Zaregistrován
20. 12. 2012
Dobře,chemie tam je. Ovšem ta se používá k zakrytí stop po úpravách. Co ale může zakrývat tady? Prý mám přebujelou fantazii,ale nic , žádný nápad. Nikdo nic? 😃
Zaregistrován
23. 11. 2015
A načo? Podľa mňa je to vadný strižok. Čo sa s mincou dialo 60+ rokov, vie len ona.
Keď budem mať čas a hlavne chuť, tú už nemám, opýtam sa na cgb.fr.
-s-
Zaregistrován
23. 11. 2015
Ešte jedna dnešná fotka. Ostrihal som kefu/ kartáč, aby som získal silón...
A nechajme to tak, ja viem, čo to je.😉
Z dierky 3 som to neprepchal, ale to je jedno. Je tam dutina, vadný strižok a basta..🙂
-s-
Obrázky:
Zaregistrován
30. 6. 2022
Dobrý deň, mám mincu 10 centov, rok 2002, vyzerá šeredne, neviem či bola poškodená dodatočne, alebo je chybne vyrazená, v prednej časti jama aj iné kazy, zboku časť hrany až prehnutá, v zadnej časti sa však vypuklina nenachádza, má takáto minca nejakú hodnotu? V obchode si za ňu určite nič nekúpim, ďakujem vopred za odpoveď.
Obrázky:
Zaregistrován
5. 7. 2022
Dobrý den, mám pravdu, že s tím je něco v nepořádku že ano?? 😆
Obrázky:
Zaregistrován
12. 6. 2012
Při troše štěstí i 10 centů, neb, dle mého, dodatečně poškozena jest. Zkrátka do toho někdo (nebo něco) něčím praštil.
Zaregistrován
27. 9. 2015
...já už bych do toho znovu nepraštil😃
Zaregistrován
3. 4. 2016
Zdravím. Poslední dobou jsem řešil varianty u 5 marek Hindenburg 1935-36 Jaeger 360. Na internetu jsem našel v podstatě dvě. K prodeji jednu. A to už zde zmiňovanou 1935 D kde označení mincovny D chybí svislá nožička a je z toho obrácené C. A potom právě katalog Jaeger zmiňuje u mince 1935 F variantu v opise na hraně velká malá písmena. Ovšem tuto variantu jsem na netu nenašel. Při mém pátrání jsem objevil nedoražené G z důvodu opotřebování raznice u označení mincovny 1935 G nebo u 1935 D vojráz dokonce i trojráz. Pokud by někdo měl obrázek nebo jinou indicii zmiňované varianty velká malá písmena budu rád za info. Popřípadě by věděl o nějaké další variantě. Děkuji
Obrázky:
Zaregistrován
6. 8. 2020
Memorix: Zdravím. O těchto variantách nic nevím, avšak s Vaším dovolením bych se pozastavil s technickou poznámkou v jednom bodě Vašeho příspěvku. Nevím přesný mechanismus vzniku nedoražení (pokud někdo ví, byl bych vděčný za poučení), ale podle mě nemůže vzniknout opotřebováním raznice, jak uvádíte. Vždyť přece opotřebování znamená úbytek materiálu. A pokud na raznici v určitém místě materiál chybí, na minci v tom místě po ražbě touto raznicí naopak přebývá, protože se vmáčkneze ze střížku do prostoru v raznici vzniklého opotřebováním. Berte mou odpověď jako nabídku k debatě.
Zaregistrován
26. 11. 2019
Zdravím všechny , pro zajímavost zasílám 2 RM 1937 D s dvojrázem. Ten je vidět na písmenu D a části opisu Paul a 1847. Co se týče nedoražení, že tam schází kus písmena nebo číslice, podle mne se jedná o částečné zanesení raznice.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.