Moderátoři: smith, Misak33, Guldiner

Profilový obrázek
Domician

Uživatel

Zaregistrován:
23. 9. 2013

#71 27. 9. 2013, 17:23

ruku na srdce,nejsme všichni tak trochu investory a obchodníky?Numismatika se ani jinak dělat nedá,když jde o tak velké sumy.

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#72 27. 9. 2013, 17:36
ruku na srdce,nejsme všichni tak trochu investory a obchodníky?Numismatika se ani jinak dělat nedá,když jde o tak velké sumy.

Kdysi mě jeden slovenský kolega řekl: " Když budete chtít vytvořit pěknou sbírku, nikdy se nesmíte na její budování dívat z pohledu obchodníka, který se snaží vždy a za všech okolností kupovat mince pouze za výhodných podmínek. Mince stojí hodně peněz, ale na tento koníček si musíte sehnat peníze z jiných aktivit, mimo obor sběratelské záliby. Jenom tak se Vám do sebe nebude plíst sběratelský a obchodnický duch." Samozřejmě na své sbírce nechceme ve svém důsledku prodělat, ale zároveň nesmí plnit roli investorské mánie.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Profilový obrázek
Domician

Uživatel

Zaregistrován:
23. 9. 2013

#73 27. 9. 2013, 18:09

opravdový sběratel je ten,který je schopen skrze minci vnímat poselství její doby.Tak jako ti ,kteří poslouchají hudbu mají hudební sluch,ale někteří lepší než jiní,tak i mě starožitnosti oslovují obecně a mince obzvlášť,ale jistě budou sběratelé v tomto směru schopnější.Je to však jen jedna z možností,které numismatika nabízí.

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#74 27. 9. 2013, 18:13
opravdový sběratel je ten,který je schopen skrze minci vnímat poselství její doby.Tak jako ti ,kteří poslouchají hudbu mají hudební sluch,ale někteří lepší než jiní,tak i mě starožitnosti oslovují obecně a mince obzvlášť,ale jistě budou sběratelé v tomto směru schopnější.Je to však jen jedna z možností,které numismatika nabízí.

Na této větě se jistě bez problému shodneme, jako na nosné myšlence.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#75 7. 10. 2013, 22:34
napsal/a: Tyto firmy si osobují právo, že všemu rozumí, což je ten největší omyl .Jenže o to tu nejde,jde o průkazný,právně relevantní doklad,že věc prošla znaleckým posouzením a je nezaměnitelně chráněna hologramem před záměnou.Firma,která to učiní,není neomylná(jak by mohla být?),ale bere na sebe odpovědnost za průkaznost svého tvrzení. ...

Domician napsal/a:

.Jenže o to tu nejde,jde o průkazný,právně relevantní doklad,že věc prošla znaleckým posouzením a je nezaměnitelně chráněna hologramem před záměnou.Firma,která to učiní,není neomylná(jak by mohla být?),ale bere na sebe odpovědnost za průkaznost svého tvrzení.

Rozumím, vám nejde o to mít pravou minci, ale mezi investory obecně uznávané potvrzení o pravosti. Tady jsou spíše sběratelé a numismatici, takže společnou řeč asi těžko naleznete. Krom toho jste s tou nezaměnitelností docela naivní (záměna obsahu nebo padělání certifikátů se děje běžně) a věřte tomu, že pokud minci nějaký opravdový znalec prohlásí za padělek, tak cena mince také klesne (a pak přeji příjemnou zábavu, až budete reklamovat posudek a vymáhat od prodejce peníze zpět..😁 ).

A vy si protiřečíte - třeba Sear mince zatavováním do krabiček neprzní, pokud vím a je to IMHO nejlepší volba u antických mincí. Kdybych chtěl potvrdit pravost středověkých středoevropských mincí, tak se obrátím na největší odborníky ve svém oboru, z nichž někteří chodí na toto fórum, ne na nějaké rádobyodborníky z USA (ok, možná jim křivdím, ale dávat jiné než moderní mince do slabs je prostě zvěrstvo).
P.S.: a že v Evropě nějsou znalci vydávající posudky, není pravda.

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#76 7. 10. 2013, 22:56
Upřímně řečeno nevím,jak by dopadl soud.Advokát mi říkal,že s posudkem mě z toho do půl hodiny vytáhne (tedy když mu zaplatím),ale možná by mi ani nedali šanci se hájit,rovnou by mě odsoudili ve zkráceném řízení a pak bych se mohl odvolat a nastal by řádný proces.S advokáty a jejich cenami v tisících dolarů. Reklamaci jsem zažil dvakrát,všechny mé mince jsou certifikované a přesto se mi to stalo-první výzva byla slušná,sdělí Vám,že položka čísloxxx byla vrácena,máte tedy vrátit peníze.Neužívají slov jako fake nebo forgery ale not authentic.Vy jim pak pošlete peníze.Ne víc než jste dostal.Oni Vám minci vrátí.Jednou jsem jim napsal,že chci znát důvod.Pak začali být vysloveně sprostí ,posudek znevažovali a hrozili ne soudem,ale arbitráží,což je horší.Arbitr je jejich člověk a můžou si s Váma dělat co se jim zlíbí. Takže jsem to honem rychle vyřídil smírem. Z toho vyplývá,že 1) Falsum nepoznáte a nepozná ho ani znalec,pokud se vůbec o falsum jedná 2)posudek by Vás asi chránil před trestem,ale ne před ztrátou peněz,nervů a času 3) diskutovat s Vámi nikdo nebude,nesdělí ani důvod reklamace 4) znevážená mince je neprodejná 5) nakupovat něco v aukcích se nevyplatí,zisk,pokud by byl vůbec jaký neodpovídá riziku. A podle toho jsem se zařídil a žádné mince nekupuju.

1) Pak to není znalec, 2) v právním státě platí presumpce neviny (v případě podezření na falsum je potřeba znalecký posudek, který prokáže že o falsum jde), ale možná že jsou USA bezprávní stát, kde má bohatší vždy pravdu, nevím, 3) opět v právním státě musí mít reklamace důvod, 4) pokud bude dokázána pravost, tak leda u hloupější části americké populace, 5) opět čistě investorský pohled a gratuluji k tomuto rozhodnutí, čím více rádobyinvestorů k němu dojde, tím lépe se na nich bude nakupovat bez zbytečného přeplácení kvůli nedostatkům znalostí apod. 😁
Neuražte se, ale opravdu tomu moc nerozumíte, pokud tady produkujete některé názory jako že není možné poznat padělek jen od oka, to je zcestné, jsou lidé, kteří mají nakoukané neskutečné množství mincí a jsou takoví experti, že na antických mincích na první pohled podle stylu rozeznají práce jednotlivých lidí, přestože se liší jen nepatrnými detaily.🙄
Ostatní už bylo vcelku řečeno ostatními členy fora.

Profilový obrázek
jacx

Moderátor

Zaregistrován:
20. 8. 2007

#77 30. 10. 2013, 17:56

Domician napsal/a:

... Říkáte,že tento druh autentizace není neomylný.Budiž,ale žádné jiná firmy než PCGS,NCG,ICG a Sear autentizaci nedělají,takže ať jsou jací jsou,jsou jediní.Nebo znáte někoho v Evropě,kdo by prováděl autentizaci?Já jsem si psal se všemi aukčními domy a se všemi muzei,i s Izraelí,Ermitáží a hromadou dalších.NIC!Takže prosím navrhněte řešení.

malá ukázka kvality práce (autentizace, určení) u PCGS

zřejmě nedokáží ani správně přečíst latinský nápis se jménem panovníka a číslicí u jeho jména, k určení používají pro daný typ mince naprosto zcestnou literaturu, minci připisují panovníkovi, který tento nominál nikdy nerazil (viz datace 1305-1306)
a jsou mimo jenom o nějakých 166 a více let

to jistě svědčí o jejich kvalifikaci pro středověké mince

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

#78 30. 10. 2013, 18:23

:D

Profilový obrázek
jacx

Moderátor

Zaregistrován:
20. 8. 2007

#79 30. 10. 2013, 18:26

ještě jsem zapomněl ukázat druhou stranu mince

Obrázky:

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#80 30. 10. 2013, 18:27

Bohužel tak to dopadá, když se někdo chová, že rozumí všemu.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.