Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Mariano7

Uživatel

Zaregistrován
9. 3. 2020

#171 - 17. 4. 2020, 14:48

No nepotesim...je to kopia a dost nekvalitna,horsi stav je len kamuflas ze sa jedna o original

filuta8

Uživatel

Zaregistrován
13. 1. 2018

#172 - 17. 4. 2020, 23:18

ako tradične dovolím si s Marianom7 nesuhlasiť. Prelistuj si par jeho kuskov v zbierke vyššie a pochopíš že sa nejedná o názor ktorý by si mal brať vážne.
Ale k veci. Prešiel som to s pár chalanmi, pretože sa nám tam nejaké veci nezdajú, hlavne ten golier (límec) je teda dosť neštandardný, ale zas množstvo ostatných vecí sedí. Goliere sú ale u každého kusu inak. Ako oficiálne razítko ti na to nedám, idem na trh s kožou, ale za mňa je to dobrá dýka, originál. Dobre si kúpil. Škoda stavu. Ale zas je lepšie mať originálny kúsok ako top stav ZHG.

sword68

Uživatel

Zaregistrován
19. 1. 2020

#173 - 18. 4. 2020, 12:13

Ahojte,ja som si tiez neni isty nejako nieco mi hovori ze je ok nieco ze nie..(niesom ziadny znalec pozor cize brat z rezervou na to su iny machri!)mozem este prezistit od tych zahranicnych znalcov..viac nazorov,viac budeme vediet..

stepe

Uživatel

Zaregistrován
16. 6. 2016

#174 - 18. 4. 2020, 12:52

A co kdybyste korespondenčně hlasovali Vy jezdci na Mrtvém koni? Teď se čeká na 2 - 3 chytré, a ke komu se připojí, tam "vznikne pravda". Když vám začínající výrobce neudělá na ptákovi oko, tak se shodnete o fake a řehtáte radostí, jak jste znalí a výrobce hloupý, ale jakmile je úroveň výroby lepší, tápete a při dalším levelu hlásíte originál ---- A Z FOTKY!!! Originál z fotky nelze poznat a varuji všechny dotazující se zde, aby FOTKOVÝM "ZNALCŮM" v jejich určování originality nevěřili. Jak vidíte, tak oni si tito chytráci nevěří ani navzájem. Jak jsem několikrát napsal - zmetkový výrobek lze z fotky určit jako kopii na základě nedostatků, originál a výrobek s originálem shodný nelze vůbec z fotek určovat. "Viac nazorov,viac budeme vediet" je prakticky ono hlasování. Bývá pravidlem, že "chytrý" sdělí - "za mě originál" a proč nenapíše - "toto je 100% originál"? Protože si kryje zadní vrátka, aby nebyl za pitomce a ve finále názor někoho (mám na mysli jen a pouze určování originality) je názorem - jedna teta povídala.

Mariano7

Uživatel

Zaregistrován
9. 3. 2020

#175 - 18. 4. 2020, 13:15

Naschval so napisal ze to neni original vedel som ze si ma budu doberat,Stepe tyto znalcy co urcu ju z foto originalitu vedia prd....je pravda ze niektore dyky co su tu su vyditelne fejky,prydavam foto z knihy tam je taka aku mas ty...ale ci mas original to neviem skuz ju rozobrat a zavyt je iny ako dnes ten terajsu matku tam nezakrutis

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

leonys

Uživatel

Zaregistrován
16. 4. 2020

#176 - 18. 4. 2020, 15:03

Zatím moc všem zúčastněným děkuji za reakce a za poskytnutou fotku. Samozřejmě chápu, že se tu nepouštíme do řešení detailů, ať z toho neděláme návod. Než jsem ji 2017 koupil, prostudoval jsem vše, co jsem sehnal v literatuře i na webu a prostě do toho šel. Já osobně jsem ze své sběratelské zkušenosti přesvědčen, že z dobrých detailních fotek z různých úhlů se obecně dá poznat u dýk skoro vše (zdůrazňuji skoro). Přiznám se, že do rozebírání se mi zatím moc nechce, ale možná mi nic jiného nezbude. Pokud by se chtěl ještě někdo zapojit, nebo jen tak pro zajímavost, jsem se pokusil udělat ještě pár detailů. Ty příčné škrkance na čepeli cik-cak, jsou tam proto, že někdo v minulosti tu dýku prostě bohužel nabrousil. U jiných dýk bych asi takovou ani ve sbírce nechtěl, ale u téhle to prostě zkousávám, než se poštěstí nějaká hezčí ségra. Ještě jednou moc děkuji, vážím si vašich názorů.

Obrázky:

filuta8

Uživatel

Zaregistrován
13. 1. 2018

#177 - 18. 4. 2020, 22:54

tak uzavrieme naše štandardne kolečko STEPE-Filuta8-Mariano7.

Mariano si ide svoje, argumentácia typu "naschvál som napísal že to je slabá napodobenina, vedel som že si ma budú doberať, je to originál, ale som vás dostal haha" je na úrovni šiestej triedy základnej školy, druhá lavica, nik sa už vtedy nesmial, mýlim sa Mariano7?

STEPE: "podla fotky to nik nerozozna, nik, nik, nik, a just nik. Neda sa to cele fotenie zrušte, je to zbytočné, tak som povedal". Tematika HG dýk ho nezaujíma, ale podla obrázku sa nič nedá. Preto sa v e-aukciách nakupujú predmety za státisíce eur LEN PODLA FOTIEK. Neodpustím si ešte jeden koment. Ano, je lepšie mať dýku v ruke, aby sa určila originalita. Ale pracujme s tým čo máme. A to sú v dobe internetu fotky. Nik ti nepošle domov dýku HG na omakanie. Nik. Navyše ludia ako Mariano7 by ju hneď rozoberali a merali závit. Proste hruza, zberateľská nočná mora.

Robo: ak sa dá zisti viac v zahraničí, zaujíma ma to. Daj mi to ale do mailu, s touto dvojkou nemá význam niečo riešiť

A dal som si tú námahu a preletel som celú tému. Ako falzum som podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia určil 24 dýk HG/HDG/ZHG a podobné srandy. Ako originál dva (slovom DVA) kusy. Nik okrem Mariana a jeho ZHG dýky akú svet nevidel nemal jedinú námietku. Občas do toho stepe a jeho "nik nič nevie určiť". Svoj názor dávam jedine ja, môj vlastný, idem si svoju cestu. Ak som si nie istý, ako bolo v prípade oboch dýk označených ako originál, konzultujem s ľudmi o ktorých viem že sú machri. Vždy sme sa zhodli. Je za tým kvantum literatúry, štúdia na nete, porovnávania, omakávania, skúšania aj omylov. Skúste dať niekde fotku s otázkou či sa jedná o fejk či o originál ? Nikde vám nik neodpovie. My tu áno. Dáme svoj názor. Ak sme zachránili pár tisíc eur, stálo to za to. Minimálne z toho skóre 24vs2 v prospech napodobenín je zrejmé, že je nevyhnutné upozorniť na situáciu začínajúcich zberateľov, aby nedopadli ako Mariano7.
Málo kto sem ide s fotkou zo svojej zbierky, väčšinou sa ľudia pýtajú na objekt svojho záujmu, nad ktorým uvažujú. A to je dobre.
Zas zopakujem prečo nepovieme rozdiely fejkVSoriginál.
1/ sú to roky štúdia a je to naše know how, tvrdo získané a zaplatené. Znalosti sú dnes najviac a ja na troch A4 nepopíšem všetky známe disproporcie, ktoré som kedy zistil. Sorry jako.
2/ keby sme na rozdiely upozornili, článok by sa preložil do polštiny a Lolek a Bolek by upravili výrobný proces na linke a už by to bolo ťažšie. Načo si sťažovať prácu ??

milosj

Uživatel

Zaregistrován
21. 12. 2014

#178 - 18. 4. 2020, 22:54

Stepe,zatial sa tu na chytrého hraš iba ty...a ano čakame na nazor toho posledného znalca,tvojho kamoša odborníka ktorý tvrdil že brnenske vyrobky su kvalitou porovnatelne s ružomberskými...nie su,nie len použitými materiálmi,tvarom ale hlavne kvalitov...U Ružomberských ti tu na originalitu nik certifikat nevystaví a to nie len preto ze to nevie na 100% ale hlavne preto že to bolo tak fušeracky robene že sa to jednoducho neda...Jedine s čím s tebou suhlasím je to určovanie originality z fotky...samozrejme niektore do očí bijuce kusi sa daju určit jednoznačne a ine tažko a aj preto sa ja sam moc k originalite nechcem vyjadrovat kedže sam nemam dostatok informacií...ešte k tej vyrobe dokonalej kopie čo si tu placal...no ono by možno ta vyroba dokonalej kopie sa v konečnom dosledku blížila k cene originalu,teda pokial by si sa ich nechystal vyrabat stovky kusove serie...

filuta8

Uživatel

Zaregistrován
13. 1. 2018

#179 - 18. 4. 2020, 23:03

LEONYS: som pozrel tie nové fotky, svoj názor nemením ani po ich zhliadnutí. Za mňa originál. Neviem akú cenu si za ňu dal. Aktuálne sa pohybujú v lepšom stave cez 2tis€, v horšom cez tisícku. Ten tvoj je horší, ale dýka sa mi páči.

filuta8

Uživatel

Zaregistrován
13. 1. 2018

#180 - 19. 4. 2020, 00:11

tak po zbytočnom plkaní o blbostiach späť k téme:

Napodobenina HG8 tu ešte nie je, tak dopĺňam.
Prodejce: KLIENT18384868
https://aukro.cz/kordik-hlinkovej-gardy-slovenskeho-statu-6966044621

Obrázky:

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.