Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith
Pavel_III napsal/a:
Ono to asi vychází, aspoň u nás, z toho, že u levných PČ1919 nejsou padělky moc známy, nejspíš proto, že padělatelé pracovali v jednotlivých kusech ...
Už jsem měl v ruce sbírku, kde byly padělané všechny známky PČ1919; pravděpodobně proto, aby všechny přetisky (levné i drahé) vypadaly přibližně stejně a nevzbudily příliš velké podezření.
A kolik máš doma známek?
Jakou máš doma nejstarší známku?
Já mám doma známu s císařpánem!
Já mám doma známku z roku 1810!
Všem Vám děkuju za nápady... moc jste pomohli... dělam to jen na svuj web. Pavle, Vám děkuji za vyčerpávající odpověď, je to hodně zajímavá úvaha nad tím takhle přemýšlet. PČ1919 mám, ale pro svou neodbornost nerozšiřuju, bojim se všeho co má přetisky (kromě lvíčků) a Hradčany? Jedině s průvodcem :-D Prostě Hradčany a PČ1919 je pro mne královská kubatura :-)
Ale já se k tomu taky časem prokoušu...
Pro Jaa-chym: Přesně tohle se mě před lety stalo. Kamarádka jezdila k příbuzným do Rakouska a dostala od nich obálky z doby císařství. Protože věděla že je sbírám a obáky se jí nechtělo tahat, pečlivě z nich známky vystříhala, asi 500 známek. Předstíral jsem, že mám obrovskou radost, protože mě bylo hloupé nazvat ji krávou.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.