Narazil jsem dnes na aukru na tuto aukci
http://aukro.cz/nemecko-d-r-c-456-58-razeny-polarfahrt-1931-i1651830392.html
a zdala se mi na první pohled výhodná. Známky se ze skenu zdají být pravé, ale pak mě zarazily ty razítka. Jestli se nemýlím, tak jsou z ochoty, což hodnotu známek výrazně snižuje.
Byl bych rád, kdyby mi někdo zkušený mou domněnku potvrdil. Předem děkuji.
Tak hochu, koukal jsem, že si nakonec neodolal a přihodil i zakoupil... No, u téhla emise jsou štemply buď pravé (nikoliv z ochoty) nebo zfalšované (na což poukazuje i Michel Spezial katalog).
No, pro povzbuzení klidu Tvé duše, od téhož dražitele jsem již pár zajímavých kousků zakoupil a byť byly za velice příjemnou cenu cca 3-4 Kč za MIEuro, byly perfektní a pravé...
Wjem: Jj, dostal jsem ve škole neočekávané stipendium, tak jsem dostal od své drahé polovičky povolení půlku toho stipendia do toho vrazit😃 . Popravdě, vzhledem k tomu, že sbírám pro radost a nemám ambice vystavovat, tak mi jde především o pravost známek a tam jsem si docela jistý... I kdybych lehce přeplatil, tak pořád je to pro mě lepší než zaplatit třikrát tolik za ověřené známky. Jinak děkuju za kladné reference na prodávajícího. Působí na mě zatím dost dobrým a seriozním dojmem.
Ovšem, tomu říkám skutečně přející drahá polovička😃 Že ona taky něco sbírá? Starožitné žehličky, na cukroví formičky či snad od Němcové Babičky?😉
A propos, ať je jasné, že netvrdím, že ty Zepelíny jsou tutově pravé. Z těch fotek to rozhodně nelze jednoznačně poznat a navíc je trošku alarmující, že na štemplech nikde není datum a ani jeden z nich nejde přes přetisk... Nicméně, prodejce mi přijde celkem férový a rozhodně u něj nepředpokládám padělatelskou dílnu...
Wjem: Však já jsem to taky nebral jako potvrzení pravosti známek 😉 Ta razítka mi byla podezřelá na první pohled, ale jak jsem psal, i kdyby byla dodatečná, tak vem to čert.
Mimochodem sbíra a nesbírá. Sbírá přírodní kosmetiku a vzhledem k tomu, že ji přirozeně i používá, tak jí zůstávaj jen piksly😃
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.