Zaregistrován
20. 12. 2012
Určitě lépe změřím tloušťku odloupnutého pokovení,než na řezu. Na to nemám měřidlo. Stačí mikrometr,ten mám.Takže na setiny mm.Na tisíciny pasametr nemám.
Zaregistrován
28. 10. 2015
Tak jí rozřízni a šoupni na venek,v podstatě řezem narušiš ochranné pokovení, tím urychliš korozi i následné odloupnutí...
Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com
Zaregistrován
20. 12. 2012
Zatím se zdá,že je to pokovení pěkně narušené. Řádně jsem ji odmastil a dal na okenní venkovní měděný parapet. Za měsíc to nafotím znovu. Uvidíme jak si s tím příroda poradí.
Zaregistrován
6. 8. 2020
Dobrý den... Když už jsme u té koroze, mám tady jednu 10 R minci, o které jsem si nejdřív myslel, že je "obdařena" nálitkem. Lupa mi ale ukázala korozi (samotné oko vlastně taky - rub mince na tom taky není úplně nejlíp). Stejně si ale říkám: "Nemůže to být nálitek obklopený korozí? Kombinace? Souvislost? Nebo prostě jen vysoko se tyčící vřed zatím docela úspěšně schovaný pod lesklou slupkou mince? To bude asi pravděpodobnější, pro některé možná i do očí bijící"
Co myslíte?
Obrázky:
Zaregistrován
24. 3. 2010
Mne teta na pošte vydala takúto 10 korunu. Zaujímavé je, že je to dokola obúchané tak nejak pravidelne.
Obrázky:
Zaregistrován
25. 7. 2006
Zaregistrován
24. 3. 2010
To mi je jasné. 🙂 Ja len pre zaujímavosť, že to poškodenie (jamky) sú pravidelné po celom obvode.
Zaregistrován
23. 11. 2015
Nechaj ju vyzrieť.🙂 Strč ju napríklad aj do kvetináča...
Potom si odtrhneš koľko len budeš chcieť..😉
-s-
Obrázky:
Zaregistrován
20. 12. 2012
Ten tedy píše. Dobrá metoda. To je tvoje dílo? Za jak dlouho?
Zaregistrován
23. 11. 2015
Ja som ho takmer taký ako na prvej fotke už našiel. Niekedy neskôr som
ho tak natrhol. Kiešťami. Myslím, že som ho skladoval na balkóne. Ono sa to nezdá, ale porezal by si sa na tom...😉
Aj v kvetináčoch som ich už mal. Nie kvôli výskumu, ale na prekrytie dierok na odtečenie prebytočnej vody..
Toto bola hrana.
-s-
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.