Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

stepe

Uživatel

Zaregistrován
16. 6. 2016

#81 - 28. 2. 2020, 15:02

Ty papírové doláre jsou uvedeny jako příklad, že jde udělat falzifikát naprosto všeho a v 1. A kvalitě, nerozpoznatelný ani státními institucemi. Vždyť co je chráněno více, než měna USA. Já jsem si jistý, že mít k dispozici několik např. těchto dýk (3) v originále, něco o tom vědět, je sranda dobrým strojařem udělat je k nerozpoznání. To, že je dělají matláci je otázka jiná a otázkou je také, zda ještě jsou sběratelé schopni některé výtvory rozeznat od pravých - myslím ty, které matláci nedělají, ale dělají je fachmani. Vždyť si uvědomte, že když někdo bude vyrábět kopie/padělky čehokoliv, že se s tím nebude chlubit, jelikož by měl po kšeftu. Jak jsem uvedl - ze žádné fotky nelze originál čehokoliv určit, lze určit kopii/padělek a to z důvodu, že vizuálně nevykazuje znaky originálu. Zatím komentujete pouze podřadné padělky a když se nad tím zamyslíte -- nemohou být všechny podřadné, a kde tedy jsou ty super povedené???? Nejsou to náhodou i ty, kterým se říká originály? Vždyť je to tak jednoduché - u špatného padělku se rozklíčují chyby a v příští sérii již se nevyskytují. A zrovna tahle dýky je naprosto strojírensky jednoduchý výrobek a vše, co se o "jakési nedostižnosti výroby" vypravuje jsou jen nesmysly. A zejména i s přihlédnutím k tomu, jak jste nedávno zarputile tvrdil, že se jedná o "nekvalitní a podřadnou výrobu". Tak v čem je problém, když zejména nekvalitní výrobky okopírovat je o to jednodušší.

filuta8

Uživatel

Zaregistrován
13. 1. 2018

#82 - 29. 2. 2020, 00:02

Najprv som ani nechcel reagovať, pretože diskusia sa uberá nesprávnym smerom. Od odbornej ku konšpiráciám. Ale zas je to diskusné fórum a mne sa ešte nechce spať🙂
Za prvé nič také ako "1.A" kvalita falzifikát doláru samozrejme neexistuje. Stupne fálz sa označujú inak.
A ďalej to je len čistá konšpirácia a teoretizovanie o tom že "keby niekto niečo mal, bol by to profík s vybavením tak by možno niekedy vyrobil dýku ktorú asi nik nerozozná". A že je možné že také dýky tu už sú a možno si ich pletieme s originálmi. Ak takto uvažujete, tak nič nezbierajte. My zbierame historické predmety, o ktorých sme presvedčený že sú originály a varujeme pred kópiami, ktoré su občas "zdařilé" a inokedy menej. Rozkľúčovať odlišnosti nie je tak jednoduché ako sa zdá. Nás to stálo stovky eur za literatúru a hodiny-hodiny štúdia. Keby to Lolek a Bolek vedeli, tak nerobia nožíky, ktoré sú na smiech.
Ak na základe kvalitnej fotky nedokážem rozlíšiť fejk od originálu, tak sa k téme ďalej vyjadrovať nebudem. Na to potrebujem človeka, ktorý mi dokáže že sa mýlim. Ak bude mať argumenty, rád s ním budem polemizovať o detailoch a odlišnostiach a niečo sa naučím. Ale, prepáč stepe, špekulácie typu že už tu možno kolujú "1.A" falzá a nik sa v tom neorientuje sú o ničom. A to sa mne smeju že som paranoik😃.
Verte prosím ľudom ktorí vás varujú, ktorí sa snažia pomôcť, ktorí sa podelia o svoje vedomosti zadarmo. Aj do tohto fóra chodia ľudia čo sa vyznajú 100x lepšie ako ja, ale už sa nevyjadrujú. Unavil ich boj s veternými mlynmi. Od nich som sa učil, od najlepších. Ja som ešte čerstvý a budem sem ďalej hádzať pokusy predať šunt a nebudem váhať pochváliť originál, o ktorom som presvedčený že je dobový. A to som spravil len pri dvoch dýkach.
ak všetkým veľa zdaru a pri zajtrajších voľbách jasnú myseľ🙂
PS: svoju dýku som vyberal poctivo 3 roky, kým som našiel kus s ktorým som spokojný. Cenu radšej ani uvádzať nejdem, lebo ak tento topic nájde moja žena, budem mať čo doma vysvetľovať😁

stepe

Uživatel

Zaregistrován
16. 6. 2016

#83 - 29. 2. 2020, 12:02

Mírně se nechápeme. To, že neexistuje klasifikace padělků peněz jako "1. A" přece všichni včetně vás víme. A právě proto jsem to tam takto napsal (1. A kvalita falzifikátu), jelikož uvedené bankovky jsou již mimo pětičíselnou kvalifikaci a jsou nerozpoznatelné. Píše se, že po světě uvedených bankovek obíhají stamiliony a obíhat budou dále. Snad se dají dohledat pouze tak, že se sejdou dvě bankovky stejného sériového čísla. Tento příklad jsem uvedl proto, že v podstatě nejnáročnější padělatelský výrobek je doveden k dokonalosti a nerozlišitelný. -- A když se naivně někteří sběratelé i "odborníci" domnívají, že je nic nepřekvapí a poznají vše, dovolím si tvrdit, že se jedná spíše o ješitnost. Někdo jásá, že pozná na nějakých detailech (konkrétně u této dýky) padělek. A jak jsem napsal - co když jsou ty chyby v oněch detailech napraveny v další sérii? Logicky přece odstraněním chyb jsou výrobky vzhledově totožné a po strojírenské stránce není problém v totožnosti materiálů. A zde je možno se dostat na úroveň, jako je PŘÍKLAD SE SUPERDOLARY. Je to nerozpoznatelné a tedy se z toho stává originál pro všechny ostatní, mimo výrobce dokonalého padělku. Filuto, tohle je tak jednoduchý výrobek, že snad ani vy nepochybujete, že existují jeho dokonalé padělky, jakož i zejména dýk z II. sv. války, které jsou více pracnější.

Altmann

Moderátor

Zaregistrován
6. 1. 2013

#84 - 29. 2. 2020, 13:41

Pánové, každý z Vás je na svůj obor odborník, to klobouk dolu.Ale někdy je dobré držet se svého, přiznám se, že jste mně Vy dva zamotali hlavu.

Ladislavaliev@atlas.cz

stepe

Uživatel

Zaregistrován
16. 6. 2016

#85 - 29. 2. 2020, 14:35

Altmanne, jste příliš skromný, Vám hlavu zamotat by byl problém. Ale otázka je nastolena: Kde jsou ty dokonalé padělky militárií s odstraněnými chybami, když jsou předkládány pouze padělky začátečnické, nepovedené, pohledem (i z fotky) rozeznatelné? Filuto, při vší úctě, pokud chceš diskutovat o dýkách, měl by si ke svým "objevům" uvádět nějaké konkrétní poznatky, ne jen napsat svůj názor "FAKE", "ORIGINÁL", "PŘEDRAŽENÉ". Budeš se bránit jistě tím, že nic prozrazovat nebudeš, ale jak si pak máme o úrovni kvality udělat názor my - neodborníci. ------ U každé výroby existuje výstupní kontrola, byť by to byla i samokontrola (myšleno prováděna osobou výrobce). A když si soudný padělatel porovná svůj výrobek s dostupným originálem/dokumentací a zjistí rozdíly, měl by ho opravit, nebo zničit. Avšak padělatel/blbec tak v chamtivosti neučiní a nabízí produkt dalším blbcům. A že mohou být výsledky úsměvné, o tom nelze pochybovat. Příkladově - i ten Bolek a Lolek dokázali, že umějí vyrobit výrobek podobný originálu, mají chuť a výrobní prostředky a teď se jen zdokonalit. A je to nereálné??? Není!

Altmann

Moderátor

Zaregistrován
6. 1. 2013

#86 - 29. 2. 2020, 14:44

A je to nereálné??? Není!

Bohužel mladí lidé mají peníze a domnívají se, že za peníze lze vše. Zapomínají, že člověk se musí stále učit. Jako mladý člověk jsem si byl vědom to, že staří páni něco znali, ale tím končili.Např. pan dr. Lobkovicz se domníval, že dosáhl vrcholu. Mně stále fascinuje, když mi napíše člověk: " Mám knihu pana Klietmana, nebo pana Měřičky a znám tedy vše" komentovat to nechci. Ve své době to opravdu byl vrchol, ale člověk se opravdu musí učit stále. No nebudu pyšný abych poučoval, ale je to tak. Stále se divím, jak na aukru je nabízena kopie prvního typu Železné koruny za 49 000 a když mně dotyčný kupec začal vysvětlovat, že to musí být origo, byl jsem raději potichu. Měl peníze a měl peníze. To je nová forma sběratelství. Naštěstí si zde přečtu fundované příspěvky lidí, kteří sem chodí a svoji profesi ovládají dokonale.

Ladislavaliev@atlas.cz

filuta8

Uživatel

Zaregistrován
13. 1. 2018

#87 - 29. 2. 2020, 21:27

Navrhujem teda ku každému predmetu na sberatel.com o ktorom niekto prehlási že je originál doplniť nasledovný text v češtine: "som presvedčený že predmet je dobový originál, nesie všetky znaky originálu a nič nenasvedčuje tomu že by sa jednalo o falzifikát. V prípade že sa objavil výrobca, ktorý dokáže vyrobiť dokonalú kópiu "A+1 extra" je možné že sa jedná o falzum. Prehlasujem že aj všetky ostatné predmety môžu byť falzum. Ak niekto rozkľúčoval všetky znaky ktoré doposiaľ odlišovali falzum od originálu, nie je možné určiť rozdiel a tak od dnešného dňa nie je možné určiť čo je a čo nie je originál. Platí na všetky mince, dýky, kordíky, obrazy, porcelán a vidličky. Nie je totiž nereálne, že sa do falšovania zapojil nový producent, ktorý dokáže vyrobiť predmet totožný s historickým originálom". Altmann dá sa také niečo oficiálne navrnúť ?
Vždy mi vadilo keď sa rozumná diskusia zas.era žvástami a teraz sa na tom sám podielam. Keby som bol adminom, tak to premažem vrátane svojich múdrych kecov.

stepe

Uživatel

Zaregistrován
16. 6. 2016

#88 - 29. 2. 2020, 22:09

Filuto, možná méně nadutosti a přesvědčení o tvé neomylnosti by ti slušelo lépe. Nevím, jakou rozumnou diskusi máš na mysli, ale zatím jsem toho moc od tebe neviděl. Dám ti příklad podle mě rozumného přístupu k problematice chladných zbraní. Podívej se na "Detektor kovů", kde působí sběratel s nickem "PetkoZberatel" (http://www.detektorweb.cz/index.4me?s=show&lang=1&i=72675&mm=1&xb=5&vd=1) a všimni si, jak by měly takové odborné příspěvky vypadat. Vše detailně vyfoceno, popsáno, žádné tajnosti a to je přínosná prezentace. A představ si, že nic nesignalizuje, že by jeho detailní informace nějak přispěly k rozšíření falz kordíků wehrmachtu, na které se specializuje. Tvůj přístup se zveřejňováním fotek inzerátů s komentáři "FAKE", hnůj atd., nezdá se být to pravé poučné (můj názor). Co kdyby si svůj přístup k tématu zkusil změnil, aby se stal odborným? Případně sem můžeš dávat také fota ze své sbírky dýk, až jich budeš mít více než tu jednu, se kterou jsi se pasoval na odborníka.

filuta8

Uživatel

Zaregistrován
13. 1. 2018

#89 - 1. 3. 2020, 01:05

Tému som založil v 1/2018 s pocitom že je potrebné poukázať na množstvo fejkov dýk HG na trhu, nič iné. Mnohí o tom ani netušili. Zvolil som určitú stratégiu a to som jasne na začiatku definoval. Nepopisovať rozdiely a nepomáhať podvodníkom, len sa snažiť určiť fake/originál/skladačka. Ak to niekomu nevyhovuje, má právo "hlasovať myšou" a okno zavrieť.
Počas toho obdobia nik moje určenie nespochybnil, ani raz. Topic má vyše 6tisíc návštev. To sú pre mňa určujúce argumenty, či je tento formát úspešný. Rovnako som založil tému "kordík - slovenský štát" - 10 tisíc návštev, ani jedno spochybnenie určenia.
Jasne som napísal že sú tu ľudia ktorí sa v téme orientujú lepšie ako ja, ale unavujú ich podobné výpady. Preto sa nevyjadrujú vôbec. To že píšeš že som presvedčený o svojej neomylnosti a som nadutý nie je pravda. Rád sa učím, veľmi rád, od ľudí čo vedia viac. Ak mi niekto napíše že som predmet zle určil, a vysvetlí mi kde je chyba, budem pozorne počúvať a rád sa ospravedlním.
Patkozberatel - komunikoval som s ním, veľa krát mi pomohol, vážim si ho. Je to extra trieda. Ja som iný človek, typovo, komunikačne. Nikdy nebudem ako patkozberatel. Som expresívnejší. Nezmením sa. To že ti nesedí môj spôsob komunikácie, mi je úprimne jedno. Kým o tému bude záujem, budem sa o ňu starať.
Nemám ambíciu fotiť svoju zbierku chladných zbraní, nie som chválenkár. Ale pokojne zverejni svoje dýky, rád sa pozriem. Pohľad na originál vždy poteší oko zberateľa. Prípadne opätovne vyzývam ľudí čo sa v téme orientujú, vkladajte obrázky, názory, hypotézy. Ja tu debatu nemoderujem ani necenzurujem.

A01

Uživatel

Zaregistrován
1. 3. 2020

#90 - 1. 3. 2020, 08:08

Koniec tejto nezmyselnej debaty. Prosím radšej vysvetlite prečo má táto dýka razené číslo na druhej strane. Už som videl viacero dýk s razením na druhej strane čepeľi.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.