Zaregistrován
27. 12. 2009
Když se tak koukám na ty fotky, daleko nebezpečnější jsou ty antoniniany a malé bronzy. Člověk si řekne fajn, mají písečnou patinu - budou pravé. A houby houby, zlatá rybko.
Já budu citovat slova jednoho staršího numismatika z doby, kdy jsem začínal: "Mladý pane, do sbírky patří vždy jen ten nejlepší kus. Pokud je vzácná mince otřelá, je větší pravděpodobnost, že jde o falzum. Pokud otřelá není a jde o falzum, dá se to poznat. Hrana, plasticita, barva kovu, patina......")
Začínal jsem jako antikář, takže mi ty rady přišly vhod.
Není to samozřejmě na 100%, ale v z 90% procent jeho slova platí
A odstupem času zjišťuji, jakou měl hlubokou pravdu
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Zaregistrován
15. 7. 2007
blbe je, ze u te antiky se vylozene, jak se zda, falsuje vse, i veci naprosto bezne. je to dano zrejme tim, ze antika se sbira skutecne celosvetove.
mrzute to je v tom, ze by se clovek nebranil tomu si prilezitostne nejakou peknou antiku (byt naprosto obycejnou) do par stovek poridit - jen tak na ukazku bez velkych sberatelskych ambici. no a s takovou clovek veci neznaly jen blbe cumi.
jinak tu pisecnou patinu jsem videl i na mnohem horsich falzech a alespon pro laika nebudila velke podezreni. maj to kluci holt zmaknuty. beztak to nekde flaka nakej usama a vydelava si tim na e-bay na rizenou raketu.
Zaregistrován
12. 1. 2010
For je v tom, ze zatimco ty bezne mince s pisecnou patinou clovek koupi do 500 (i prave), tak za tezce ojety aureus Nera da 20 000 a v urcitem stavu uz slusny padelek nepozna...
Zaregistrován
15. 7. 2007
no to jo, bez diskuse! srovnavat to nejde. ale i ten nakup falza za petikilo urcite zamrzi.
Zaregistrován
30. 9. 2010
neviem, ale je pravda ze asi kazdy mame ine oci.
niekto spominal ze tieto repliky su nebezpecne.
mne pri pohlade na tuto fotku do 3 sekund vyskoci:
ta patina je tak nevierohodna, nehmotna a umela.
srandovna.
Obrázky:
jacisin76@yahoo.com
Zaregistrován
27. 12. 2009
Budiž, ale as nebo sestercius není mince za stovku. Což se nedá říct o malých broznech, kterých jsou kvanta. S těmito falzy jsem se setkal na stolcích na blešáku, kde byly zamíchány mezi pravou antikou, případně je měl na stolku "detektorář", který prohlašoval, že pocházejí z jižního Slovenska. A člověk, ukolébaný pohádkou - koupí, protože nepředpokládá, že by se taková mince padělala. Navíc - na blešáky chodí i absolutní laici, kteří neodolají koupit si antickou minci za stovku či za dvě. Prostě ráj pro padělatele. Kamarád mi kdysi donesl follis Licinia s tím, že jde o nález z Nového Jičína - a bylo to primitivní lité falzum.
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Zaregistrován
12. 1. 2010
I ty asy a sestercie se dají koupit za pár stovek, když jsou v špatném stavu.. což je podmínka pro to, aby padělek nebyl tolik poznat.
To míchání s pravými mincemi, pokud možno nedočištěných z nálezu, je s prominutím svinstvo, člověk si řekne, aha, detektorář a nemá pak důvod být tak ostražitý.
Předpokládám, že kamarád už není kamarád, že?🙂
Zaregistrován
21. 11. 2011
Mozna ho opravdu nasel. Kamarad nedavno nasel na poli denar Emmy. Pribehl hned za mnou, co to je. Byla to samozrejme kopie a jeste velmi mizerna. To, ze to nasel, mu verim. Asi jiny detektorar si udelal srandu.
Zaregistrován
21. 11. 2011
Kdyz jsem zacinal sbirat, tak mi jeden sberatel antiky radil, abych nesbiral stribrne mince, ze se lepe padelaji. V posledni dobe mam pocit presne opacny. Je to mozna tim, ze mam stribro vice nakoukano (alespon cisarsky rim), nicmene ted jsem si par dni daval pozor i na ruzna doryvani a pod. a je to hruza. Treba u reckych minci se mi zda, ze je upravovano 80%. Nejsou to falza jako takova, ale treba jen z dnesnich aukci tu par hodim, at muzete trenovat. Neco jde videt na prvni pohled, neco teda bych asi nepoznal, zvlast u tech skaredsich. Vsechny by mely byt doryvane a hlazene:
Obrázky:
Zaregistrován
19. 1. 2011
Ja sa domnievam, ze tieto bronzy nie su doryvane vobec alebo len minimalne (snad 1. a 3.).
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.