Moderátoři: smith
Zaregistrován
28. 2. 2009
Ospravedlnujem sa za prvy prispevok, ktory som omylom poslal na forum o znamkach.
Chcem sa spytat administratorov, ci im nebude vadit, ak si tu zalozim tuto temu k mojmu katalogovemu sofweru, ktory vyvijam. Nechcem si tu robit reklamu, program bude zdarma a mal by sluzit zberatelom minci, tak mi snad prepacia. A chcem ho spravit dobre, preto si cenim kazdy namet, pripomienky, kritiku, atd. Chcel by som predstavit niektore planovane funkcie a precitat si nazory (ak to niekoho zaujima).
K jednej funkcii, ktoru som zacal vyvijat minuly tyzden:
Chcel by som do programu zapracovat nieco na sposob coinarchives.com, ale nie len obycajny text search, ale povedzme ze vyberiem mincu z katalogu a na casovej osi budem vidiet vsetky aukcie pre tento typ mince. K tomu mi samozrejme treba databazu s historiou jednotlivych aukcii.
Takze som zacal experimentovat s tvorbou programu na stahovanie numizmatickych aukcii priamo do databazy. Zatial som uspesne stiahol 3 firmy (asi 40 aukcii), spolu s obrazkami, 2 GB dat a 130000 poloziek
Ak poznate nejake aukcie, ktore by v databaze nemali chybat, tak poprosim o link. Budem sa snazit zahrnut vsetko co ma coinarchives ++.
CORPUS NUMMORUM
...cross-referenced auction archives coming very soon...
Sledujte progres na Facebooku
Zaregistrován
12. 1. 2010
Tohle uz jisty clovek vytvoril a to sice salove aukce v CR za poslednich 10 let v Excelovskych sheetech s makry, ktera umoznuji otevrit obrazek mince.
Samozrejme, nebylo by na skodu mit databazi zahrnujici i zahranicni aukce, ale prece jen, nema to takovou vypovidaci hodnotu.
Zaregistrován
28. 2. 2009
Vies, kde sa to da najst, pripadne kontakt na toho cloveka?
Moj program nie je len pre CZ/SK, predpokladam, ze pocet instalacii u nas bude menej ako 1%.
CORPUS NUMMORUM
Zaregistrován
22. 3. 2009
To je super Vanya, držím palce a veľa nervov pri práci. Určite to kopa ľudí ocení, to bude fakt veľmi fajn.
Palec hore!
Zaregistrován
10. 10. 2009
Snad by bola napomocna stranka www.sixbid.com
ktora zhromazduje vela aukcii z numizmatiky.
Zaregistrován
28. 2. 2009
Vdaka, nasiel som tam nejake zaujimave firmy, o ktorych som nevedel!
Skoda, ze tie data nekopiruju, mnozstvo tych liniek je uz nefunkcnych, kedze iba presmerovavaju na originalne stranky.
CORPUS NUMMORUM
Zaregistrován
12. 1. 2010
Zaregistrován
28. 2. 2009
Maly update.... v poslednej dobe som sa zameral na vytvaranie databazy z aukcii, nieco podobne ako coinarchives.com, ale s pridanou hodnotou - bude mozne vybrat v katalogu konkretnu mincu a na casovej osi vidiet, kedy a kde sa drazila, na grafe budu dosiahnute ceny (s moznostou zapociatania inflacie, prepocty cez kurzy atd.) Coinarchives ma momentalne asi 970 aukcii, ja som niekde okolo 250, ale myslim, ze nebude problem to dotiahnut a mozno aj predbehnut, akurat ze tych dat je dost vela, momentalne okolo 30 GB, odhadujem ze nakoniec to bude mozno 200-300 GB, takze musim porozmyslat ako to vlastne urobim s obrazkami.
Napadlo ma, ze by to mohlo fungovat nasledovne:
- fotka sa stiahne z povodneho linku (ak stale existuje) pri prvom nahlade
- ak link nefunguje, stiahne sa od inych uzivatelov, ktori su momentalne online a tu fotku maju (nieco na sposob torrentu)
- v poslednom pripade sa stiahne z centralneho serveru, kde ale dam nejake obmedzenia, napr. max pocet stiahnuti za mesiac alebo nieco podobne, ak to budem poskytovat zdarma
CORPUS NUMMORUM
Zaregistrován
22. 3. 2009
Vanya - držím palce a podľa mna to kľudne spoplatni - napr. platba na rok a podobne. Tráviš nad tým predpokladám dobre veľa času a ja osobne by som to zdarma nedával. Ale len možno ja som taký sebec :-)
Zaregistrován
14. 10. 2008
Také myslím že nějaké zpoplatnění by věci jen prospělo, časem by bylo možno třeba zaplatit dostatek diskového prostoru na uložení fotek atd.
Poplatek v rozmezí 100-300 Kč/rok bych klidně platil a myslím že spousta jiných uživatelů taky.
"NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE"
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.