Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
.... jinak ještě, když už sem píšu... dnešní úloveček na pokoukání...
http://img5.imagevenue.com/img.php?image=45398_krnovav_122_170lo.jpg&loc=loc170
http://img152.imagevenue.com/img.php?image=45414_krnovrev_122_702lo.jpg
i přes horší stav docela bomba😃 Groš nebo půlgroš? a co stál?
Kamarád kupoval pár měsíců nazpět groš v mnohem hezčím stavu, ale platil ho také skoro 20 000Kč.
Zatím jsem měl v ruce jen 2 groše. Typoval bych to výskytem tak asi 1 krnovský na cca 50 vratislavských😕
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
;) Zprvu jsem také myslela,že jde vážně o Káju,ale nesedělo mi to a nemohla jsem nikde najít co by to mohlo být, tak chtěla jsem tomu přijít na kloub (děkuji Kekule za vyluštění 🙂 ) Asi se časem objeví na nějaké intern.aukci.😎
včera odpoledne jsem byl u jednoho staršího zdejšího numismatika na návštěvě a z toho co vyprávěl, mě omejvalo ... např. že kdysi v numismatickém pravěku všichni sbírali za korunové položky jen tolary a PG, protože ty drobné nikdo nechtěl a jak na aukci v Praze si ty drobáky dávali mezi sebou jako dárky nebo za směšné ceny. měl pak doma např. 200 flůtků (protože měďěné mince už tuplem nikdo nechtěl) nebo např. 600 malých grošů (možná ty počty byly obráceně, už si to z toho šoku nepamatuji, nicméně měl ty nominály v řádech stovek kusů skoro od každého 8-O) ... potřeboval bych si na pár dní půjčit stroj času, abych z té doby něco přivezl do časů dnešních, nemáte ho někdo k zapůjčení?? ...😃
Koukám, že jsi z toho nemohl dlouho usnout 😆
Já ještě nejsem moc starej, jsem ročník 66, ale dobře si pamatuju, jak jsem si jako student na gymplu, takže tak v r 83-84 vybíral v numizmatice groš, nakonec jeden krásně vyražený mě přišel na 80,- a do hromádky hůře vyražených po 20,- jsem se ani neobtěžoval podívat... A to nevím, jaké byly ceny na burzách, kam jsem se tehdy nedostal, tohle byl oficiální obchod s mincemi v centru Prahy. Ale je taky pravda, že 80 korun mělo tehdy trochu jinou váhu, než dnes, moc levné to pro mě nebylo a dalo se za ně užít spoustu jiné legrace 😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.