Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith
Odborná literatura Svazu českých filatelistů.
6. dělené známky
známky, které mají provizorní charakter a byly použity při nedostatku známek potřebné hodnoty nebo při nemožnosti dodat potřebnou hodnotu na poštovní úřad; někdy bylo oficiální dělení známek povoleno, jindy mlčky trpěno a nezřídka jde o výrobky pro filatelistické účely
http://www.informace-scf.cz/odborna_literatura/filatelisticka_encyklopedie/co_je_co_ve_filatelii.htm
Obrázky:
OskarOto: Ja sa snažím iba vysvetliť skutočnosť, že práve obdobie, o ktorom sa tu bavíme, nebolo zvláštne tým, že sa známky, ktorých bolo na poštách málo, používali v zmenených funkciách a stávalo sa, že aj delene. Snažím sa však poukázať na veľký rozdiel v tom, keď sa skutočne použili delené známky ako núdzové riešenie na vyplatenie porta a to, keď sa skutočnosti tejto doby zneužívali za účelom prospechárstva a špekulácií. To, čo som vyššie napísal, sú fakty, za ktorými si stojím.
A ešte jedna poznámka k tvojmu dvojfarebnému Karolovi. Môžem ti veľmi úprimne napísať, že vo mne tvoj výstrižok nevyvolal žiadne emócie ani eufóriu. Ak budem zhovievavý a vylúčim možnosť, že to bolo vyrobené dodatočne s použitím odcudzeného razítka, aj tak sa naň pozerám ako na dobový "manipulát", výrobok so zámerom zaujať neskúseného filatelistu. Nič viac. Ak som mal podobné výstrižky, poväčšine som ich predával po 30.- korunách. Poštou použité a doručené kompletné celistvosti s poleným 20 hal. Karolom na pohľadniciach z I. tarifného obdobia, kde bolo skutočne možné vylúčiť manipulatívny zámer som naposledy predával po 200.- korunách. Takže k tomu asi toľko. Samozrejme že toto obdobie má aj svoje rarity, ale to sú celiny a celistvosti iného rangu a charakteru.
OskarOto: Myslím si, že nad všetkými úvahami a štúdiami stojí zákon. Ktorý jednoznačne zakazoval používanie polených známok. (A týmto výrokom nikoho nepodceňujem, práve naopak vysoko si vážim každého kto odhodlal svoje poznatky sprístupniť verejnosti akýmkoľvek spôsobom).
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Pre filateliu exizstuje nasledovna literatura.
1.Zakladne nazvoslovie - na ktore sa odvolavaš.
2.Niečo ako Michel Europa
3.Michel Rakusko
4.Śpecial Rakusko,napr ANK
5.Śpecial Monografia napr.Hirš
6.Śpecial Monografia napr Ferchenbauer,Muller,Gary Ryan atd.
7.Odborne študie,napr Doc.Kveton atd
Vypovedacia hodnota je presne podla poradia.Ty sa odvolavaš na 1.bod,ja na 5,6 bod.Otravovat pana Docenta Kvetona s takovto banalitou si netrufam.
Takže podstata ,ak sa stotožnuješ s tvrdenim že delenie znamok bolo uradne povolene,tak by Cisarsko Kralovska Rakuska pošta bola najvačšia charitativna firma v Europe.Realita bola ale ina.
mamabc1234@gmail.com
Matička skákavá ...
doddie, nezostali ti čiste náhodou scany / fotky tých pohľadníc - rád by som ich videl.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.