Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

Vytvořeno:
27. 2. 2012, 20:55

Grofik: turtle říká, že když si ho najdeš na svém 100ha záhumenku za boudou na víkendy, tak prý je cena v pohodě... 😁

to by mal dobre vystarané na staré kolená.😃

Piata avenue mu bude ležať pri nohách.😉

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

Vytvořeno:
28. 2. 2012, 07:18

Turtle- tak ten je krásný. S velmi podobnou barvoměnou mi přišel právě dnes, jen opět pořádný drobeček, ale v surovém stavu. Průšvih je, asi neumím fotit. Už jsem některé opály, třeba jako je v té mé aukci, fotila asi 200x, beze srandy, a pak vybírala fotku, kde vynikne ta úžasná barvoměna, kterou kámen ve skutečnosti má. Ku mému údivu foťák nezachytil ani pětinu odlesků! Zkoušela jsem ho fotit na tmavém pozadí, světlém, v různých pozicích vůči světlu a nic. Buď mám mizerný foťák (je to velmi levný model) a takto jemnou barvohru prostě nezachytí, nebo to chce strašně moc umět, jinak nevím... PS: i když na to koukám, není ten tvůj na obrázku dubleta nebo tripleta?

Ten můj na obrázku především není můj 😞
Já mohu kolem svého bydliště najít leda to do čeho bych nerad šlápnul 😉

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

Vytvořeno:
28. 2. 2012, 08:01

turtle; ale na druhú stranu mať pravidelný prístup ku opálom takej kvality tak Tifany ,Cartier a podobné firmy majú pre Teba stále otvorené dvere.

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

Vytvořeno:
28. 2. 2012, 16:37

Australské opály jsou nádherné, ty etiopské jsem si však oblíbila díky čistotě a nádherné barvoměně, ale všechny jsou nádherné.
Mezi pár maličkými kamínky, co včera dorazily, byl i tento australský boulder opál z Coober Pedy. Viděla jsem z nich broušené kuličky, kde ty světélkující žilky vypadaly velmi působivě, svítily úžasnámi barvami a tím, jak jsou nepravidelné na kulatém povrchu, vypadaly úchvatně. Zajímavé také je, že konkrétně tyto se nachází v jílu v konkrecích, které mohly vzniknout i díky organickým pozůstatkům, jako např. zkamenělé kosti a pod. V jednom krásném dokumentu o Austral. opálech dokonce ukazovali objevenou kostru, kde všechny kosti a obratle byly nádherně prorostlé právě opálem. Cena samozřejmě neskutečně vysoká...😉

korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

Vytvořeno:
28. 2. 2012, 16:43

..

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

Vytvořeno:
28. 2. 2012, 16:55

..tady jsou ty nádherné kuličky (korálky).. http://www.shed.com/aom/boulder/winton604.html

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

Vytvořeno:
29. 2. 2012, 09:03

Winton, tam jsem kousek projížděl a pár kamínků si přivezl😋

Obrázky:

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

Vytvořeno:
29. 2. 2012, 09:38

Grofik: turtle říká, že když si ho najdeš na svém 100ha záhumenku za boudou na víkendy, tak prý je cena v pohodě... 😁

Tak především opály se nesbírají na poli jako vltavíny
Mám v práci kamaráda který má v Lightning Ridge svůj “opálový důl” tak jsem ho dnes řádně vyzpovídal.

1. Opálů chtivý nadšenec si musí nejdříve za dvě stovky udělat 3 denní kurz o bezpečnosti kutání, to je novinka asi 3 roky stará.
  2. Zaregistrovat si svůj díl neboli “Mining Leases” což je 50x50 metrů. Buď nový nebo někým opuštěný. Také může od někoho koupit jeho. Registrace je na rok a stojí 135 dollarů.
  3. Nechá si na svém dílu vyvrtat dvě díry o průměru jeden metr a hluboké zhruba 10 až 15 metrů. Každá vyjde tak asi na 1000 dollarů
  4. Do díry si koupí žebřík a elektrický “hoist” na vyvážení nakopaného materiálu. Pochopitelně k tomu je třeba naftový agregát na výrobu elektřiny.
    Zkrátka i když si pořídí všechno secondhand, vyjde to 10 000 dollarů ještě než vůbec začne.🙄
korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

Vytvořeno:
29. 2. 2012, 15:18

..a pak zjistí, že je na špatném místě, kde nic není 😆 😆 😆

No, je to drahá sranda, možná i proto jsou ty opály tak drahé...

korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

Vytvořeno:
29. 2. 2012, 19:43

..tak jsem se asi dvě hodiny učila fotit barvoměnu. No, nic moc, ale už je to maličko lepší... i když na živo je to o něčem jiném...

Obrázky:

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.