Moderátoři: smith, babygulka, regula_jan, kolo101
Zaregistrován
19. 4. 2014
Nie vobec sa ma to nedotklo a od vas uz vobec nie.Ten štvorblok bol len ukazka ze aj v Rakuskych zdanlivo beznych znamkach su doslova klenoty.Bola to informacia a pre niektorych urcite nova informacia.
mamabc1234@gmail.com
Zaregistrován
17. 3. 2014
Ach jo, tak v tý krabici jsou ještě tisíce známek Československa 1. republiky, samý Hradčany... Mám chuť to celý hodit do kamen. Proč je toho tolik? Zlatý mince, na ty člověk koukne a hned ví, nemusí se crcat s nějakým perforováním atd. Kdyby to aspoň souhlasilo s katalogem! Ale to né, každá druhá známka je úplně mimo. To fakt záleží u známek jenom na poloze razítka? Protože to bych potom mohl vybrat tak deset kousků a zbytek hodit do starýho papíru... Uf, potřeboval jsem si trochu ulevit.😉
Zaregistrován
23. 10. 2010
hradčany do kamen tady nepiš, nebo dostaneš obálku se sarinem;) jestli tě obtěžují, mile rád se jich ujmu:) a záleží nejen na poloze razítka, ale i na dalších cca 99 věcech:)
Zaregistrován
17. 3. 2014
Tak to mě uklidnilo!😁
Na čem tedy ještě záleží? Stačí mi jen to nejzásadnější. Nerad bych totiž zbytečně ztrácel čas nad něčím, co je třeba na první pohled jasné. Díky moc.😉
Zaregistrován
19. 4. 2014
Najzasadnejšie je zohnat si literaturu,staci aj pozicat.K Hradčanom je toho vydaneho dost.A hlavne s tym nikam neponahlaj-to sa neda pochopit zo dna na den
mamabc1234@gmail.com
Zaregistrován
23. 10. 2010
Asi nejpodstatnější u Hradčan (když pominu obecné známkové parametry, t.j. pravost, kvalita papíru, lepu, zoubků, výrobní vady...) je rozměr zoubkování (u zoubkovaných, pochopitelně;), barva (hlavně 5h, 15h, 200h, ale více barev je skoro u každé), typy (spirála, příčka, oblouk ...) a deskové vady. Základní kniha je Monografie ČS známek I. díl, ale jak píše emko, literatury k Hradčanům jsou tuny a tato emise tě plně zaměstná na mnoho mnoho let, pokud se jí chceš věnovat důkladně:)
Zaregistrován
17. 3. 2014
Nechci, proboha!😁 Koníčků mám dost, netřeba mi ještě tohle. Jsem člověk, který doteď viděl známku jenom za přepážkou pošty (když to přeženu) a najednou dostal plnou krabici známek. A potřebuju to určit.
O lepu nemůže být řeč, neboť všechny jsou prošlé poštou. Další parametry si ovšem určit netroufám - nemám srovnání, jak by daná známka měla vypadat ze sběratelského hlediska.😞 Ale dejme tomu, že od jednoho druhu známky je tam třeba 100 kusů a je fakt, že škála odstínů je mezi nimi velmi pestrá. A nejvíc mě štve to zoubkování. Jednak je s tím piplačka (od takového desátého kusu už to přestává člověka bavit, natož když toho je tolik) a druhak velká část absolutně nesouhlasí s katalogovými hodnotami. To by jednoho vytočilo! A to jsem přitom naprosto klidný člověk. Jak to můžete sbírat, aniž jste se z toho ještě nezbláznili?😈
Nebo je právě možný, že na to jdu nějak blbě a zbytečně si přidělávám práci...
Zaregistrován
6. 2. 2009
Otázkou je, čo s tým chceš urobiť. Ak nechceš zbierať, ale predať, tak kašli na určovanie. Daj to na nemenovaný aukčný server napr. od koruny a svoju cenu to určite urobí.
Ak sa rozhodneš predsa zbierať, tak iná cesta nie je, len naučiť sa minimálne základy.
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Zaregistrován
17. 3. 2014
Prodat to chci určitě. A abych to mohl prodat s klidným svědomím, tak potřebuju zjistit, co tam vlastně je. Aby zájemce nekupoval zajíce v pytli, nebo naopak, abych neprodal třeba nějakou bombu za pár korun. Obojí by mě mrzelo.
Zaregistrován
6. 2. 2009
Tak sa obrň poriadnou dávkou trpezlivosti. Ale bez základných znalosti bohu žiaľ nezistíš, či máš nejakú bombu, alebo len tuctový materiál.
V 95% takéto krabičkové materiály, dedičstvá sú len tuctovky.
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.