Mně už snad možná dorazil dnes. V rámci zkvalitňování služeb nám chodí pošta později a pošťáci přestali zvonit. Třeba katalog Klim šel z Brna do Brna 4 dny.
Někdy je to s tou poštou zajímavé. Mi taky dorazil katalog od Klima o 2 dny později, nežkolegovi ze Slovenska.
A co taková královská pošta v Anglii, o té můžu vyprávět, zlatá ta naše! 😉
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
Prodejce bankovku odeslal na mou registrační adresu, čili k rodičům. Mám sice telefonicky potvrzeno, že bankovka je v krásném stavu a bez vláken, přesto bych ale s konečným potvrzením, jestli je to skutečně tak, rád počkal, až budu mít bankovku v ruce. Můžu se zatím ale pochlubit jiným kouskem a to 20 Rm 1945 šestimístný číslovač, serie D - Ros. 184b nějak mi těď nejde vložit fotka, ale slibuju, že ji co nejdřív přihodím.
Zde je i slibované foto.
Obrázky:
A to je aká tlač? A má to aj nejaký vodoznak?
Orromirdin: Jde o nouzovou státovku vydanou Saskou státní bankou. Vodoznak má. Je to ornamentální pruh na levé straně.
acme: Ještě k té 1000/1910 bez ochranných vláken. Na jednom zahraničním fóru jsem se dozvěděl následující: sind Fasern unter Schwarzlicht plötzlich wieder zu sehen, handelt es sich um eine Manipulation. 😐 Takže konečné rozhřešení zda to skutečně je varianta Ros. 45h dá až UV lampa.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.