Zaregistrován
20. 12. 2012
Takové ptákoviny nebylo možné dělat v práci,ale v zaměstnání. Když říkám v práci, myslím tím práci v úkole.
Tohle bylo kdysi možné dělat v zaměstnání , v hodinovce (v lóně-údržba,prototypy a pod). Když je dlouhá chvíle ,tak je potřeba se nějak zabavit.
K vystředění. Je potřeba mít universálku upevněnou na přírubě s dostatečnou vůlí. Potom lehce povolit šrouby. potom pomocí číselníkového úchylkoměru na magnetickém stojánku, nebo pupiťáku vystředit,utáhnout šrouby a je hotovo. 😁
Zaregistrován
15. 8. 2014
Já jsem si v zaměstnání vyrazil své vlastní medaile k 25. narozeninám, a to v hliníku, bronzu a mědi, průměr střižku 35 mm, síla střižku 5 mm. Byly oboustranné s opisy, nápisy i jednoduchým geometrickým obrazcem. Skladník z hutního skladu s technologem z lisovny dali hlavy dohromady a vybrali vhodný materiál. Na gravírkách mi vyryli rydla, v kalírně zakalili. Vyrazili jsme necelých 50 kusů, potom už bylo razidlo dost popraskané a k ražbě se už nehodilo. Práci jsem měl lukrativní a všichni se mnou chtěli kamarádit, a tak mne to nestálo ani korunu, ale v řádné pracovní době jsem na to ani neměl čas, dělal jsem na tom až po skončení šichty. Pracoval jsem totiž ve společném úkolu, a tam se ulívat nešlo, to by mi spolupracovníci nakopali.
Adalbert
Zaregistrován
20. 12. 2012
Pěkné. To stojí za pochlubení se.
Zaregistrován
9. 9. 2013
K upnutí tenkých materiálů, (podložky a podobné) jsme používali universálky s čelistmy na které byl přivařen měkký kov, čelisti se stáhli a soustružnickým nožem se vytočil potřebný průměr a hloubka. Ale to bylo na zarovnání čela a na požadovanou tloušku.
Zaregistrován
20. 12. 2012
Ano ,to je šikovné.
Zaregistrován
11. 6. 2021
Dobrý den,
měl bych tu 1 kč myslíte že by to mohla být chyboražba, nebo dílo kutila? Váha 3,60
Díky🙂 Pak tedy zlatou 10 korunu R.U kde by mělo být prasklé razidlo. Díky za názor🙂
Obrázky:
Zaregistrován
11. 6. 2021
Tady ta deseti kačka🙂 Díky
Obrázky:
Zaregistrován
28. 10. 2015
Hmotnost koruny odpovídá 3,6g tím se dá vyloučit zásah mimo mincovnu, vypadá to na chyboražbu.
Desetikačka FJ, ano typicky prasklé razidlo pokud metrologie souhlasí...
Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com
Zaregistrován
25. 7. 2006
Koruna: tezko rict, ale na chyborazbu je omleta az moc.
10K: praskle razidlo, cenu to nezvysuje.
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
20. 12. 2012
Já tu korunu vidím jako nedoražený zmetek. 10 k souhlas s numismatem.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.