Vim o tom, zatim jsem po tom nepatral. Paska, kterou je to prilepene, je stejna. Moznosti jsou - dolepili mu to tam pozdeji, nebo uz ta bankovka byla pripravena v tom breznu 1925 s datem vydani 2.1. 1926
On i ta 10/1925 ma datum az 3.7.
Jedina moznost, jak to zjistit by asi byla se ponorit do stuida literatury ohledne Nemecke notafilie. Coz jednou asi udelam, ale ted to neni na poradu dne.
Nejsem sberatel. Jsem SYSEL.
Dík za odpověď. Jen mě to zarazilo. Osobně si neumím představit, že by to tam dolepovali až v době, kdy už někdo toto album vlastnil, ale možné je všechno.
V každém případě moc krásná sbírečka, gratuluji.
Ja za nejpravdepodobnejsi povazuju to, ze uz v te dobe byly vytiskle. Taky by me zajimalo, na co tam byl udelan jeste ten jeden list navic. Mozna nejaka nakonec nevydana...
Hezká věc, to album. Jen - jsi sice majitel, ale ne navždy. Proto bych prosil se k tomu chovat slušně (a ne tak brutálně otáčet). Když už to v tom stavu vydrželo 90 let, ať to ještě nějaký čas vydrží! 😉
Muzu to nechat spalit v rakvi se mnou, jak chtel ten Japonec s tim Van Goghem nebo co to bylo za obraz 🙂
Ono to muze vypadat, ze to otacim "brutalne", ale beru za to fakt jemne, ten zvuk dela papir pri tom otaceni. Mohl bych pineztou ale tam je podle me vetsi riziko, ze clovek neco udela spatne. Navic na to ted uz sahat nebudu, zustane to v trezoru..
dobry napad, vzit to do rakve! 🙂
... Vesmir se stejnak jednou rozpadne, vsechny veci pujdou na prach, tak tady to bude jen o neco driv.
Zdenda-3-3-3-3-3-3 napsal/a:
Muzu to nechat spalit v rakvi se mnou, jak chtel ten Japonec s tim Van Goghem nebo co to bylo za obraz 🙂
By som rád videl tých trúchliacich pozostalých čo by mu také želanie splnili. Takže s takým niečím radšej nepočítaj 😃
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Dnešní úlovky z Trenčína
Obrázky:
mischel13 napsal/a:
Spojil jsem se s majitelem tohoto pokladu.
Občas se zadaří sehnat nějaký poklad přes známé, něco samostatně a něco v sálových aukcích. Na vše v dnešní době stačí internet, ale jsou to stovky hodin měsíčně v hledání. 😉...
Mohl bych prosím poprosit o nějaká lepší fota těchto 71,50 bonů?
Bohužel, musí stačit výřezy a tento poukaz...mám k tomu své důvody...
Obrázky:
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.