Ale vubec se nedivim, jak se na dva cerstve prihlasene reagovalo, kdyz se tady vsichni i kdyz se znaji leta hadaji navzajem a to skoro ve vsech vlaknech.
Ostuda!!!
Ale je to ve vsech numis forech ve svete stejny. Mam raritu tak ostatni jsou povel...
Numismatici a politici jsou si dost podobni :-)(muj copyright for today)
kdyby někdo potřeboval ceník oběžných mincí - tabulku pro své úpravy, vyžádejte na : adorosh@seznam.cz

sice nevím co myslíš, ale pokud Kekule píše že mu to mincovna potvrdila, tak mu věřím a asi se to vyskytlo...(ač je to nepravděpodobné a opatrnost je nutná) 🙂
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

chybotisky napsal/a:
laický dotaz. Co znamená "emise 15. května 2012"? Že k 15. květnu jsou mince v celém nákladu zhotoveny a připraveny jít do prodeje?
Je to všechno hodně čerstvé, takže předpokládám, že mince stále v držení mincovny/ČNB budou podrobeny nové důkladné kontrole a zmetky zničeny. Je předčasné cokoli tvrdit, ale nevěřím, že se dostalo ven víc jak desítky kusů.
Částky dvojnásobku emisní ceny jsou směšné, cena půjde do nebes🙂
No 15. května už by měly být nachystány teoreticky i všechny kusy na pobočkách ČNB k odběru smluvním partnerům. Ale když má někdo větší množství tak to bere vícekrát. Smluvní partner má 2 měsíce od data emise na odebrání jeho objednaného počtu mincí. Po té době už je to s nějakým penále. Ale jelikož je už měsíc od vydání mince tak už jich bude v ČNB jen minimum.
Jinak také jsem nevěřil a gratuluji majitelům. Já to štěstí zatím neměl.

Počet kusov = počet vyrazených kusov medzi dvomi výmenami lešteného proof razidla. Možno niekto vie ako často sa vymieňa a koľko to je fyzických kusov. Samozrejme teraz sa začne kontrola všetkého čo je ešte skladom. Preto rýchlo vyberajte svoje objednávky🙂
Čo sa týka ceny, tak asi máte pravdu, že prvé kusy sa na aukre predajú za vysoké ceny, pretože počiatočná popularita chyborazby bude obrovská. Ale treba si uvedomiť, že za 50T Kč sa dá kúpiť sv. 5 dukát a za 100T Kč sv. 10 dukát... A nepredpokladám, že sa nájde toľko šialencov, čo by boli ochotní zaplatiť tak vysokú sumu.
To všetko sú len špekulácie a veľmi rád budem sledovať prvú aukciu.😉
Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

nevím, co s tím mají dukáty společného, jestli se to dá porovnávat.
Jen opravdu hloupý nebo bez peněz a tudíž zoufalý šťastný majitel této chyboražby by ji teď dával do aukce.

Myslím si že prví, môžu dostať najviac, kým sa nevie, koľko ich je. Ak sa tu už prihlásili dvaja, tak počet bude určite vyšší. Akonáhle sa upresní počet a ten bude najskôr okolo 100 kusov a viac tak zberateľom hlava ochladne. Cena bude prekračovať aj tak 100 000 Kč, si myslím.
blasko.juraj.ml@gmail.com

určitě souhlas, pokud by se potvrdily desítky až stovky kusů, zase taková pecka to nebude, ale za to riziko, že jsem se zbavil unikátu, by mi momentálně prodej nestál.
Další věc, myslíte si, že se všichni majitelé se svým kouskem do statistik ochotně přihlásí? Počet zjistíme stejně jen přibližně podle toho, co vyjde z mincovny a jak často se mění razidlo při proof ražbách.

to dracek: ... osobně jsem mluvil s vedoucí obchodního oddělení ... takže ta chyboražba skutečně existuje a co jsem pochopil z rozhovoru trochu pod čarou, tak z toho zřejmě bude v mincovně dost "průser" ... evidentně se nejedná o unikát, podle vyjádření to budou spíš desítky kusů .... každopádně mě to velmi překvapilo, ještě jednou se omlouvám kolegům za nedůvěřivost, a jsem rád, že nesbírám moderní mince ... 😁

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.