Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Aaa..takže máme další známý kus.
Tato mince se už na fóru probírala, ale zatím o ní nic pořádného nevíme. Osobně jsem ji považoval za slezskou nebo polskou ražbu, kvůli čemuž jsem psal i profesoru Paszkiewiczovi. Oznámil mi, že nálezy těchto mincí má hlášeny pouze z Čech a Moravy a datuje ji velmi přibližně do období 1350 - 1400.
Určitě by pomohla metrologie: průměr a váha, případně také informace, odkud mince pochází. Třeba na můj mail. Je uveden v podpisu.
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Tyhle mince s dvouocasým korunovaným lvem a orlicí se občas objevují i ve fóru na polském hledačském webu www.poszukiwanieskarbow.com. Poslední zveřejněný nález byl z jihu Mazovska, takže cca střed země. Mimochodem, velmi pěkně zachovalý kus s orlicí hledící na opačnou stranu, než u tohoto kusu.
přeji hezký večer :-) .... na pražské aukci se mi dostal do ruky a posléze i do kapsy tento, dle mého soudu vcelku vzácný fenik. Radoměřský jej určuje jako vídeňský půlfenik Albrechta III. (1365 - 1395) (Rad. VI/2) ... Nicméně v CNA jsem u Albrechta III. tuto ražbu nenašel a při váze 0.38g to nebude ani půlfenik. Tak jsem se tu chtěl, kolegové, zeptat, zda neudělal pan Radoměřský někde chybu, nebo jen já jsem tak blbej a neumím hledat v CNA .. 😃 😃
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.