Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#11 13. 1. 2016, 19:04
Zdravím.Podľa mojich informácií by mohol mať tento tanier viac ako 90 rokov.Viete to podľa značky a "podpisu"maliara(?) určiť-potvrdiť/vyvrátiť?Ďakujem. Obrázky: ...

to stani ; pokiaľ môžem doplniť pre Tvoju informáciu značku vtlačenú do taniera Modra začala používať od roku 1945 = ešte do 90 rokov veku si tanierik musí počkať. Znaky jednotlivých majstrov nepoznám , pokiaľ tam niekto domaľoval písmeno netuším kto to je tak kvalitnú literatúru žiaľ nevlastním.😞

Mám rád keramiku ešte viac porcelán prípadne kryštál ,ale nie je to moja top kategória

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

#12 13. 1. 2016, 22:42

Ja som ten vek odhadol preto,lebo mama to dostala od svokry s tým,že to bol jej svadobný dar.A keď som vychádzal z toho,kedy sa narodil môj otec,tak mi to takto vyšlo.Nič sa nedeje.Dúfam,že som neotravoval.-s-

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#13 14. 1. 2016, 00:23

Otázka bola štandartná , len nikto sa nemal ku kvalifikovanej odpovedi .😉
Možno kto má lepšie znalosti okolo Modranskej keramiky dokáže určiť konkrétneho autora.

Profilový obrázek
stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

#14 14. 1. 2016, 19:41

Nebol si včera akosi dlho hore?S tými odpoveďami sa naozaj vrece neroztrhlo.🙂 Keď nejde o atraktívnu vec,tak to zvyčajne býva tak.Pohoda.Profíkov to neosloví a amatéri o tom vedia toľko koľko ja.Dnes som skúšal niečo vygúúúgliť,ale nič moc.A mám pocit,že som kedysi tie značky videl.Ale neviem kde.Čo iné zadať ako vtlačené značky,ker.Modra značky,register atď,atď.Vždy vyskočí porcelán.Lebo je drahší.😃 Našiel som len zmienky o tom,že slovenská keramika-účastinná spoločnosť (Modra) vznikla v roku 1923.O tom či značky vtláčali alebo kreslili som nenašiel nič.Videl som niekde na nete dno nejakého džbána-starého a tam bola značka tiež vtlačená.Modr. keramiky novej mám pár (dosť) kusov,ale tie sú len signované a číslované.Niekedy okolo 1950 sa to už značilo ako majolika.Tým nechcem povedať,že nemáš pravdu s tým rokom 45.Napísal som mail pani R,ktorá má akúsi menšiu výrobnú prevádzku niekde v okolí Modry.Som zvedavý,či sa ozve.Tam by mohli byť pamätníci,ktorí si ešte niečo pamätajú.Ale už dosť."Toľko kriku pre nič."
Čítam tam SLOV.KERAM.MODRA-s-

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#15 15. 1. 2016, 05:02

Dobrá pomôcka na určovanie je kniha od Braunovej Kúzlo keramiky a porcelánu odtiaľ som čerpal informáciu aj ja.

Modra okrúhly znak používala od roku 1945 .

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#16 15. 1. 2016, 05:05

Neviem podľa čísla by to mohol byť rok 1945, ale nezáväzne ?

Profilový obrázek
stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

#17 15. 1. 2016, 06:47

Stručne.
Ďakujem,som v práci.
-s-

Profilový obrázek
stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

#18 15. 1. 2016, 21:23

Dobrý večer!
Pozeral som na dná modr.výrobkov a mám v tom len väčší chaos.Zaevidujem 1945.Aj tak je to dosť času na to,že sa mohol rozbiť.😉
Chcem sa opýtať ešte na tento tanier.Má vôbec niečo spoločné s Modrou?Mali ho rodičia.Rád by som vedel,či je nový,alebo starší.Pletú ma tie praskliny v glazúre.A ešte raz sa skúsim opýtať na túto značku.Poznáte to niekto?
Dík.-s-

Obrázky:

Profilový obrázek
vlavla

Uživatel

Zaregistrován:
8. 2. 2017

#19 8. 2. 2017, 14:16

Co si myslíte o tomhle talíři ? Je nebo není ?🙂 Díky

Obrázky:

Profilový obrázek
RobertM

Uživatel

Zaregistrován:
21. 3. 2017

#20 21. 3. 2017, 17:50

Dobrý deň, chcel by som odborný názor na tieto dva keramické džbánom . Podľa mojich zistení ide o habansku alebo teda modriansku keramiku ktorá siaha až do 14. Storočia.
Chcel by som sa spýtaj aj či to má cenu ak je to mierne poškodené ako napríklad na tom prvom dzbane chyba ucho a ten druhý má z druhej strany odrozbite hrdlo

Obrázky:

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.