Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Pražské groše » Česká numismatická společnost, virtuální pobočka PRAŽSKÉ GROŠE

Vykupminci.cz
Numisargo

Česká numismatická společnost, virtuální pobočka PRAŽSKÉ GROŠE

Moderátoři: jacx, oliver, pavelgregor, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 100 101 102 103 104 105 106 107 108 ... > »

Autor Příspěvek
Moderátor
Takze dneska jsem si v MZM vyzvedl autorsky vytisk FN 27/1. GROSOVE CISLO je tedy konecne na svete. Cislo 27/2 bude k dispozici az za nejaky ten tyden (bez naroku na upresneni). Kazdy autor ma v NO MZM pripraveny jeden autorsky vytisk (plus nejaky separatek k tomu). Autorum Jankovic, Zmrzly, Cihlar, Gregor a Kucera jsem autorsky vytisk uz vyzvedl a predam jim je osobne, jak se setkame (pokud se to nekomu z nich nelibi, da vedet a vytisk si vysvedne sam osobne po domluve s NO MZM). Autorske vytisky ostatnich jsem zatim nechal v muzeu (ale klidne je tez vyzvednu, kdyz mi date vedet) a vyzvednuti ponechavam na nich.

Lidem, co si zarezervovali grosove cislo predem, jsem poslal mail s instrukcemi, jak postupovat. Meli by mit moznost se k cislu dostat o neco drive nez ostatni, jimz je urcen vyhradne e-shop (nelze tedy objednavat pres NO MZM!!!):

http://www.mzm.cz/e-shop/folia-numismatica/

Grosove cislo tam zatim neni, nebot neni naceneno. Ocekava se cena +/-200 CZK, protoze pocet stran je 182 (tedy s ohledem na posledni cisla FN je pocet stran pomerne vysoky, v historii byla tlustsi jen dve dvojcisla 8-9 a 18-19). V e-shopu se snad v prubehu par dni objevi.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Kdysi dávno jsem si to číslo také předobjednával a mail mi nepřišel ...
Registrovaný uživatel
Keď pozerám na obsah, kľudne sa to mohlo volať ČÍSLO DISKUSNÉHO FÓRA SBERATEL.COM, prípadne OLIVEROVO ČÍSLO :D
Registrovaný uživatel
To mě také napadlo, že by mohla být citace Lukáš RICHTERA a kol. :D
Moderátor
kacuro: proto jsem radeji psal i sem, aby se kdyztak Ti, kterym mail nedosel, mohli ozvat. mail jsem Ti uz poslal. pocital jsem totiz, ze uz to bude resit nekdo jiny, ale nakonec jsem to musel doresit takto ja a ted jsem to musel slozite dohledavat v mailech.

sigur, kacuro: nejlip by se asi hodilo rici no comment. presto si neodpustim tento komentar: snazil jsem se agitovat, to vite (staci se podivat zpet), kolik lidi mohlo (a dokonce slibilo) a nenapsalo prispevky, to vi oni sami nejlip. casu nakonec bylo opravdu hodne, zadny sibenicni termin se nekonal. ja se snazil co slo a mel sem k dispozici, do tohoto cisla poslat nebo i nektere presvedcit k tomu, aby do cisla prispeli (ne vzdy jsem se setkal s uspechem a se zajmem). osobne by se mi take vic libilo, kdyby tam bylo misto mne vic jinych a hlavne zvucnejsich jmen. presto si myslim, ze alespon ucast Marka Budaje a Jana Videmana - tj. osobnosti z vyssich kruhu numismatiku - je potesujici. presne a uprimne receno: neucast a nezajem nekterych mne doslova mrzel(a) a mrzi.

na strane druhe jsem rad, ze se to cele dotahlo do konce, ze toto cislo vzniklo a mozna pro nekoho bude inspiraci k zopakovani a vytvoreni dalsiho tematickeho cisla. ostatne na cisle se podilelo, pokud dobre pocitam, 12 autoru, coz urcite neni cislo podprumerne. myslim, ze napr. denarove zamerene cislo by byla velka numismaticka mlska ;) za sebe (a jiste i ostatni) mu preju, aby se mu seslo vetsi spektrum ochotnych autoru.

jinak pobocka tam ma i slibeny textik:

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Oli, to nebylo myšleno ve zlém, byl to vtip ;)

Nicméně doba, kterou to číslo vznikalo, je opravdu ostudná a obávám se toho, že se podobné zdržení bude dít i nadále. Říkám to proto, že mi tam teď vysí také jeden článek a nyní mám rozpracovaný další, který jsem tam také chtěl poslat, neb se tematicky hodí na Moravu. Teď ale váhám, zda ten první článek nestáhnu a i s tím novým nepošlu raději Jirkovi Militkému do NS, které má momentálně mnohem lepší perspektivu ... No ještě chvíli počkám a uvidím jak se to bude vyvíjet ...
Moderátor
to mne take stve to zdrzeni. bohuzel nejen u FN. na strane druhe existuji mechanismy, diky kterym maji instituce vydavajici recenzovana periodika nuz na krku a vetsi prohresky v nepravidelnem vydavani mohou vest az k tomu, ze periodikum bude vyrazeno z tohoto seznamu (tedy opacny proces, nez jaky ted nove musel absolvovat NS, aby se na seznam dostal - coz neni jen tak):

Seznam recenzovaných neimpaktovaných periodik vydávaných v ČR – platný v roce 2014


Vyrazeni z tohoto seznamu muze byt v soucasne dobe pro jakekoliv periodikum temer likvidacni zalezitosti. Zasadne opadne predevsim zajem o prispivani odbornych pracovniku, protoze do RIVu se casopisy neuvedene v teto databazi nevykazuji.
Registrovaný uživatel
oliver napsal
Lidem, co si zarezervovali grosove cislo predem, jsem poslal mail s instrukcemi, jak postupovat. Meli by mit moznost se k cislu dostat o neco drive nez ostatni, jimz je urcen vyhradne e-shop (nelze tedy objednavat pres NO MZM!!!):


Kde nic tu nic...
Moderátor
ok, tak ja jdu jeste hledat, komu sem to neposlal. to sem si pomoh :/
Moderátor
takze prosim, kdo mail nemel, mit uz by mel, pokud jeste ne, napiste mi zpravu. kdo prednostne objednano nemel, ceka na objeveni se cisla v e-shopu (viz vyse)
Moderátor
1) mate nekdo nejake info, jak to dal probiha po vasem potvrzeni objednavky (pokud jste tak vubec ucinili)?

2) ja mam pouze info, ze grosove cislo jeste neni naceneno, takze ofiko (a zatim ani neofiko) stale neni v prodeji

3) autorum kteri projevili zajem (facctory, korunka, jv64, greggy), jsem dnes postou poslal jejich autorske vytisky i s jejich separatky (plus jsem jim prilozil sem tam nejaky jiny, ktery by jim k necemu mohl byt), zbytek tech, co si rekli je u mne (jacx+xjert ceka na predavku, lukeH2O ceka na KH). v ramci SR se zrychlene distribuce ujal facctory (diky!)

4) pokud by mel nekdo zavazny duvod si vyzadat od autoru separatek (zavazny duvod neni akce, kdy se jako nejvetsi socka pokusim na autorech vyzgryndat separatky tak, abych si sestavil grosove cislo z nich a nemusel ho kupovat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ), at sem klidne napise (zavazny duvod = poskytnuti separatku osobe ci instituci, bez niz by clanek nevznikl, ale ktera neni spoluautorem nebo nekomu, koho by mohl text oslovit napr. jako budouciho spolupracovnika apod.). verim, ze relevantnim zajemcum autori vstrict vyjdou (jak se separatky jednotlivi autori nalozi, je na nich)

5) ackoliv bych mnohym z vas (ktere znam lepe) vysel rad vstrict a Folia vam vyzvedl, tak nemam jak. svereny mi byly pouze autorske vytisky, ktere jsem obratem rozdistribuoval a dalsi agendu si musite vyridit sami. kdy se to dostane do obchodu nevim, ale stale ziju v domneni, ze ti, co si cislo zarezervovali, jej budou mit driv, nez z obchodu (pokud si vyridite agendu, zaplatite si to a budete se mnou PREDEM domluveni, muzu to pak v horizontu 1-3 dni vyzvednout - pokud to vubec pujde, cimz usetrite na postovnem - ovsem tato nabidka je urcena jen tem, s nimiz se znam a s nimiz se nejak potkam).
Registrovaný uživatel
1) Absolutně žádná odezva na můj mail.
Registrovaný uživatel
Na mail té paní jak jsi poslal adresu jsem zaslal dotaz, co a jak, dodnes ale žádná odezva...
Moderátor
diky za odpoved, tak to mne mrzi, snad ceka na stanoveni ceny a pak se ozve. jo, holt, administrativa.
Moderátor
Mám prosbu, mohl by mi někdo kdo již zmiňované číslo vlastní sdělit, zda jsou tématem (byť i jen okrajově) některého článku PG Ludvíka J.? Obsah čísla jsem viděl ale z článků např. v materialiích to není úplně jasné.
Moderátor
asi ani moc ne, co si ted vybavuju z hlavy, pouze v te studii o jednostranne razbe PGW4 (a vydutich a duvodu jejich vzniku a rozdilech mezi nedorazenim a vydutich), kde se poustim do vypoctu parametru strizku, jsou zahrnuty i pg Ludvika (ovsem v podstate nic noveho)

pred 14 dni (27.2.) jsem ale posilal clanek do NL, ktery se dilem PG Ludvika tyka (a poklada si v tomto ohledu i jiste otazky).
Moderátor
Děkuji za info. Budu se tedy těšit na příští NL.
Moderátor
oliver napsal
... (a poklada si v tomto ohledu i jiste otazky).

Na tu krátkou dobu panování a ražby je tam otázek opravdu dost, někdy mi to připadá že čím více se tomu člověk věnuje, tím se jich daleko více vynořuje...
Moderátor
take mi to tak prijde. je to zajimave obdobi. protoze to ale neni oblast, v niz bych mel vyraznejsi znalosti a zaroven na tom ta prace vylozene nestoji, jen se toho dotyka, pouze upozornuji na jisty nesoulad dosud publikovanych a citovanych udaju (konstatuji, nerozhoduji). vyporadat se s tim pak mohou jini - myslim, ze by na tohle tema mohla vzniknout celkem zajimava diskuse (neco jsem jiz zde na sb naznacil).
Moderátor
tak zatim nezavazne info od jacxe, ze cena grosoveho cisla by mela snad byt 138,- Kc, coz si myslim (je-li to pravda) je za pomerne obsahle cislo cena uchazejici (ve srovnani s nekterymi mene obsahlymi cisly, ktere nestoji o mnoho mene). nicmene v e-shopu zatim nic neni, doufam tedy, ze uz alespon ziskavate (nebo brzy ziskate) odpovedi na sve emaily.
Registrovaný uživatel
Spíše to vypadá, že si to nakonec stejně koupíme v tom el. obchodě, protože komunikace zatím stále žádná ... Ale to není koneckonců žádný problém, jednou se to k nám snad dostane :D
Registrovaný uživatel
Mě už dnes dorazila informace o ceně (138,- + poštovné a balné) s dotazem na adresu, budou to odesílat na dobírku.
Moderátor
super, tak snad prece jenom cela ta akce k necemu byla.
Registrovaný uživatel
Hurley napsal
Mě už dnes dorazila informace o ceně (138,- + poštovné a balné) s dotazem na adresu, budou to odesílat na dobírku.


Asi kopeš za nějaký lepší oddíl, u mě stále bez odezvy :lol:
Registrovaný uživatel
kacuro napsal
Hurley napsal
Mě už dnes dorazila informace o ceně (138,- + poštovné a balné) s dotazem na adresu, budou to odesílat na dobírku.


Asi kopeš za nějaký lepší oddíl, u mě stále bez odezvy :lol:

Připomenu Tvá vlastní slova s menší korekcí :mrgreen:

"No jo, to nesmíš bydlet v takové díře jako je Osek, kde lišky dávají dobrou noc a pošta (mail) tam chodí sotva jednou týdně ;))"

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 100 101 102 103 104 105 106 107 108 ... > »

Sběratel.com » Pražské groše » Česká numismatická společnost, virtuální pobočka PRAŽSKÉ GROŠE

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1