Moderátoři: Akir, smith, ikanek, regula_jan, Pavel_III
Zaregistrován
12. 6. 2012
Aussig = Ústí (to jako nad Labem) je SVOBODNÉ. Ovšem jestli je to dobové, nebo nově vyrobené ...
Zaregistrován
28. 12. 2022
Jsem sběratelka Deutsches Reich,dostala jsem se k známkám náhodou a úplně mě uchvátily.Snažím se toho,co nejvíce načíst a našla jsem i hodně článků o padělcích na tomto webu. Je to podle mě velký problém,který může možné sběratele odradit,tím myslím i sebe. Mám Michel speciál a koupila jsem dvě malé sbírky v aukci. Můžete mi prosím poradit odkazy,cokoliv,jak poznat padělky a vyhnout se jim , jak se např.poznají novotisky z 90.let,o kterých tady byla zmínka ? Pokud má známka průsvitku ,kterou by měla mít,tak to padělek tedy být nemůže?Je nějaký odkaz s radami,jak poznat padělané přetisky na původních pravých známkách? Je nějaký klub filatelistů v Praze,který se specializuje na Německo ,
Děkuji moc za radu
Zaregistrován
20. 7. 2010
Dříve jsem je také sbíral - nyní jen některé série či aršíky.
Rozdíl mezi originály a novotisky je zejména ve způsobu použité tiskařské techniky.
Originály byly dělány knihtiskem (zejména ty starší), hlubotiskem a ocelotiskem (zejména ty novější).
Novotisky jsou obvykle dělány ofsetem, takže mají pod silnou lupou viditelný rastr...
Ale těch novotisků zase tolik není - dělaly se jen u těch hodně drahých známek (např. Zepelíny)
Zaregistrován
30. 12. 2014
Pokud máte facebook, tak ve skupině "Filatelisté sobě - Deutsches Reich", vám může dost lidí poradit. Jeden ze správců má v Praze i filatelistický obchod a Reichu dost rozumí.
Zaregistrován
28. 12. 2022
Moc děkuji,pomohlo mi to .Jsem zase o kousek dál. Našla jsem si v Colnectu konkrétní známku,dá se tam hodně zvětšit a porovnávala. Naučila jsem se víc o druhu tisku.Děkuji i za radu na skupinu na Facebook.
Zkusím se ještě zeptat,víte o nějakém zdroji,jak poznat padělané přetisky na pravých známkách ?
přeji hodně úspěchů
Zaregistrován
20. 5. 2023
Dobrý deň.
Chcel by som si dať oceniť zbierku znamok. Vedel by mi niekto poradiť? Ďakujem.
Obrázky:
Zaregistrován
20. 5. 2023
Tu je ešte niečo z DR
Obrázky:
Zaregistrován
6. 2. 2009
Známky z uvedenej vzorky sú korunové položky...
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Zaregistrován
22. 11. 2019
Prosím pěkně, známka 1905 michel 87 1, s přetiskem v kruhu 3.A.,, nemůžu najít. Bohužel mi nejde fotit.
Zaregistrován
22. 11. 2019
zde foto
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.