ked robím pavilon tak mám nalepené na plôšku sekundovým lepidlom a ked prelepím tak 2zložkovým 1a 5 minútovým epoxidom,potom mi stačí dop nahriať a lepidlo,epoxid sa uvolní,prípadne stačí dať do odlakovača,riedidla. v podstate by ti stačilo kúpiť v papiernictve alebo na pošte pečatný vosk a pridať ešte šelak aby nebol taký krehký a v pohodičke ide potom použiť
Kamenářský tmel
základní recept
450g - šupinkový šelak
250g - přírodní kalafuna
40g - mastix
260g - plavené křídy nebo kaolínu
postup
roztavíme v nádobě kalafunu, potom přidáme šelak a počkáme až se roztaví, přidáme mastix a nakonec přidáváme pomalu plavenou křídu a vmícháváme ji do taveniny až se vytvoří hustý roztok bez hrudek, který potom vylejeme na chladnou kovovou desku a po zatunutí můžeme používat.
varianty
místo křídy můžeme použít sádru, můžeme pro změkčení přidat včelý vosk. Každý brusič si svůj tmel ladí podle svých potřeb a přidává ještě své "tajné" přísady. Můžeme přidat i kysličník chromity a obarvit si tmel do zelena, kysličník železitý obarví tmel do červena a různé další přísady. Rovněž si na internetu můžete koupit velice kvalitní tmel již hotový. Dá se použít i jakékoliv epoxidové lepidlo, pak se dá tmelka s kamínkem na noc do lihu a lepidlo změkne a jde sloupnout.
dady2@centrum.sk
dokončený ten svetlejší citrín 29ct 21x21mm a dorobený ešte z odrezku toho prvého "konak" citrínu 8,1ct 13,6x13,6 Brazília
Obrázky:
len ten jeden malý,dotyčný to tak chcel a nedal sa odhovoriť😕 pre mna len robota navyše.. malo to byť aj na tie velké ale odhovoril som zákazníka že to pokazí vzhlad a cenu kamena,tak si dal povedať
ono som dorobil túto"prdelku" na pokazenú záhnedu a ludia začali blázniť že chcú tiež srdiečka. trhá mi to srdce ked tam robím to V-čko,ale náš zákazník náš pán. vysvetlím im že sa tým ten výbrus úplne degraduje a že to má už tvar a vzhlad srdca,ale nie každý sa nechá ukecať. ja mám zaplatené za prácu,tak mi to môže byť viac menej šumafuk kto čo chce s kamenom
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.