Moderátoři: smith, Wjem

Nawratil

Uživatel

Zaregistrován:
27. 2. 2014

Vytvořeno:
9. 4. 2014, 22:32

jedna z ze zásadních věcí, které si všimněte vždy- žádný poučený malíř- jedno kdo je to- nanakomponuje obraz tak, že vám strčí do obrazu krajiny - v popředí kus něčeho - co vypadá jako větev- snad leda tehdy, že by mu došly barvy.Ale to jsme na začástku diskuze.

Nawratil

Uživatel

Zaregistrován:
27. 2. 2014

Vytvořeno:
9. 4. 2014, 22:33

Nawratil

Uživatel

Zaregistrován:
27. 2. 2014

Vytvořeno:
9. 4. 2014, 22:33

Nawratil

Uživatel

Zaregistrován:
27. 2. 2014

Vytvořeno:
9. 4. 2014, 23:00

VtipnéS takovým názorem já hrubě nesouhlasím... Emar, nenech se odradit a pátrej dál.

Neříkám, kdyby to byly nějaké "pitomé" vlčí máky, nebo krajinka nějakého pana řídícího učitele či "dobovou módou zažehnuté slečny předválečné Evropy", ale tohle se nezdá být z podobného soudku...

V r. 1934 se běžně portréty takovým stylem nemalovaly, a už vůbec ne amatéři, zavání to lehce expresionismem a určitě stojí za pátrací námahu.
je pro opáčko co - je a co není expresionismus ( podotýkám, že krajinky v krásně žluté, zralé, vonící obilím nenajdu u žádného expresionisty)

S takovým názorem já hrubě nesouhlasím... Emar, nenech se odradit a pátrej dál.

Čiré "laskání se obrazem z čistého estetického zážitku" uznávám akorát u reprodukcí. Jak to jednou napatlala lidská ruka, tak jde o objekt jak výtvarně estetický, tak i potenciálně sběratelský, a v tom případě neznám bratra...
Neříkám, kdyby to byly nějaké "pitomé" vlčí máky, nebo krajinka nějakého pana řídícího učitele či "dobovou módou zažehnuté slečny předválečné Evropy", ale tohle se nezdá být z podobného soudku...

V r. 1934 se běžně portréty takovým stylem nemalovaly, a už vůbec ne amatéři, zavání to lehce expresionismem a určitě stojí za pátrací námahu.
Charakteristické znaky
•výrazné tmavé barvy, pokroucené tvary
•cílem je vyjádřit vlastní prožitky a pocity bez ohledu na jakákoliv pravidla
•ohraničování černou linkou
•zneklidňující gesta postav
•klade důraz na vyjádření emocí –strach, samota
•množství veselých expresionistických prací je relativně malé, ne -li žádné

Zlutá radost ze zralého obilí a veselé střechy a poklid venkova- asi do velkých děl exp. nepatří- a krajinky malovali exp. vyjímečně.Spíše vůbec.

Nawratil

Uživatel

Zaregistrován:
27. 2. 2014

Vytvořeno:
9. 4. 2014, 23:40

Nawratil

Uživatel

Zaregistrován:
27. 2. 2014

Vytvořeno:
10. 4. 2014, 09:45

bohužel nepíše to celé věty.Neřeším to už.Nebudu chytat text trefovat se do písmen.Hezký den

Nawratil

Uživatel

Zaregistrován:
27. 2. 2014

Vytvořeno:
10. 4. 2014, 12:33

---Emare- tady máte jeden z obrázků s kachnami, co jsem slíbil, náhodou jsem našel v zásobníku - až budu na chalupě najdu Vám další- jsou to příjemné, ale vcelku bezcenné žánrové obrázky 30 let -obrázky amatéta- jméno jsem nezjistil - ještě se podívám zezadu- až budu mít jiné.
S Expresionismem, ikdyž je tady pastoza,( hehehehe) to nemá společného ani "Fń" - jak se Vám snaží vsugerovat Majestro Wjem. Signum myslím sedí a jde o stejného malíře- kdesi mám plátno zezadu-až najdu dám tady.

http://img7.rajce.idnes.cz/d0703/9/9202/9202032_8962debbd3e6be4e1bd12419337e3d82/images/jpg.0666.jpg?ver=0

Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

Vytvořeno:
10. 4. 2014, 14:07

jedna z ze zásadních věcí, které si všimněte vždy- žádný poučený malíř- jedno kdo je to- nanakomponuje obraz tak, že vám strčí do obrazu krajiny - v popředí kus něčeho - co vypadá jako větev- snad leda tehdy, že by mu došly barvy.Ale to jsme na začástku diskuze.

Nemohu odolati😉

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Nawratil

Uživatel

Zaregistrován:
27. 2. 2014

Vytvořeno:
10. 4. 2014, 14:20

tady to je v pořádku- autor ukazuje dynamiku- ty větve víme čemu patří - o tom obraze nahoře kde je 1/3 smrku a 2/3 v rámku - a zkoumáme z čeho to vlastně je - to musíme pátrat- vypadá to- jak by byl obraz obstřižen- pak je to náramný problém i pro odboríka v dendrologii. Snad nemá divák za úklol studovat zda tam nejde o hřížence.Věřím, že ne.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.