Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, HeliFox, smith
Zaregistrován
23. 11. 2015
To je sila.Je dobre nevyznať sa.Aspoň každú chvíľu vidím niečo nové.😃
-s-
Zaregistrován
9. 3. 2010
Keď si človek zvykne sa na tých stránkach pohybovať ... Podobne ako v inej téme čo sa týka vyhľadávania podľa klúčových slov (Földes ...)
Foldes (276 kusov)
Földes 1920 (2 kusy)
Földes 1921 (12 kusov)
Földes 1922 (5 kusov)
Dá sa použiť aj iný druh zobrazenia stránok a využiť filtre hľadania po kliknutí na tlačítko Search tools (v anglickej verzii stránok) - kereső eszközök (v maďarskej verzii stránok)
https://gallery.hungaricana.hu/en/search/results/?list=eyJmaWx0ZXJzIjogeyJEQVRBQkFTRSI6IFsiUE9TVENBUkRTIl19LCAicXVlcnkiOiAiRlx1MDBmNmxkZXMifQ&per_page=100
Zaregistrován
23. 11. 2015
:roll:
GPS nemáš?
Pošli mi pls najkratšiu trasu do:Sučany...
Ja som rád,že som rád.Žasnem (nie len v pohľadniciach) ako to majú/máte chlapci zmapované.
-s-
Zaregistrován
9. 3. 2010
Stani – som na tom podobne 😉
Myslím, že tieto stránky vznikli pre to, aby sa tu stretávali zberatelia a obohacovali sa navzájom informáciami, radami, skúsenosťami, písali svoje názory z oblasti zberateľstva a podobne. V minulosti to tak prevažne fungovalo a síce v menšej miere to aj funguje dodnes, aj keď stále vo väčšej miere toto fórum vyhľadávajú "oceňovači" ...
Ty vieš toto, ten zas ono. Ty poradíš v tomto, iný zas v niečom inom. Snáď to tu, tak vydrží čím najdlhšie. To by sme mohli spoločne tomuto fóru zaželať do nového roku 😉
Zaregistrován
23. 11. 2015
Už som bol odhlásený...
Dobre,tak želajme.😉 😉 😉 😉
-s-
Zaregistrován
14. 4. 2010
Ďakujem za pekný vstup do Nového roka Brett.
Prajem všetkým fanúšikom pohľadníc veľa pekných chvíľ pri pekných obrázkoch, k tomu dobre zdravie.
Zaregistrován
14. 4. 2010
stani aj tebe ďakujem za ústretovosť a tiež všetko dobré.
Možno tento popis pomôže pre lepšiu orientáciu čo to ten Chytil v roku 1920 vydal.
Chytil vydanie rok 1920, sivohnedý odtieň:
Grafika adresnej strany: text v známke – Dále vydal A. Chytil 40 druhu neotypických pohledníc V.T.
V strednej linke: Fot. A.Chytil Praha –XII – Smíchov 1283,-Nákladem vlastním, - 1920
Tlačil: Unie Praha, vľavo dole
Mám: Ďumbier 2045 m a Chopek od štrb. Plesa, použitá 19.II.1921
Veľká Studená dolina: Obří vodopád, Vysoká 2565 m, a sedlo Váha 2343 m, od Českého plesa 1612 m, Capie Pleso 2069 m, Štrbské Pleso: Kavárna a Grandhotel, Na vrcholu Rysu 2503 m, Mlynická dolina. Skok, Liptovské hole, Štít legionáru 2663 m /Gerlachovka/ s cesty Slobody.Grafika adresnej strany: text v známke – 20 haléřová známka
V strednej linke: Fot. A.Chytil 1920,-Nákl .: Pracovní sbor sportovní a turistický v Praze
Mám: Vysoké Tatry. Pod tým: Sedlo Váha, v pravo Rysy, vlevo Vysoká, použitá 24.VIII.1920,
Vysoké Tatry. Pod tým: Štrbské Pleso v noci, Vysoké Tatry. Pod tým: Zimní sportovní hry 1920, Skok,
Vysoké Tatry. Pod tým: Zimní sportovní hry 1920, Lyžaři na Osterve, Vysoké Tatry. Pod tým: Kostelík v Javorine, Vysoké Tatry. Pod tým: Dolní Temnosmrečinské pleso. V pozadí Čubrina, Vysoké Tatry. Pod tým: Zimní sportovní hry 1920, SkokGrafika adresnej strany: bez textu a grafickej značky známka
V strednej linke: Fot. A.Chytil 1920,-Nákl .: A.Chytil, Praha-Smíchov
Vysoké Tatry. Pod tým: Popradské pleso s Ostervy. V pozadí Satan a Koprovský¸ Vysoké Tatry. Pod tým: Zimní sportovní hry 1920, Lyžaři na Osterve ¸ Vysoké Tatry. Pod tým Kostelík v Javorine ¸ Vysoké Tatry. Pod tým: Štrbské pleso. Novostavba Grandhotelu atd.
Chytil vydanie rok 1920, sivomodrý odtieň:
Grafika adresnej strany: text v známke – 20 haléřová známka
V strednej linke: Fot. A.Chytil 1920,-Nákl .: Pracovní sbor sportovní a turistický v Praze
Mám: Vysoké Tatry. Pod tým: Sedlo Váha, v pravo Rysy, vlevo Vysoká – mám so zaujímavým posunom tlače na adresnej strane doľava, Vysoké Tatry. Pod tým: Vodopád Studené vody, Vysoké Tatry. Pod tým: Lomnický štít od Velké /teleobj./Grafika adresnej strany: text v známke – bez textu a grafickej značky známka
V strednej linke: Fot. A.Chytil 1920,-Nákl .: A.Chytil, Praha-Smíchov
Mám: Vysoké Tatry. Pod tým: Štrbské pleso v noci, Vysoké Tatry. Pod tým: Lomnický štít od Velké /teleobj./, Vysoké Tatry. Pod tým: Štrbské pleso. Novostavba Grandhotelu atd.
Zaregistrován
23. 11. 2015
Chápem.3x iná grafika a dva možné odtiene.No,máš čo robiť.
Ja mám 1920 len tie dve,čo som sem dal.Dve s textom v mieste známky a ešte možno 2-3 kusy,ale to sú iné ročníky.
A jednu,ktorá na adresnej časti nemá nič,žiadny údaj,na obrázkovej A.Chytil.
Tá je novšia,podľa známky asi 1932.
-s-
Zaregistrován
14. 4. 2010
Ubehlo par dni od tychto prispevkov a cosi sa mi zmenilo aj v mojom chytilovskom zbierani.
Chcem sa obratit na zberatelov pohladnic z Krkonos, ci nahodou nikto z nich nema farebne Chytilove pohladnice z roku 1921.
Vo vydani tatranskych pohladnic z roku 1921 sa pise v texte znamky, ze ich vydal 10 druhov.
Zaregistrován
7. 10. 2011
jansvi, našiel som tieto dve, jedna je v horšom stave, len som to fotil nemal som skener po ruke....
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.