Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

PEHU_

Uživatel

Zaregistrován
20. 7. 2007

#1971 - 19. 7. 2012, 15:12
podivam se do mailu a dam vedet. sam nevim. a prispevek byl letos pomerne nizky, pokud si pamatuji - zkusim najit v mailu a preposlu.

máte to oba v mailu

P.

xjert01

Uživatel

Zaregistrován
17. 8. 2010

#1972 - 19. 7. 2012, 15:42
Som presvedčený, že jacx a xjert01 tiež radi prispejú...

Neco se snad najde😃 ...

patason

Uživatel

Zaregistrován
9. 7. 2007

#1973 - 19. 7. 2012, 17:22

Velké díky PEHU! Všem ostatním se omlouvám, pokud někdo nebyl v adresátech zápisu z VČS. Bohužel člověk musí dělat přednostně na tom, co ho živí a tedy mi poslední dobou nezbývá na numismatiku čas:-( Nejen, že jsem poslední 2 roky nenapsal o mincích (krom několika málo posudků) ani řádek (co vychází je ze setrvačnosti, odevzdáno redakcím už před několika lety), ale ani minci už jsem si dlouho, dlouho nekoupil. Profese mě nutí sepisovat nejrůznější směrnice a zprávy (za které dostanu zaplaceno) a na ty mince a bohužel ani na pobočku, což mě velice mrzí, neb ji považuji určitým způsobem za svoje "dítě", času nezbývá. Vzhledem k uvedenému mému "numismaticky neutěšenému" stavu dávám pro další volební schůzi k dispozici pozici předsedy pobočky. Nechť zájemci pilují vize a strategie, mají na to půldruhého roku...

Hurley

Uživatel

Zaregistrován
6. 11. 2010

#1974 - 19. 7. 2012, 17:38
Archypov i Oliver - pochvala, konečně k věci😉 700 ražeb už není nezanedbatelné číslo a určitě je to velmi dobrá pomůcka pro zkoumání PG a jejich dílů a případné porovnávání s novými přírůstky ve sbírce dle typů, variant apod. Pro mě osobně by to byl obrovský benefit, za to si rád zaplatím a na oplátku bych ještě do databáze také přidal x desítek svých koleček z grošoviny. Jsem členem pražské pobočky ČNS a už tu někde padlo, že v případě vstupu do ČNSPG bych kmenově zůstával stále v Praze, kde právo hlasovat mám, ale v ČNSPG bych toto právo neměl, tzn. pro plnohodnotné členství si musí zájemce zvolit kmenově ČNSPG. Je to tak?

Využiju toho, že sem zavítali i pověření a zkopíruju svůj dotaz😉 Případně pokud bych se rozhodl změnit svoji kmenovou pobočku na PG, co pro to musím udělat? Stačí vyplnit kmenový list a poslat předsedovi (úřadujícímu) nebo musím vyplnit vše znovu a odhlásit se v Praze? Nemám problém se na to na podzim zeptat v centrále ČNS, ale třeba to někdo ví zde..

pavelgregor

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
23. 6. 2007

#1975 - 19. 7. 2012, 21:34

Za sebe můžu říci, že v průběhu léta ( nevím, jak dostanu dovolenou. Pokud vůbec ) doplním do databáze okolo 300 mincí grošové drobotiny ( samozřejmě i s určením ). Bohužel při prvním pokusu o nahrání se vzbouřila technika, a tak má několikadenní práce vzala za své.👿

Určení drobotiny, u které to ještě není, bych měl také v průběhu podzima dotáhnout. Velmi podstatných změn by měly dosáhnout i informace o mincovnách a mincmistřích ( viz nedávná připomínka jedné z uživatelek tohoto fóra )

Z mých literárních pokusů jsem zatím porodil pouze Halíře Ludvíka Jagellonského.

Ale pokud se mi podaří sehnat ještě jednu knihu, tak budu mít připraven článek o nálezu penízků se lvem Paralelní řady C. Což pokud se nepletu bude terpve pátý zdokumentovaný nález těchto penízků.

A před dokončením je pár drobných dodatků k typologiím. Ale přesně, jak píše Patason. Numismatika mne bohužel neživí, takže práce má přednost.

Navíc, je to neustálý boj o to sehnat fotografie, metrologii mincí atd. A to se nesežene okamžitě. Šáhněte si do svědomí. Před nedávnem zde Oli požádal o poskytnutí fotografií haléřů Ferdinanda I. Kolik z Vás kontaktovalo mně, nebo Oliho???

Odpovím. Nabídku fotografií mi nabídli celí dva lidé!!!. Včera mi neziště poslal fotografie třetí člověk. Takže se nedivte, že to jde pomalu.

Ale na druhou stranu je pravda, že by se nějaké informace na našich webovkách mohly oprášit.😳

krokodill

Uživatel

Zaregistrován
23. 4. 2008

#1976 - 19. 7. 2012, 22:11

pavelgregor napsal/a:

...Nabídku fotografií mi nabídli celí dva lidé!!!. Včera mi neziště poslal fotografie třetí člověk. Takže se nedivte, že to jde pomalu...

Když já mám jenom ten jeden, kterej jsem dával už tady na foru...

Garfield52

Uživatel

Zaregistrován
7. 7. 2010

#1977 - 20. 7. 2012, 13:44
bez ohledu na probihajici diskusi zde par informaci (byt jsou zde povolanejsi osoby, jen asi prehledli dotaz vyse): hlavnim prinosem webu je databaze minci, jejimu plneni se bohuzel venuje jen nekolik jedincu (o to vsak zodpovedneji a intenzivneji - ja sam mam maslo na hlave, ale minim se polepsit, jen si musim u nekterych veci nechat zkontrolovat urceni a jinde potrebuji neco domerit). smysl a vyznam databaze, vcetne jedinecneho ID mince byl uz diskutovan drive, nebudu tedy rozvadet (kdo umi cist, najde). soucasny stav databaze je kolem sedmi set zaevidovanych razeb z grosoveho obdobi vcetne fotografii a dalsich udaju. z teto databaze jsou verejnosti pristupne nahledy minci (pokud vim). nekolik clenu tam rovnez zverejnilo par clanku na ruzna temata spojena s grosovym obdobim. na otazky, proc neni zverejnena databaze kompletne uz zde probehlo nekolik diskusi (muzete si je vyhledat), nebudu reagovat. ...

Diskuse, nediskuse.
Uzavřením databáze před tzv. nečleny, si děláte do vlastního hnízda. Jen moje "databáze" je asi větší než ta vaše.
Dal bych to tam k dispozici zadarmo jen z důvodu vědeckého zájmu, aby se to jednou neztratilo do nenávratna. Jenže se mě tak nějak zdá, že v pobočce PG o grošovou vědu přes různé "politické proklamace" ani vlastně opravdový zájem není.
Jen se tam všichni zajímají o kšefty, nebo jeden druhému závidí, viz ty některé dikuse tady.
Není bez zajímavosti, že z předních sběratelů PG tam není skoro nikdo.
To já jsem viděl jinačí sbírky PG, než co se tady presentuje.
Tož tak. A teď "kamenujte".
:twisted: 😈 😈 😈

oliver

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
15. 7. 2007

#1978 - 20. 7. 2012, 13:49

dekujeme za vecny a prinosny nazor, ktery jiste sdili vetsina prednich sberatelu prazskych grosu

Bigger

Uživatel

Zaregistrován
12. 2. 2010

#1979 - 20. 7. 2012, 14:06
pavelgregor napsal/a: ...Nabídku fotografií mi nabídli celí dva lidé!!!. Včera mi neziště poslal fotografie třetí člověk. Takže se nedivte, že to jde pomalu... Když já mám jenom ten jeden, kterej jsem dával už tady na foru...

Můj - náš - web znáte, takže pokud bude potřeba, rád poskytnu jakkékoli fota....v dobré kvalitě....jen mi dejte vědět....jsem připraven spolupracovat.....

Archypov

Moderátor

Zaregistrován
10. 6. 2006

#1980 - 20. 7. 2012, 14:12
dekujeme za vecny a prinosny nazor, ktery jiste sdili vetsina prednich sberatelu prazskych grosu

Takisto chcem Garfieldovi poďakovať za prínosný názor, možno by mohol svoju databázu PG publikovať zadarmo na na tento účel vytvorenom serveri...😈

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.