Fehlpragung

Uživatel

Zaregistrován
14. 8. 2023

#1 - 8. 1. 2024, 12:11

Chybná poštová známka - farba modrá a pôvodná farba fialová . Aku to má asi hodnotu . Vie mi prosím niekto povedať . Niekde som sa stým nestretol na žiadne stránke internetovej.Dakujem s pozdravom .

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Fehlpragung

Uživatel

Zaregistrován
14. 8. 2023

#2 - 13. 2. 2024, 20:44

Žiadny daz na poštovú známku . Je skutočne modrej farby . Vzácna farba a pravdepodobne sa už neobjaví druhá v poradí .

Fehlpragung1

Uživatel

Zaregistrován
19. 3. 2024

#3 - 1. 4. 2024, 15:53

Dobrý deň . Chcem sa opýtať , či je to vyblednuta farba od slnka . No rytina je v peknom stave a žiadne vyblednutie . Ukážka ešte dvoch známok . Ak viete , napíšte do komentára .

Obrázky:

koolabs

Uživatel

Zaregistrován
22. 11. 2019

#4 - 1. 4. 2024, 16:33

Pane kolego
já se nemám za zkušeného filatelistu, ale moje zkušenosti se změnami barev jsou spíše takové,, že pokud známka není jasně v katalogu té oné země s takovouto barevnou odchylkou popsána, je to z 99,99% změna barvy cizími vlivy. Ani bych nevěřil, že některé známky prostě hrají takovou škálou odstínů.

Jinak bych doporučil, pokud se zajímáte o názor, tak upřesnit pro případné reakce data ke známce, nejlépe katalog, je jedno, jestli slovenský, nebo miche...l. Fotky jsou rozmazané, že není vidět rok a i když bych rád pomohl, slovensko v paměti nemám a pátrat co to je za známku rozhodně nebudu a myslím, že i to je duvod, proč si píšete sám se sebou.

Fehlpragung1

Uživatel

Zaregistrován
19. 3. 2024

#5 - 1. 4. 2024, 17:07

Aspoň som ju dal do povedomia ľuďom . Ďakujem , že aspoň jeden človek tu napísal a vyjadril svoj názor.

numismat

Moderátor

Zaregistrován
25. 7. 2006

#6 - 2. 4. 2024, 12:10
Pane kolego já se nemám za zkušeného filatelistu, ale moje zkušenosti se změnami barev jsou spíše takové,, že pokud známka není jasně v katalogu té oné země s takovouto barevnou odchylkou popsána, je to z 99,99% změna barvy cizími vlivy. Ani bych nevěřil, že některé známky prostě hrají takovou škálou odstínů. Jinak bych doporučil, pokud se zajímáte o názor, tak upřesnit pro případné reakce data ke známce, nejlépe katalog, je jedno, jestli slovenský, nebo miche...l. Fotky jsou rozmazané, že není vidět rok a i když bych rád pomohl, slovensko v paměti nemám a pátrat co to je za známku rozhodně nebudu a myslím, že i to je duvod, proč si píšete sám se sebou.

Pane kolego, rok je uveden v nazvu:
poštová známka Svätý Jur -Slovensko 2011
Nasel jsem zde:
https://www.stampworld.com/en/stamps/Slovakia/Postage stamps/2010-2019?year=2011

numismat@seznam.cz

koolabs

Uživatel

Zaregistrován
22. 11. 2019

#7 - 2. 4. 2024, 15:07

no jo... vidím. omlouvám se.
ale člověk s brejlema vidí jen zkrácený úvod
a pak je to pro mne nezretelne vidět nad textem plne znění.
ale jak říkám, sorry.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.