Zaregistrován
11. 3. 2016
Dobrý den, chtěl bych se zeptat zdejších odborníků, zda je něco známo o dukátu Karla VI ročník 1732 KB, kde jsou ve znaku přehozená pole, viz fota. Vlastním pátráním v literatuře ani na netu jsem nic nenašel. Předem děkuji za případný odkaz na literaturu, aukce i jakékoliv informace.
Obrázky:
Zaregistrován
11. 3. 2016
Dobrý den, zeptám se ještě jednou, opravdu nikdo neví ?
Obrázky:
Zaregistrován
22. 7. 2011
Jestli se nemýlím, pak obě varianty existují, ale více lze zaregistrovat kusy v klasické podobě.
Chtělo by to ale názor někoho, kdo se této problematice věnuje obšírněji.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
6. 7. 2009
Přehození polí ve znaku je zcela výjimečné, jako ukázku uvádím kus který se dražil u firmy HESS DIVO AG a revers je velmi pravděpodobně ze stejného razidla. Přehozená pole jsem ještě viděl u dukátu Karla VI. z mincovny Nagybanya - viz druhý obrázek.
Obrázky:
Zaregistrován
19. 1. 2008
existují obě varianty..... není mezi nimi nějakého cenovéno rozdílu .... kupříkladu v roce 2012 byl dukát s tím obráceným znakem prodán ve Švýcarsku u Hesse
Zaregistrován
19. 1. 2008
.... kolega Kučera byl rychlejší :-)
Zaregistrován
11. 3. 2016
Děkuji za informace, snad jsem to pochopil dobře, že přehození polí ve znaku je sice výjimečné, ale cenově nevýznamné, hezký večer všem, canes
Zaregistrován
26. 8. 2012
No,když se tu probírají dukáty K-VI.,poptám se zda nemá někdo povědomí o dražbě,či výskytu kremnického dukátu s chyboražbou "PATRONA RGENI"?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.