Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

milosj

Uživatel

Zaregistrován
21. 12. 2014

#261 - 20. 3. 2021, 13:42
Kedže Mariano7 ma nekontaktoval,tak možem reagovat len takto...Presne tuto dýku kupil jeden zberatel-investor,možno ste to vy??? Inicialky jeho mena su D.H... Ale napačilo sa mu originalne poškodene puzdro a tak ho dal preč...a mne to príde ako skladačka,hlava,ručka a puzdro su origo,ale čepal podla mna nie..a nakoniec ani stav puzdra nezodpoveda celkovému stavu dýky....aby ste mi verili,tak ma č.24 a to ste nam neukazali...ked si všimnete napis tak ho ma presne taký istý ako replika z bazoša alebo tie vaše rarity... Obrázky: ...

Rád by som doplnil informacie k tejto dýke...takže pochybnosti vzbudzovala čepel...nakoniec som dospel k zaveru že čepel je originálna.len niekto niekedy v minulosti zničil nápis na nej...už som take niečo videl...vybrusene písmena HG alebo aj zničený napis...a niekto další ju potom upravil novým vybrusom a vygravírovaním noveho nápisu...takže teraz nesie dýka neoriginálny nápis ktorý sa dalej používa na fejky akože Brnenskej HG...4o ma ešte na tejto dýke zaraža je priečka...štandardne vyzerala inak,ale nevylučujem možnost zmeny,lebo inak ta priečka vyzera dobre,aj materialovo...

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

milosj

Uživatel

Zaregistrován
21. 12. 2014

#262 - 20. 3. 2021, 13:44

Tu je pomerne zretelne vidiet že vybrus je oproti ostatnemu novo prevedený a napis nezodpoveda originalu...

Obrázky:

Altmann

Moderátor

Zaregistrován
6. 1. 2013

#263 - 20. 3. 2021, 14:08

Dnes je problém ( možná to není problém) v penězích. Peníze mezi některými lidmi jsou a právě tito se rádi chlubí. Pokud dýku přinese do kolektivu stejně chytrých stává se vůdce. Viděl jsem hodně replik zavěšených na zdi, ale i zde se občas najde krásný kus, nelze vše je hodnotit jako znalec. Jsou lidé, přišel jsem, dotyčný mi ukázal sbírku a hned sám dodával, trotu jsou jen kopie, chtěl mít prostě radost.

Ladislavaliev@atlas.cz

filuta8

Uživatel

Zaregistrován
13. 1. 2018

#264 - 25. 3. 2021, 10:30

kópia na egun.de
a všimnite si ten krásny športový závesník, to asi vystrihli z kabátu z galantérie

https://www.egun.de/market/item.php?id=13616128#img

A víťazom aukcie sa stááááva ... motorovka. Hm, to som už niekde počul🙂

Obrázky:

filuta8

Uživatel

Zaregistrován
13. 1. 2018

#265 - 13. 4. 2021, 09:43

tentoraz kópia na známej zberateľskej stránke. Pozor, aj fundovaný zahraničný obchodník s starožitnosťami vie naletieť, tak aby tento "klenot" neskončil na Slovensku
Cele zle. Puzdro, hlava, rukoväť, zavesnik
http://www.wwiidaggers.com/45282.htm
HG91

Obrázky:

TS1891

Uživatel

Zaregistrován
15. 4. 2021

#266 - 15. 4. 2021, 21:36

filuta8- zdravim vas,musel jsem se kvuli vam zaregistrovat. Jsem velice rad ,ze existuji lide jako vy,co poradi a usetri nekomu penize.
Ted k temto "krasavcum" pred tydnem byla zase jedna na aukru .
A co rikate na tyto z Nemecka :
http://www.dg.de/en/militaria/edgedweapons/slovak-hlinka-guard-dagger-m1939-hg-2274
http://www.dg.de/en/militaria/edgedweapons/slovak-daggers/slovak-hlinka-guard-dagger-1939-hg-1674
http://www.dg.de/en/militaria/edgedweapons/slovakia/slovak-hlinka-guard-dagger-1939-hanger-1553

filuta8

Uživatel

Zaregistrován
13. 1. 2018

#267 - 16. 4. 2021, 10:42

Dík. Som rád ze to niekto ocení, vacsinou mi len nadavaju. Ci uz hrdi majitelia ktori kupili za strasne peniaze repliku a teraz presviedcaju sami seba aj okolie ze kupili dobre, alebo mi nadavaju predajcovia ze ma zabiju a neviem co este.
K dykam:
1) je HDG, tam sa šanca ze to je original limitne bliži k nule. A aj tato je kopia. Dyka hlinkovej DOPRAVNEJ gardy sa realne v originale kupit neda. Je ich malo, zberatelia si ich drzia
2) HG10, podla mna je dobra, aj puzdro ok, ma jedinu chybu. Je uz predana.
3) ta strieborna. Take nieco je cele nezmysel

kickthrow

Uživatel

Zaregistrován
17. 4. 2021

#268 - 17. 4. 2021, 16:34

Pokud ji (HDG) vlastním cca 50let, je možné že je to fake? Dík

Altmann

Moderátor

Zaregistrován
6. 1. 2013

#269 - 17. 4. 2021, 16:40

50 let, to je přesně to období, kdy se objevují kopie nejenom těchto nožíků, Kordíků, řádů a vyznamenáni. Není to žádná záruka. I ve velkých obchodních domech se dna nacházejí kopie všeho. Znám pár lidí, co investovali velké peníze to starých R-U řádů a jsou přesvědčeni, že jde o originály. Pokud by je však nabídli ve Vídni k prodeji bude zle.

Ladislavaliev@atlas.cz

filuta8

Uživatel

Zaregistrován
13. 1. 2018

#270 - 18. 4. 2021, 21:33

HDG som v rukach mal aj original, takze existuju. Ak nechcete davat foto sem, napisem vam, mail a pozrieme sa na to. Altmann to napisal cca presne, moze to byt kopia, skladacka, alebo orginal. Osobne ked pocujem pojmy ako stara zbierka, alebo od veterana, po otcovi atd, tak to vacsinou zle dopadne.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.