Zdravím,
stala se mi docela kuriózní věc. Poslal jsem dva písemné limity na aukci, ale na poslední chvíli den před konáním aukce a protože jsem si nebyl jistý, jestli byly zpracovány a přijaty, účastnil jsem se aukce druhý den na živo online přes internet. U mé první položky přihazoval "sál" a tak jsem pro jistotu zvyšoval online, abych později zjistil, že jsem si přehazoval své předchozí písemné maximum. Druhou položku už jsem potom nechal být a vyhrál ji na písemný limit. U obou jsem byl jediným přihazujícím a pro aukční společnost bylo lehce ověřitelné, že u první položky jsem přehazoval sám sebe. Argumentují ovšem, že dodavatel viděl výslednou vydraženou částku, což je platný argument, a že s tím nemohou nic dělat.
Dá se nějak bránit nebo nezbývá než za vlastní hloupost zaplatit?

Pokud doslo k prehozeni sama sebe, tak je rozdil jen jeden prihoz, ne? Ale chapu, ze v pripade polozky za 20 000 se ten jeden prihoz celkem prodazi🙂
Kazdopadne ten pristup ze s tim nejde nic delat, kdyz vydavatel videt vydrazenou castku, je celkem alibisticky a rekneme rovnou, ze nemluvi pravdu (a vuci draziteli ktery tam nechava slusne castky, je to take dost neseriozni). Videl jsem uz nekolik pripadu, kdy se vydrazena castka dodatecne snizovala z ruznych duvodu a vsadim svou sbirku na to, ze kdyby se nejaka vec vydrazila za desetinasobek vlivem chyby SW nebo rucniho prepisu, ze by to resit slo🙂 Je ale otazka, jestli to resit musi (sice zdravy rozum rika ze by meli takovou namitku uznat, ale zakony asi na neco takoveho nepamatuji..).

Je třeba si pročíst dražební podmínky stanovené konkrétním pořadatelem aukce. Často tam například bývá uvedeno že "Cenu dosaženou vydražením nelze dodatečně snížit" nebo "Případný dražební omyl jde na vrub kupujícího, v takových případech je to potom samozřejmě bez šance.

nešlo o žádnou tak drahou položku, ale pokud je počáteční cena řekněme 100 Euro a tvé písemné maximum 150, vyhráváš nad sebou online za 160 místo 100, z 60 zaplatíš dalších 15 poplatek a z výsledných 75 ještě dodatečných 7,5 daň. Cenu položky tak zbytečně platíš skoro dvakrát, a to je sakra rozdíl.

vím, ale anglická verze je velmi stručná s obvyklou poznámkou na konci, že přednost má vždy znění dražebních podmínek v originální verzi, kterou nepřeložím ani s pomocí online slovníku🙂
Je mi jasné, že je to o ochotě a domluvě s aukční společností a kam mě nepustí to nebude, šlo mi spíš o vaše případné zkušenosti

tomuto se dá říkat daň z blbosti, ale jednou jsem si omylem koupil v aukci sám svoji položku aniž jsem to věděl neb jsem ji pořadateli dal do aukce před delší dobou a pak na to zapomněl a zdála se mi zajímavá... stane se ledacos 🙂
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

chybotisky napsal/a:
nešlo o žádnou tak drahou položku, ale pokud je počáteční cena řekněme 100 Euro a tvé písemné maximum 150, vyhráváš nad sebou online za 160 místo 100, z 60 zaplatíš dalších 15 poplatek a z výsledných 75 ještě dodatečných 7,5 daň. Cenu položky tak zbytečně platíš skoro dvakrát, a to je sakra rozdíl.
de facto si to vydrazil o 10 eur nad svoj pisomny limit, to az tak hrozne neni : )
jacisin76@yahoo.com

chybotisky napsal/a:
No byla rec o tom, ze se prehazoval sal, z toho jsem vychazel🙂
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.