Zaregistrován
21. 11. 2011
Chtelo by to poradne velke fotky idealne nafocene pri slunecnim svetle a par fotek hrany na ruznych mistech. Jsou moc male a neni videt detaily.
Na techto mince vypada divne, ale myslim, ze by mohl byt pravy.
Zaregistrován
7. 10. 2012
Vkládám odkaz na aukci denáru Caesara na aukro. Zajímavá mince, leč asi padělek. Stav krásný, dvojráz jako záruka pravosti, cena nízká (900Kč vs. 900USD), prasklina na hraně na rubu je litá?, atd. ještě to běží, tak ať to dobře zvážíte. Žádné z desítek známých vyobrazení neuvádí tečky za písmeny na rubu. Dále orlí noc, široký krk, lituus v divné pozici, kněžská čapka za hlavou taky jiná než na mincích, které jsou považovány za pravé. Byla by to veliká náhoda - nová varianta na aukru za 900 korun. Čert vem minci za pár stovek, ale pokud někdo přitlačil na pilu, tak tu máme pěknou díru do kapsy.
Obrázky:
Rád poradím s antickým Římem, ale středověk teprve objevuji.
P.S. Omluvte někdy zhoršenou diakritiku, pokud píšu z tabletu. Děkuji.
Dolehla na mě finanční krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
Zaregistrován
18. 10. 2014
On u tohoto typu je i opis caesar na averzu opačně.
Zaregistrován
23. 11. 2010
Vzhledem k tomu, že pán prodává i tohohle Caracallu, tak asi není co řešit
Obrázky:
Zaregistrován
21. 11. 2011
Na toho Caesara jsem koukal, protoze me nekdo pozadal o nazor. Caracalla je jasny, ale u Caesara bych jednoznacne nedokazal rici, zda je to padelek. Je tam par veci, co jsou vyslovene divne (opis, nos, roucho, venec, povrch, i dvojraz vypada spise strojovy nez razbou), ale porad je mala pravdepodobnost, ze by mohl byt pravy (nebo dobove falzum). Nicmene porad je to mince, kterou radim do kategorie "nekupovat" i kdyby nahodou prava byla a tak jsem poradil i kolegovi.
Zaregistrován
4. 9. 2012
jen dodám, že jsem si tyhle 2 mince taky vyhodnotil jako falsum. Caesara na první pohled sice ne, ale zarazil mne, a tak jsem ho porovnal se stejnými pravými a stylem (viz výše popisované) mi vyšel jako fake, byť samotného bez srovnání bych pro to neměl důkazy....hmm tak koukám, že se na to 2 lidi chytili :-(
Zaregistrován
7. 10. 2012
ad Caesar:
prodáno za 2850Kč. Cenu zvedli dva zájemci. Gratuluji aukru za jejich férovou politiku. Minci jsem nahlásil jako padělek ještě před skončením aukce. Prý to vyhodnotí jejich "odborníci" (rozuměj student-brigádník) a přijmou opatření. Podejce (jak typické - a to i pro aukro politiku - má jen 6 (slovy šest) komentářů, tudíž ještě není možno prohlížet jeho prodané položky v minulosti. Jinými slovy: fér politika aukra umožňuje každému prodat nejméně deset falz libovolnému prodejci, který se tak rozhodne učinit. Chtěl jsem ironicky napsat, že tleskám, ale nakonec si jen odplivuji. Konečný soud o pravosti onoho Caesara bude muset učinit jeho nový majitel. Z výše uvedených důvodů v diskuzi ji ovšem na velké aukci typu Aurea "neokotí", tam totiž odborník=odborník. My ostatní buďme ve střehu a nebuďme moc hrabiví, nebo nám ve sbírkách budou falza parkovat pravidelně. 😉
Rád poradím s antickým Římem, ale středověk teprve objevuji.
P.S. Omluvte někdy zhoršenou diakritiku, pokud píšu z tabletu. Děkuji.
Dolehla na mě finanční krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
Zaregistrován
4. 7. 2016
Já už jsem se na Aukro léta nedíval. Ono stačí vidět v nabídce "investiční tanzanit" a je jasné co se tam prodává za mince nebo obrazy.
Caracalla mi nepřijde nějaký vzácný. Není lepší koupit tohle a mít na účtence napsáno: Wir garantieren die Echtheit aller von uns verkauften Münzen?
Obrázky:
Zaregistrován
4. 9. 2012
no on pán prodává vědomně falza vesele dál: http://aukro.cz/listing/user/listing.php?id=8317&us_id=22990406 minimálně pupienus je levý z bulharského "studia Dimitrov" a nevěřím i další (tetradrachmě a dal.) Jediné, kde bych vsadil na pravost je Saloninus, ale u pána bych pro jistotu neměnil ani eura.
Obrázky:
Zaregistrován
21. 11. 2011
Nejsou to klasicke padelky, ale skoro - doryvane mince. Nekdy je to tezke rozpoznat a rekneme kdyz to nekdo prodava, jeste to zkousnu, nebo kdyby to byla nejaka extra vzacna razba, kterou proste jinak nesezenete (ja zrovna nedavno jednu koupil, kde teda byla spise hlazena, ale uz na hranici a hlavne extra vzacna). Ale v posledni dobe uz to aukcni sine prehaneji. Kdo da mjin 2600 eur za doryvanou minci?
https://www.sixbid.com/browse.html?auction=3955&category=97552&lot=3248344
nebo
https://www.sixbid.com/browse.html?auction=3955&category=97552&lot=3248345
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.