Zaregistrován
31. 8. 2008
To víme my, ale padělatel nemusí být nutně sběratel (spíše doufám, že není😃 ).
Ale vyloučit nelze nic, když bankovku nemáme v ruce.
Confidentia dimidia pars profectus, proscipientia ea alia!
Neustále aktualizovaný seznam bankovek a mincí, které sháním a nabízím, Vám rád pošlu e-mailem.
Zaregistrován
14. 9. 2008
zrejme to opravdu postrada jakykoliv ochranny prvek (dle fotek) ... ted jde uz v zasade jen o to, zda to je ci neni bankovni papir + jaka je kvalita tisku ...
Zaregistrován
12. 6. 2012
A přední stranu to nemá?
Zaregistrován
24. 2. 2009
máte někdo ten odkaz na Aukro ?
Zaregistrován
27. 5. 2011
Ahojte, zcela jasně Home Made Product! 100%! Jednak, jak už psal výše Pavel1045, je použitý jiný, chlupatý papír (patrně obyčejný kancelářský - pod UV lampou svítí celý), viditelná červená ochranná vlákna, která jsou běžně chaoticky rozptýlená po celé ploše bankovky, jsou tady pouze nakopírována na potištěné části bankovky a na bílých kuponech na A. i R. není ani jedno! Stříbrný okénkový ochranný proužek na A. mu kopírka či skener nevzala - zůstalo tam jen 5 barevných obdélníčků pod sebou. Na rubu vlevo nahoře je vedle řezné (či ořezové) značky ještě půlmilimetr bílého papíru, což normálně nemůže nastat - při řezání archu na jednotlivé bankovky zůstane vždy půlka této značky na jedné bankovce a druhá půlka na druhé! A taky ta 8 ve vodorovném číslovači je moc pravidelná, sněhuláková. Pravá 8 má v místě křížení jednu linku silnější a jednu tenčí - takže asi fotoshop... Prodejci lze popřát, ať si toho nevšimne žádný patřičný orgán, neb je to zcela určitě již za HRANOU! Patrně se nějaký Antik Salón pustil i do prodeje bankovek a houby tomu rozumí... Viz ty jejich ceny nabízených běžných kusů.
Zaregistrován
27. 5. 2011
Zaregistrován
12. 6. 2012
Mne spíš napadlo, že si MMER3 dělá legraci.
Zaregistrován
14. 9. 2008
nez jsem to stacil blize prozkoumat, tak jsi byl rychlejsi - zrovna jsem chtel napsat poznamku o te "orezove znacce" - mas naprostou pravdu. Totez ty "obdelnicky" jako pozustatek okenkoveho prouzku ...
Nicmene, toto je hodne za hranou ...
Zaregistrován
31. 8. 2008
V čem konkrétně?
Shoduji se s kolegy na tom, že je to patrně padělek (konečně jsem to uvedl jako první).
Confidentia dimidia pars profectus, proscipientia ea alia!
Neustále aktualizovaný seznam bankovek a mincí, které sháním a nabízím, Vám rád pošlu e-mailem.
Zaregistrován
24. 2. 2009
A už jste někdo prodejce informoval, ať se nedostane do problémů ? Možná ani o tom neví ?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.