. 2025, 18:09

Mně ty obrázky přijdou jako příjemně naivní. Jistou kvalitu v nich vidím. Chtělo by je dát do pucu (vyčistit a nalakovat) a radost určitě dělat budou.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.