Moderátoři: smith
no ono je to ještě drobet složitější, ta Tvá mince je ve skutečnosti Levona II. (jako Lorda), který je jako první arménský král Levon I.😃
prave na to koukam a tim se mi vysvetluje i nesoulad mezi 1198 a 1199 v nekterych zdrojich
jinak pres jiste nepresnosti se to pro ty, kdo nemaji prlis v lasce zahranicni zdroje, studuje zde:
Včera mi přišla tahle zajímavá mincička. Ten stav je sice průměrný, ale opis je čitelný. Byla ražena ze slabého, dvou a půl lotového stříbra (156/1000). Na českém trhu se prakticky nevyskytuje a není ani zastoupena v numismatické sbírce olomouckého arcibiskupství.
Nechal jsem se inspirovat Oliverem a já vám neprozradím co je zač, řekněte mi to VY! 😈
Obrázky:
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
copak si myslis, ze tomu rozumim?😃😃😃
ok, takze je to cirkevni (biskupska) razba z estonskeho ostrova Saaremaa
Magnus, napr. princ dansky ci biskup, zkratka dotycny mel spoustu titulu, dokonce byl i nejakou dobu kralem tehdejsiho Livonska (dnesni Estonsko a Lotyssko)...
a vic nemam cas (fakt nemam), rad bych se mozna i zacet vic, ale to co musim je prace na monitorovaci zprave, ktera me nudi, nebavi, obtezuje... a je naprosto zbytecna... a chci to udelat ted, protoze nad tim nechci sedet doma do pulnoci, tak dobre me vazne neplatej
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.