Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Možná je to jen optický klam, ale to íčko ve slově BOEMIE vidím trochu vměstnané mezi M a E. A nemůže být revers varianta l stejně tak jako j, s, t, v, x? Rozdělovací znaménko je pro mne nečitelné. Berte mne prosím s rezervou, já se v těchto Ferdinandových groších moc neorientuju, Chvojkovu knihu jsem si sice zakoupil již dříve, ale ještě nebyl čas na nějaké pořádné prostudování. Ty kroužky vedle koruny jsou asi také časté, to není žádná zvláštnost, což? 😎
Hurley napsal/a:
Možná je to jen optický klam, ale to íčko ve slově BOEMIE vidím trochu vměstnané mezi M a E.
Videl bych to na opticky klam (i vzhledem k sirce stojiny u ostatnich "icek" opisu). A dale v Chaurove sbirce je pod c.42 totozny gros kdy dokonce avers je ze stejneho razidla jako gros Garreta a tam je jasne zretelne ze I tam neni.
Rozdelovaci znamenko reversu je opravdu skoro necitelne, presto si troufam tvrdit ze tam vidim znamenko c.1. Hovori pro nej i to ze Chauruv gros ho tam ma take (i kdyz zde jiz to neni totozne razidlo) a take Chvojka uvadi v tabulce kombinaci razidel k aversu T13 revers l nebo n (cili v obou pripadech se stejnym rozd.znamenkem).
Krouzky nebo tecky po stranach tohoto typu koruny jsou beznym jevem.
tu razbu jsem si prohlizel z fotek uz pred nekolika dny a urcite se rovnez priklanim k BOEME
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.