Vážení sběratelé, dostal se mi do sbírky shora uvedený zlatý dukát, ale nemám k němu žádné informace než ty, které jsem zjistil v katalogu ČNS. Zajímalo by mne, kolik bylo raženo kusů. Zda je tento dukát sběratelsky zajímavý a zda někdo nemá k němu certifikát, který by mi ofotil.
K tomu mám i odražek ( pozlacený bronz) a zda jsou záznamy, kolik jich bylo vyraženo. Viz shora uvedené dotazy k dukátu.
Předem moc děkuji.
Ukazuje se celkem pravidelně, odpovědi jedině hledej v archivu mincovny, ne zde a příště nezakládej zbytečně nové téma! 😐
P.S. Dukát se u nás razil naposledy v roce 1951(a pak už jen pamětní emise Karel IV. 1978-82), vše ostatní jsou jen medaile. 🙄
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Dráček - ak nemáš čo k tomu napísať, tak nerozumiem načo píšeš...To sa tu nikto nemôže nič opýtať?
Podľa mňa zaujímavá otázka a odpoved na ňu by som aj ja rád vedel...
Ukazuje se celkem pravidelně, odpovědi jedině hledej v archivu mincovny, ne zde a příště nezakládej zbytečně nové téma! - prečo jedine tam?
Odkiaľ vieš, že to tu na fóre nikto nevie a hned to zavrhuješ?
NumizmatSR:
Zeptat na cokoliv je tu normální, ale už ne tolik zakládat na každou hloupost stále nové téma. Je tu již mnoho hotových do kterých stačí tento dotaz vložit a ne spamovat dalším zbytečným tématem!
Projdi si jen za týden vzniklá nová témata a cca 90% či více z nich je zcela zbytečných a pro tyto dotazy tu již vhodná témata existují!!!
Odpověď také dostal, ptát se zde je zbytečné, jediné info může získat v archivu mincovny.
Vím to jistě, protože jsem se informace k mnoha medailím českých autorů snažil dohledávat včetně Kolářského.
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Hezký den všem i těm, co jsou bez chyb. Každý nenI tak chytrý a proto hledá pomoc zde. Od toho to asi je, nebo ne. Že se to někoho dotýká, no, nevím. Jinak bych chtěl poděkovat z info, ale zajímalo by mne co to je ( k.54 ). Zda to jsou kusy, nebo nějaká značka. Děkuji. A co odražek ??? Děkuji.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.