Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith
Tak sa pridám aj ja,ale len príspevkom,resp. komentárom. Mám 30 rokov a posledné necelé tri roky sa venujem aj s priateľkou filatelii. Ona zbiera väčšinou Severnú Kóreu, Vietnam, Čínu, Rumunsko, Bulharsko a Juhosláviu , ale všetko len 50´s a 60´s a to len flóru a faunu. Hlavne tá kórea a vietnam nás stálo finančne už vari aj vyše tisíc eur, ale stojí to za to. Vášeň, ktorá Vás úplne pohltí. Ja som olympionik,ale vyberavý. Napríklad tlačové listy k OH 1976 kanadské , ktoré ma vyšli na hrozný peniaz, ale tá krása a hodnota sa nedá vyčísliť. Oceňujem väčšinou len klasickú rytinu- oceľorytinu s hĺbkotlačou- ale nepohrdnem kvalitným ofsetom. Olympiády 1956 a 1960 v prípade niektorých-!- štátov boli naozaj mimoriadne vydarené. Myslím filatelisticky. Korunové Slovensko aj faunu ČSSR mám aj na celých tlačových listoch. Známky ukladám buď do albumu zaskleného, ale mám viac zásobníkov a to výlučne značky Filux, ktoré si kupujem od p. Diošiho. Ponuka je obrovská a človek ani nevie, či si má vybrať z aukcie, alebo obchodníka, inak oplatí sa aj ebay . Slovensko eurové kupujem len z nášho Pofisu a milujem hlavne slovenské námety prírody,,faunu aj flóru, a nedávno vyšli krásne lokomotívy, ktoré podľa mňa by mal mať doma každý filatelista,,aj amatér ako my, si myslím. Nemám rád na známkach ľudí, myslím portréty politikov hlavne a takisto známky, resp. shity typu ajman,sjarjah a podobne. Sorry za nadávku. Určite je dobré aj zbierať zošitky, taká ČR 1993 dodnes či Slovensko robia super zošitky. Takisto katalógy sa stále zídu a rovnako iné celiny či celistvosti. Akurát ma trošku mrzí, že tie zásobníky Filux sa už tak bežne nepredávajú, každý má tie masovo vyrábané nemecké. Rovnako si všímam, že slovanské krajiny majú prírodu a folklór na známkach radšej než napr. germánske,tie ich majú štatisticky menej, no taká škandinávia potvrdzuje výnimku, robí krásne známky. Opakujem, šesťdesiate a päťdesiate roky sú u mňa neprekonateľné. Rovnako mi je veľmi sympatická známka výplatná- Telč z roku 1966, katalóg Pofis 1564- so svojimi rôznymi variáciami a vadami či tlačovými chybami patrí podľa mňa k tomu najlepšiemu výplatnému v histórii. 😉
Sešitky jsou z těch jiných spřátelenců. Mám tam třeba pěknou Albánii. Jinak samozřejmě Vietnam sešitky má, ale nejsou tam kytičky (nebo o nich nevím). Z námětů mají myslím ptáčky a osobnosti.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.