Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

NumJeník

Uživatel
#341 - 27. 12. 2007, 19:57

Řekl bych, že Topa to vzal za Aukra 😃 ,

na té fotce nejsem já

Archypov

Moderátor
#342 - 27. 12. 2007, 23:43

http://www.aukro.cz/item289627791_halir_vaclav_iv_.html

Tak tento je fakt nádherný... 😎

jano7B9

Uživatel
#343 - 28. 12. 2007, 00:10

tak to hej...aj cena bude pekne mastna 😉

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

patason

Uživatel
#344 - 28. 12. 2007, 00:36

No... mastnou cenu dá asi jen vymaštěnec... nechá se to pořídit i za cca 3tis. Kč. Mezi námi... mnohem vzácnější je ten s perlovcem kolem hlavy... Ale vemkonců jsem zvědavej, co s tím Aukro udělá...

Archypov

Moderátor
#345 - 29. 12. 2007, 00:05

Patason: Všetci sme veľmi radi že si tu medzi nami, všetci čo sa grošom venujú asi chápu o čom hovorím. Česká numizmatika grošového obdobia potrebovala presne človeka ako si Ty a preto sú pre nás všetkých Tvoje slová ako Písmo sväté. A to vôbec nemyslím sarkasticky, myslím to smrteľne vážne. Ale na druhej strane mi Tvoje slová čo sa týkajú ponúkaných mincí pripadajú ... trochu "profesorské". Vieš, ide o tie ceny na Aukre... sám veľmi dobre chápeš princíp dotytu a ponuky, Tebe to najmenej musím zdôraznôvať. Napr. tento halier: podľa mňa je naozaj veľmi pekný, máš recht, dá sa zohnať možno za polovicu ceny za ktorú sa vydraží, ale myslím, že väčšina z nás (ja určite) sme odkázaní na internetové aukcie. Je to zlé, je to naozaj zlé, keď sa hlavne chceme dostať k dobrej minci a teraz so mnou budú súhlasiť nielen grošáci. Ja zo Slovenska to mám o to horšie, že na Slovensku sa dá nejaký groš zohnať naozaj ťažko. Aby som nestratil niť... Tebe prešlo rukami tisíce grošov a ich dielov, my ostatní sme odkázaní na svoje zbierky a zbierky svojich známych. Nejde tu o žiadnu výčitku, len o ozrejmenie holých faktov. Prešlo Ti rukami toľko mincí, koľko my ostatní sme asi nikdy nevideli. Naša zbierkotvorná činnosť (viem že so mnou súhlasíš...) nie je zlá a makáme na sebe. Je tu zopár zberateľov (vrátane Teba) ktorým nesiaham ani po päty a preto som rád že sem aspoň trochu patrím. K cenám na Aukre sa asi nemôžeme celkom reálne vyjadrovať ako "znalci micí", ale ako zberatelia určite áno... (viem že nám to nikto neupiera). My ostatní nie sme iba zberatelia, snažíme sa aj bádať v tejto oblasti. Osobne nepoznám tento halier do tekej hĺbky aby som povedal koľko je hoden, ale viem, že keby som mal na to, asi by som štyri litre za neho pustil. Pred časom som pustil iné prachy za iné hovadiny (ostatné v maily pre záujemcov... ) 😲 😮 , ale za túto mincu by som 4-5-6 litrov dal... ale hlavne z toho dôvodu čo som spomínal. Dúfam že sa mi zadarí v novej práci, aby som sa tu mohol chváliť s vecami čo mi budú všetci závidieť... 😎
P.S. Dlhšie som tu nebol, tak všetci čaute... 😉

jano7B9

Uživatel
#346 - 29. 12. 2007, 09:24

cau Archy tak to ma zaujima co je pre teba hovadina 😲 a dufam ze sa ti v novej praci zadari 😉

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

patason

Uživatel
#347 - 29. 12. 2007, 10:58

Omlouvám se, pokud jsem se někoho dotknul. Taky jsem zvědav, co ten haléř na Aukru udělá. Faktem je, že nejde o super vzácnost a že se to opravdu dá sehnat. Sám mám ve sbírce tři a za žádný jsem nedal víc než 3000,-. Druhou věcí je, že i já jsem semo tamo "vymaštěnec", neb když nějakou minci na webu chci, je mi v podstatě skoro jedno, kolik za ní dám... Na druhou stranu po letech aktivního sbírání vím, že se většina věcí (byť třeba vzácných) objeví i podruhé, potřetí a tak když napoprvé nepřeplatím, třeba to podruhé budu mít za polovic. Aprp. nikdo není omezen jen na internetové aukce... hned začátkem roku jdu zaregistrovat pobočku Pražské groše na úřad, tak hned po ustavující schůzi, která je svolaná na sobotu 23. února od 15:00 do Kutné Hory se mohou zájemci o groše přihlásit za člena ČNS, objednat si zasílání aukčních katalogů a dražit jako o závod:-)
Ceny mincí na Aukru jsou opravdu extrém, na který poslední rok začínají reagovat i tradiční aukce. Zvlášť u pražských grošů je to vidět. Když napíšu, že v době, kdy jsem pracoval na chronologii PG Václava IV., jsem kupoval jeho groše (studijní materiál;-)) v relacích 50,- - 300,- Kč a že ty za ty tři stovky byly fct. hezký, možná mi to ani nebudete věřit. Teď dělají jen trochu hezčí Václavové 2 - 3000,- Kč. O groších Jana a dalších, které se v pěkné zachovalosti šplhají k 10000,- nemluvě. Na jednu stranu je fajn, že se nám, co už máme trochu nasbíráno( 😳 ) zhodnocují sbírky, na druhou stranu mě to mrzí, protože když pak chci nějakou variantu, třeba i pro mě důležitou (např. kvůli chronologii, typologii a pod.) často na ni nedosáhnu.
BTW: Archy s tím písmem svatým to nepřeháněj, tvoje znalosti taky nejsou právě malé. Já to jen asi dělám trochu déle. BBTW: v nové práci hodně zdaru!

patason

Uživatel
#348 - 29. 12. 2007, 11:03

BTW smutná zpráva pro info všem: Zemřela dr. Hásková, včera měla pohřeb...

Radek Deraha

Uživatel
#349 - 29. 12. 2007, 11:24

😞

Archypov

Moderátor
#350 - 29. 12. 2007, 12:11

To o Háskovej je naozaj smutná správa. 😐

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.