Moderátoři: smith

dědek

Uživatel

Zaregistrován
23. 3. 2009

#71 - 9. 7. 2011, 15:53

Kugi, než to vrátíte, mohl byste prosím udělat několik fotek mincí, které vám poslali? Zajímá mě totiž, co vlastně prodávají. Přišlo to doporučeně nebo jako obyčejné psaní?

Kugi

Uživatel

Zaregistrován
9. 7. 2011

#72 - 9. 7. 2011, 20:15

Mohl, přišlo mi to jako obyčejné psání, dokonce to dala pošťačka sousedce, protože jsem nebyl doma.

Kugi

Uživatel

Zaregistrován
9. 7. 2011

#73 - 9. 7. 2011, 20:17

Samozřejmě děkuji za radu.

ZetPe

Uživatel

Zaregistrován
10. 9. 2010

#74 - 17. 7. 2011, 15:50

Český mincovní obchod bude jistě seriózní firma, když se po roční činnosti může jejich reklamační oddělení přestěhovat z malého domku v obci Vejprnice do většího, tentokrát do depa Plzeň. Předpokládám, že svůj P.O.Box si nechali zřídit přímo nad jamou v bývalé výtopně, aby měli kam silážovat ty tisíce "děkovných" dopisů.

P.S. Opět změnili obchodní podmínky dnem 1.7. čímž z nich udělali ještě větší právnícký paskvil s jediným účelem matení zákazníka, či spíše k odrazení se s nimi pouštět do sporů.

PetrHanka

Uživatel

Zaregistrován
30. 7. 2011

#75 - 30. 7. 2011, 10:31

Dobrý den,
mám čerstvou zkušenost v naší rodině, prosím o radu:
Tchán (81 let) po obdržení "lákavé" nabídky ČMO chtěl udělat radost sobě a svým dvěma dcerám a objednal každému minci za 199,- Kč, tedy hned třikrát... Moje žena si nic netušíc doporučenou zásilku včera od pošťačky převzala (nebyla to dobírka), švagrová s tchánem ji mají k vyzvednutí na poště.
Zásilka obsahuje však následující: mince Praotec Čech 199,- Kč, mince Přemysl Oráč 995,- Kč, a pak dárky - kazeta Česká historie a hodinky, samozřejmě však i složenku na zaplacení částky 1.194,- Kč!
Je mi jasné, že pokud to tchán objednal (tvrdí, že pouze mince po 199,- Kč), k něčemu se tím zavázal, netuším však k čemu, kopii objednávky samozřejmě nemá, tu zřejmě vyplnil a poslal na adresu firmy. Znám jen Všeobecné obchodní podmínky ČMO (platnost od 1.7.2011), které byly v zásilce přiloženy, společně s opakovanou výzvou k odběru dalších mincí... S tchánem je díky stáří a sklerose špatná komunikace a v takových věcech se už vůbec neorientuje. Abych mohl za něho (i manželku a švagrovou) dále jednat o zrušení objednávky nebo vypovězení uzavřené smlouvy (dle obch. podmínek či obč. zák.), potřeboval bych znát znění objednávky, případně smlouvy, kterou ČMO zasílá v nabídkách a kterou tchán vyplnil a zaslal na ČMO. Poskytl by mi tyto informace někdo se zkušenostmi s ČMO? Případně budu rád za jakoukoliv radu o vhodném postupu proti takových praktikám. Neradi bychom se dočkali nějakého soudního řízení vůči starému tchánovi, případně exekuce na jeho majetek... Děkuji.

Christ

Uživatel

Zaregistrován
11. 7. 2011

#76 - 5. 8. 2011, 12:24

Dobrý den pane Petře,
podobnou situaci jsem také řešil při objednávce sběratelského nože za 179 Kč. V balíku mi dorazil i další (který jsem si neobjednal) za 849 Kč. Věc jsem řešil podle mně nejjednodušší cestou. Napsal jsem e-mail ohledně zaslání neobjednaného zboží zpět a na vlastní náklady (?) jsem toto zboží vrátil zpět, na což máte také právo podle Všeobecmých podmínek ČMO. Složenkou jsem pak uhradil pouze oněch 179 Kč za objednané zboží. Pěkný den

? Pro všechny bych měl ještě dotaz ohledně zasílání zboží zpět. Ve Všeobecných podmínkách ČMO pod bodem 4 je věta "Zaslání zboží zpět probíhá v každém případě na naše náklady a riziko". Znamená to tedy, že opravdu nemusím hradit zpětné zaslání balíku? Máte někdo s tímto zkušenost? Já sem to raději zaplatil, než aby mi přišla nějaká složenka na úhradu... Děkuji.

babygulka

Moderátor

Zaregistrován
7. 6. 2010

#77 - 5. 8. 2011, 17:58

mne to tak chodilo s hodinkami :-) poslali mi len jednu, potom dve a nakoniec mi prisla drevena skatula na 15 zberatelskych hodiniek...., potom som to zrusil a medzitym som im zaslal este tri hodinky, ktore som nechcel... je to bordel...

Lucie007

Uživatel

Zaregistrován
24. 8. 2011

#78 - 24. 8. 2011, 10:54

Dobrý den, tak jsem se kvůli tomto tématu i zaregistrovala :-)
Mám stejný problém, a věřím,že časem nás tu bude mnohem víc. Můj otec si objednal tyto mince, měl zájem o českou korunu, spíše z nostalgie, než-li se sběratelských důvodů. Tato mince mu dorazila ( na podpis) , ale s mincí přišla i zdarma krabička pro sbírku mincí a hodinky jako dárek, avšak také přišla další mince, kterou si již neodebral a to ražba Francie. Cena pak nebyla slibovaných 199,-Kč ale faktura je vystavena na 1 109,-Kč ( omlouvám se, částka jsou přibližné, jelikož to píši z domova a podklady má přítel, který je s tím už na poště). V obálce bylo napsáno, že je možnost vrácení do 14 dnů, v době letních dovolených, jsem opravdu ráda, že jsem to v limitu stihla. Vracím jim tedy poštou na adresu uvedenu ve smluvních podmínkách tuto ražbu Francie a hodinky. Přiložila jsem průvodní dopis, ale asi né dost výstražný, podle toho co jsem tady přečetla. Zaslala jsem to raději doporučeně a zatím jsem žádnou částku neuhradila. Na platbě je čas 20 dnů. Co radíte, mám uhradit jen tu cenu té české mince, vypsat novou složenku a poslat jim to a doufat že dají pokoj?? Opravdu si už nevím rady. Jak to dopadlo, jsem se tady moc nedočetla?? Děkuji za jakoukoli odpověď .... Lucie (Zlín)

Bigger

Uživatel

Zaregistrován
12. 2. 2010

#79 - 24. 8. 2011, 11:05

Já bych jim to vrátil všechno.....sakum prdum.....ze zákona mám na to nárok. A případné výhružné dopisy bych ani neotvíral a rovnou na poště bych jim je vrátil s tím, že tyto zásilky - dopisy nebudu přebírat......A hotovo....vyřízená věc. Tak hodně zdaru.....😎

Lucie007

Uživatel

Zaregistrován
24. 8. 2011

#80 - 29. 8. 2011, 18:01

Hmm tak jsem jim napsala 23.8.2011 mail, že jim to posílám zpět a , že chci nové podklady k platbě. Odpověděli mi dnes, což jsem sama koukala. Přesně ho kopíruji : děkujeme Vám za Vaše sdělení, na něž dnes rádi odpovídáme.

Litujeme, pokud jste obdržel zboží, které jste si nepřál.

Chceme Vás na tomto místě upozornit, že ze zásady nerozesíláme žádné
neobjednané zboží, nýbrž jsme reagovali pouze na objednávku z Vaší strany.
Při prošetření této záležitosti vyšlo najevo, že k Vaší zakázce se zároveň
vázal i následný odběr celé edice. Pravděpodobně zde došlo jen k
nedorozumění.

Jelikož o pravidelný odběr v rámci sběratelského servisu nemáte zájem,
dali jsme neprodleně pokyn k okamžitému zastavení dalších dodávek.
Objednáte-li si totiž zboží, u něhož je poznámka o sběratelském servisu,
znamená to, že automaticky obdržíte i další zboží z této série. Pokud si
sběratelský servis nepřejete, máte samozřejmě možnost nám tuto skutečnost
sdělit formou poznámky na objednacím lístku, anebo při telefonické
objednávce výslovným odmítnutím.

Rádi by jsme Vás chtěli informovat, že po obdržení zásilky, má každý
zákazník 14 denní lhůtu na vrácení.
Jako součást našeho „sběratelského servisu“ můžete také využít u všech
dalších zásilek 6 denní právo k nahlednutí. To znamená, že kupní smlouva
nabývá účinnosti až po tomto 6 denním období, tedy celkem 20 dní na Vaše
rozhodnutí (6dní + 14 dní lhůta). K dodržení lhůty postačí jen časné
odeslání.
Po této lhůtě vrácení zásilky není možné.

Momentálně máte veškeré sběratelské servisy ukončeny a chtěli bychom Vás
upozornit, aby jste při následujících objednávkách sběratelský servis
přeškrtl pokud nebudete mít zájem o celou edici.

Z technických důvodů není možné Vám vystavit novou fakturu. Prosíme Vás o
zaplacení částky odpovídajicí zůstatkové ceny ponechaného zboží.
Děkujeme za pochopení.

Prosíme Vás, pošlete nechtěné zboží zpět na naši adresu :
Český mincovní obchod
Plovární 82/3
301 00 Plzeň – Jižní Předměstí

Jsme Vám k dispozici a nabízíme Vám pro případné další otázky telefonické
poradenství. Můžete nás kontaktovat na čísle 725 698 998 od pondělí do
pátku od 8:00 hodin do 17:00 hodin.

Doufáme, že Vám tyto informace poslouží, a že i nadále zůstanete našimi
zákazníky.

S pozdravem

Váš zákaznický servis

Tudíž zaplatím co jsem si nechala a končím... :-))

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.