Moderátoři: smith
Zaregistrován
23. 11. 2011
Tak jsem si porovnal alespoň část sbírky drobných mincí ze Slezska, v literatuře jich je spousty, škoda že se to tak špatně u nás shání...
Obrázky:
Zaregistrován
6. 2. 2008
máš to pěkný, hlavně ten hranatej a ty tři věže. A i ten Zikmund s korunkou je paráda :-) A co kdybys jim to sem trochu popsal, každej není odborník co to má hned v oku.
Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz
Zaregistrován
23. 11. 2011
Tady je to spíš tak na pohled, aby bylo vidět, že grošové mince nemusí být nudné a fádní, jak mi plno lidí tvrdí, že je to všechno na jedno brdo.
Zaregistrován
6. 2. 2008
To je pravda, slezská drobotina je snad nejkrásnější v celé tehdejší Evropě.
Tak já přidám pár duťáků, které tam na fotce nemáš, když už jsme dnes v jiné sekci řešili rozdíl mezi dutými penězi a brakteáty.
1) biskup Václav Lehnický, Kop. 6720
2) již dnes zmiňované knížectví opolské, Boleslav IV., Kop. 8679
3) Svidnice (s písmenem S nad hlavou kance), velmi vzácné, Kop. 8698
4) opolské knížectví - Bernard nebo Mikołaj I., Kop. 8907
Obrázky:
Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz
Zaregistrován
20. 12. 2012
Paráda.Ten kanec nemá chybu.
Zaregistrován
23. 11. 2011
Pěkné kusy, škoda že je vždycky víc dutých hlav, jak dutých haléřů...
Zaregistrován
6. 7. 2009
ty tři věže, néni to těšínský haléř?
Zaregistrován
6. 2. 2008
Ano, myslim že aktuální přiřazení je Eufemie a synove
mince01@seznam.cz
Zaregistrován
23. 11. 2011
Ano, Těšín, Eufemie a synové, jeden z těch starších typů
Obrázky:
Zaregistrován
14. 12. 2012
aaha toz uz vidim kdopa mi vyfoukl tu ratibor🙂 pokud jsou obe z jednoho kupu? nestih sem aukci a sly pomerne levne jestli sou to ony. je radost na to pohledet, pekne🙂 Zajimalo by me, jak dlouho jste bude trvat hojne obdobi drobacku. S nárůstem detektorismu se objevuje nevidane kvantum mnohdy i drive R-kovych minci. ale vecne to asi trvat nebude
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.