Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

Vytvořeno:
21. 6. 2017, 21:53

Fidzi: to jako že někdo bude sbírat lahve s víceméně identickým obsahem podle ročníku? No, asi mám malou fantazii🙂

No, tyhle koňak se sbírají, i když nevím jestli i u nás. Ovšem nesbírá se to obvykle podle ročníku, ale spíše podle designu flašky. Výrobce vždy po pár letech udělal a i teď dělá nějakou změnu.
Ovšem, ty cca 80tá léta nejsou u Courvoisier VSOP teď ještě nijak příliš navíc ceněná. To by musela být flaška alespoň z 50-60 let, aby byl výrazný cenový rozdíl...

Tento typ láhve se prodával za totáče i u nás v Tuzexu, případně v některých luxusních prodejnách potravin. My to mívali doma, tak si to pamatuji.

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován:
10. 3. 2009

Vytvořeno:
21. 6. 2017, 21:57

Fidzi: to jako že někdo bude sbírat lahve s víceméně identickým obsahem podle ročníku? No, asi mám malou fantazii🙂

Tenzor, prečo ľudia zbierajú úplne identické neplatné mince, ktoré sa ani vypiť nedajú, a za ročníky 1924, 1932 alebo 1937 vedia zaplatiť nehorázne peniaze ?
Alebo skús na fórach pre zberateľov EURo mincí, či bankoviek agitovať, že je to strata času, lebo rovnaké majú ľudia v peňaženkách...😉

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

jano7B9

Uživatel

Zaregistrován:
26. 7. 2007

Vytvořeno:
22. 6. 2017, 18:37

Z toho nespraví ani debouché🙂 😆😆

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
22. 6. 2017, 22:34

Fidzi: no mince jsou mince a chlast se chlastá (a jasně, osobně mi moderna v čemkoli moc neříká), navíc ten tvar lahve je natolik moderní, že jsem si ani nemyslel, že je to starší design🙂 I když 30 let, co to je.

Lubolubo

Uživatel

Zaregistrován:
15. 8. 2021

Vytvořeno:
15. 8. 2021, 15:17

Vzhledem k tomu, že cognac už v láhvi nezraje, je tato nabídka nejen proti pravidlům fóra (https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/pravidla-diskuzniho-fora-sberatel-com-14958x1062, bod c. 7), ale i nesmyslná, kdo bude chtít, tak si to koupí v obchodě. Pochybuji, že by šlo o nějakou speciální edici.

Tu by som oponoval, každý druh alkoholu vo fľaši zreje, čím je starší, tým sú rozdiely markantnejšie. Dá sa to aj overiť porovnaním...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.