Moderátoři: smith
Zaregistrován
27. 12. 2010
Zaregistrován
20. 3. 2010
Děkuji, vyzkouším. Teď ještě co na tu měděnku...
Zaregistrován
23. 6. 2007
Pár kapek citronu do vody a nechat pár dní ponořený (každej kus samostatně).
Pro nedočkavce troška kyseliny citrónový obalit do plátna a povařit v rychlovarný konvici. Ale je to škoda. Naštěstí nejde o mince, takže neva.
Zaregistrován
17. 1. 2014
Pohybuje sa tu niekto kto má skúsenosti s ultrazvukovým čistením? - možno z práce? Nemám ani tak na mysli mince, skôr vo všeobecnosti. Ide mi asi o to, že si chcem kúpiť menšiu čističku a mám výber zameraný už iba na na dva modely, kde je prakticky rovnaká cena a líšia sa v pracovnej frekvencii - jedna má 42 kilo a druhá 37. V nejakých blogoch som čítal o "ráznejšom" čistení pri menších kmitočtoch. Je v tom nejaký podstatný rozdiel? M.
Zaregistrován
27. 12. 2010
Osobní zkušenost nemám.
Jediné pravidlo, které jsem zaznamenala je "Neber nic, co má míň jak 20kHz. Čím nižší kmitočet, tím horší čištění."
Což se protiřečí s tím, co jsi četl ty.
Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.
Zaregistrován
13. 4. 2014
Měl jsem ultrazvuk ze zlatnictví před cca 3 roky, ale nebyl jsem s ním spokojen, tak když se porouchal vyhodil jsem ho.
Mechanické čištění bylo mnohem efektivnější.
lub121@seznam.cz
Zaregistrován
30. 9. 2010
este som v diskusnych forach nevidel cloveka,
ktory by mal pozitivnu skusenost s ultrazvukom na minciach.
jacisin76@yahoo.com
Zaregistrován
15. 7. 2007
silnejsi ultrazvuk muze minci pomerne znacne poskodit. vsak si zkuste dat do silneho ultrazvuku na delsi dobu kus alobalu, co to udela. pak to tady muzete vystavit a seznamit lidstvo s ucinky kavitace. videl jsem pomerne cenne mince totalne znicene z ultrazvuku. je to jak s cimkoliv, tedy i jako s cistenim minci. jedinci se deli na tri skupiny:
1) sebevedome mistry, kteri znici minci
2) sebekriticke lidi, co se venuji tomu, co umi a nefusuji do toho, co neumi
3) lidi, co vedi, co delaji
na pokuk: https://www.youtube.com/watch?v=-bqSc25OhHA
nebo: https://cs.wikipedia.org/wiki/Kavitace
Zaregistrován
5. 1. 2016
Zdar kluci,
můžete mi prosím někdo poradit dostal jsem darem tyhle bezcené kousky, na první pohled hodně zanedbané. Poradíte jak se zbavit toho zelenkastého zabarvení. Je to vystupující měď, přečištené pravděpodobně citronem 🙄
Dík !
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.