Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

grofik

Profilový obrázek
Uživatel

Zaregistrován
23. 10. 2006

#1981 - 20. 7. 2012, 22:04
dekujeme za vecny a prinosny nazor, ktery jiste sdili vetsina prednich sberatelu prazskych grosu

:shock: 🙄

Oli nemá to chybu.😁

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Garfield52

Uživatel

Zaregistrován
7. 7. 2010

#1982 - 24. 7. 2012, 15:10
dekujeme za vecny a prinosny nazor, ktery jiste sdili vetsina prednich sberatelu prazskych grosu

To tak to holt časem bude pro nezájem někde jinde a nebude to na serveru pobočky PG.🙄 👿 😈 😈 😈

oliver

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
15. 7. 2007

#1983 - 24. 7. 2012, 15:36

at to bude kdekoliv, rad si to prohlednu a jiste nejen ja - a to pisi bez jakekoliv ironie

rovnez bych rad podotkl, ze zde se nejedna o nezajem, ale o to, ze nejakym zpusobem nastavena pravidla neni mozne menit - byt by duvodem bylo pridani fotografii a metrologie 700 (nebo vice) krasnych grosu. tudy cesta opravdu nevede.

aktualni info pro ostatni zajemce o verejnou databazi, kteri v CNS PG nevidi jen uhadane zlatokopy a spol.:
interne se hleda nejake schudne reseni pro verejnost, pokud se nejake takove reseni podari nalezt, jiste se to brzy dozvite.

pokud tomu tak bude a reseni se nalezt podari, jsem zvedav, kolik z tech, kteri se tu kasali tim, jak by databazi plnili, kdyby byla verejna, dostoji svym recem a nebo bude jen hledat dalsi zaminky, jak dehonestovat praci jinych.

Kucera

Moderátor

Zaregistrován
6. 7. 2009

#1984 - 25. 7. 2012, 07:31
at to bude kdekoliv, rad si to prohlednu a jiste nejen ja - a to pisi bez jakekoliv ironie rovnez bych rad podotkl, ze zde se nejedna o nezajem, ale o to, ze nejakym zpusobem nastavena pravidla neni mozne menit - byt by duvodem bylo pridani fotografii a metrologie 700 (nebo vice) krasnych grosu. tudy cesta opravdu nevede. aktualni info pro ostatni zajemce o verejnou databazi, kteri v CNS PG nevidi jen uhadane zlatokopy a spol.: ...

No pokud to vkladani bude udelane stejnym zpusobem jako je to na strankach pobocky tak nevim, nevim. Sam jsem se pokousel nekolikrat o vlozeni ale ani jednou se nezdarilo (zmizla nekam treba fotka reversu a pod.) Do te doby nez jsem se pokusil o vkladani jsem si myslel ze alespon zaklady v ovladani PC zvladam ale tady je na to potreba asi nejaka vyssi divci a ze jsem nebyl samojediny jsem se docetl i na foru pobocky, takze duvody nevkladani mohou byt i jine.

korunka

Uživatel

Zaregistrován
28. 6. 2008

#1985 - 25. 7. 2012, 18:23

Garfield52 napsal/a:

-- Jenže se mě tak nějak zdá, že v pobočce PG o grošovou vědu přes různé "politické proklamace" ani vlastně opravdový zájem není.
Jen se tam všichni zajímají o kšefty, nebo jeden druhému závidí, viz ty některé dikuse tady.

..toto se mi zdá trošku mimo. Jednak si musíš uvědomit, že to není naše práce, ale jen koníček či zájmová činnost, takže tomu můžeme věnovat jen volný čas, kterého je bohužel v dnešní době sakra málo. Za další je třeba si uvědomit, že ač moc nejsme na stránkách pobočky, scházíme se i s dalšími členy na tomto fóru, což slouží k jakému si kontaktu a nemyslím si, že by jsme si tu nějak záviděli.
Když není o grošovou vědu takový zájem, jak píšeš, pak se divím, že mnozí z nás o mincích tedy píší články (já osobně také čekám na vydání dvou).
Takže pokud to shrnu, co se může povrchně zdát mrtvé být ve skutečnosti nemusí. Jen je třeba, aby jsi se nad tím zamyslel hlouběji a ne jen povrchně. Co se týká té databáze, s tím bohužel také souhlasím, ale to se vyřeší.

korunka

Uživatel

Zaregistrován
28. 6. 2008

#1986 - 25. 7. 2012, 18:28
pavelgregor napsal/a: ...Nabídku fotografií mi nabídli celí dva lidé!!!. Včera mi neziště poslal fotografie třetí člověk. Takže se nedivte, že to jde pomalu... Když já mám jenom ten jeden, kterej jsem dával už tady na foru...

..to jsme na tom stejně 😉

oliver

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
15. 7. 2007

#1987 - 27. 7. 2012, 18:06

Vazeni pratele, vy co jste se "zavazali" i vy, co jste se zatim nevyjadrili. Vytvorit vlastni cislo Folia Numismatica venovene grosovine je mozne. Napiste tedy prosim zatim sem, kdo jste schopni dodat nejaky clanek(y). Pokud se skutecne sejde rozumny pocet prispevku, muzeme zacit jednat o tom, jake cislo to bude. Tak co vy na to? Ukazte se.

Na zaklade zajmu bych vas pak kontaktoval a doresili by se detaily.

korunka

Uživatel

Zaregistrován
28. 6. 2008

#1988 - 27. 7. 2012, 21:25

..tak trošku jsem zamotaná v tom, jak je to s těmi články a sborníkem myšleno. Sama nevím, zda mám na to se zapojit, ale přesto se zeptám. Jde o to napsat nějaké nové články, které ještě nebyly publikovány, nebo prostě sebrat od nás články, které už vyšly jen s tím rozdílem, že budou sebrány a vydány pohromadě? Pokud už to tu bylo zmíněno, pak se omlouvám, nic teď nestíhám 😉

oliver

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
15. 7. 2007

#1989 - 27. 7. 2012, 23:30

hmmmm... takto se to snad nedela. samozrejme ze neco noveho, kdo bude vydavat a cist jiz vydane clanky?

no nevadi. zeptal jsem se. moznost tu je, ale vyuzit ji neni potreba. navic jsem zde, pokud je videt, zatim nemluvil o terminu, ale o ochote🙂

padl tu proste takovy dobry napad (od Archyho), ze by byl dobry nejaky sbornik. na to jsem rekl, ze by bylo lepe to vydat v jiz zabehnutem periodiku, ale v ramci jednoho specialniho cisla a nevymyslet hned slozite vydavani sborniku (to neco stoji) nebo konference (to je jeste narocnejsi na organizaci)... na to par lidi zareagovalo, ze by neco napsali... tento zamer by byl otevren kazdemu, tedy bez ohledu na clenstvi v CNS ci nejake pobocce.

pokud se tu par lidi sejde, jsem ochoten to domluvit. tato moznost je skutecne mozna. pokud zajem neni, nedeje se vubec nic.

Archypov

Moderátor

Zaregistrován
10. 6. 2006

#1990 - 28. 7. 2012, 00:21

Záujem tu je, ako som hovoril, z mojej strany je možné počítať s článkami na danú tému, mám na ruke nejaké zaujímavé grošové nálezy zo Slovenska, ktoré by mohli osvetliť obeh týchto mincí na našom území, robím jeden zaujímavý článok v rámci typológie grošov Jána Luxemburského. Čo viem, určite by prispeli aj jacx a xjert01 a mám dojem, že aj Bigger má niečo dobré do publikošky... Samozrejme za nich nehovorím, ale od nás by prispel aj Marek Budaj, má na ruke veľmi zaujímavé veci... podkšrtnuto sečteno... môžeme do toho ísť...
Ale je to samozrejme postavené na vratkých nohách, ale ak by išlo o matroš, bude...😉 a KVALITNÝ...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.