Zaregistrován
20. 9. 2011
Tak to mám radosť.
No čo, za hlúposť sa platí :-)
Zaregistrován
6. 11. 2008
Jen rámcově, pravé jsem viděl některé snad jednou nebo dvakrát v nějaké aukci v HongKongu, relace těch nejběžnějších hrubým odhadem od několika tisíc USD...(převážně v desítkách tisíc USD za pravý kus) 😐
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
20. 9. 2011
Aspoň sa nemusím báť, že mi ich niekto ukradne.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Laci, to sú ale pekné kľúčenky 😁 Že mi jednu podaruješ... 😃
Zaregistrován
29. 12. 2011
Zdravím všechny . Máte li někdo zájem prohlédnout si krásné Čínské , Vietnamské a Korejské mince koukněte na : www.ebay.com Naleznete spoustu krásných mincí jak starých dynastiích tak mince novější. Jsou tam mince na prodej jak jednotlivě tak slepence i s cenou.0, 25 kg slepenec za 55 ----- 83 US dolar, dále 1 kg mincí 115 ------- 245 US dolar.Mince jak bronzové tak i železné, dále jednotlivé mince i skupiny 10 mincí , ----- 120 mincím, krásně popsáno a vše Originální od obchodníků z Číny. Sám jsem si podle mincí které jsou k prodeji určil všechny mince které vlastním až na tři které jsem zatím nenalezl,a na mince železné které zatím nemám vyčištěné. Koupil jsem slepenec 8 ks ćínské mince železné ,dal jsem je do malé skleničky od jogurtu na ně napustil ze spreje WD 40 aby mince když je sktenice nahnutá se celé ponořily asi za týden jsem je poklepal dřevem a mince se rozdělily. z jedné se odstranilo skoro vše a je krásná ostatní po 3 dnech vytáhnu osuším a drhnu je rejžákem nasucho potom nakapu Jar a teplou vodou omyji .Stav se lepší, již jsou skoro všechny čitelné.Potom nafotím a zveřejním.
Zaregistrován
12. 1. 2010
A dostatečné znalosti k odlišení padělků, kterých tam bude nejspíš většina, máte?
Zaregistrován
6. 11. 2008
1/ na ebay jsou spousty starých čínských mincí, ale cca 90%(nebo více) jsou nabízeny padělky, někdy i pěkně napatinované
2/ nabízené slepence nelze rozdělat tak, aby mince byla většinou ve stavu zařaditelním do sbírky, zejména když jde o zcela běžné typy(téměř vždy jde o poškozené mince)
3/ uvedené ceny za slepence jsou vysoké, ještě před rokem nebo dvěma se prodávalo 1/2kg za 25USD (ostatně obchodníci z Číny je od nálezců ještě před nekolika roky kupovali za 5 centů/kus).
Zaregistrován
6. 11. 2008
Jen jako ukázka běžná čínská mince (stáří cca 1000 let) by měla být ve sbírce cca v těchto stavech(bronz a železo), jen u vzácnějších druhů by se dalo trochu slevit nebo jen v některých obdobích, kdy byla i horší přímo kvalita výroby mincí.
🙂
Obrázky:
Zaregistrován
7. 6. 2011
Cinani zrejme nemeli penezenky nebo vacky na penize a proto je svazovali dohromady...nebo ne?
Zaregistrován
16. 2. 2008
Jestli se bavíme o mincích starých 1000 let tak v té době ani v Čechách nemělo moc lidí peněženku. Nehledě k tomu, když mají mince otvor, přímo to vybízí navléknout je na šňůrku alespoň se nepoztrácí.😃
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.