Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

PEHU_

Uživatel

Zaregistrován:
20. 7. 2007

Vytvořeno:
26. 3. 2009, 10:54

PEHU četl jsi mou připomínku před tvým příspěvkem?

No nečetl, když jsem psal příspěvek, tam tam tvůj ještě nebyl. Kouknu na to a odpovím.

PEHU_

Uživatel

Zaregistrován:
20. 7. 2007

Vytvořeno:
26. 3. 2009, 11:10

K tvému příspěvku nechť se vyjádří i ostatní.
Já jsem se mnohokrát setkal s tím, že když nebyla smlouva nebo byla ve smlouvě díra dopadlo to nevalně. Proto se tomu snažím v tomto případě vyhnout. Ostatní ale mohou mít jiný názor.

Tvému smýšlení, že přinejhorším web zaplatíš, rozumím, ale nesouhlasím s tím. Má to být dílo pobočky a všichni kdo do pobočky patří by měli dát ruku k dílu.

kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

Vytvořeno:
26. 3. 2009, 11:47

to jo, jenže toto naše tempo mě dost deptá, na schůzi bylo domluveno, že vše připravíme do měsíce, což už dávno uplynulo a setkání se plánuje skoro za další měsíc. to mi z naší strany zrovna nepřijde jako seriózní jednání ... a deptá mě to hlavně proto, že jsem zvyklý, že co řeknu, to platí a těm programátorům jsem po výročce volal, že podklady budou do měsíce ... připadám si teď jak slibotechna a totální blbec😞 iniciativu mají zase jen dva tři lidé a ostatní se vezou, ale na to už si začínám zvykat ...

jde i o to, že stejně patrně nepodchytíme všechny požadavky v dostatečné míře a vždy se najde něco, co nebude podle gusta každého ... a navíc, jak už jsem psal, ten člověk bydlí ve městě ani ne 10km ode mně, takže není problém se kdykoli s ním setkat a řešit za pochodu, stejně to tak jistě dopadne ... také předpokládám, že se každá nová změna ve vytvářeném webu objeví na netu a budeme moci si všechno hned prohlédnout a vyzkoušet si to a pak připomínkovat ...

kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

Vytvořeno:
26. 3. 2009, 11:49

a vem si, že co když se pak během výstavby webu rozhodneme něco udělat jinak, to se budeme zase scházet a měnit přílohy a smlouvu?

Michaela

Uživatel

Zaregistrován:
12. 10. 2007

Vytvořeno:
26. 3. 2009, 11:57

Bohužel schůzky se zůčastnit nemohu a nebyla bych tam ani moc platná,ale pokud bych mohla nějak vypomoct s web.stránkami (např.s korekcí opisu,to bych snad zvládnout mohla) tak jsem k dispozici.

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

Vytvořeno:
26. 3. 2009, 12:00

ja chapu, ze tyhle veci maji svoji dulezitost, ale uprime, vzdy sem se obesel bez nich... pravda, takhle velkej projekt sem nerozjizdel, ale financne sem se ucastnil i mnohem vetsich. vse nakonec nak dopadlo a veskrze dobre.

mrzi me, ze nemuzu zabrat vic a taky se do toho zapojit, ale proste ani nevim jak bych ted mohl pomoct, i kdybych ten cas mel...

napadlo me jeste jedno reseni - videokonference... vim, neni to uplne ono, ale s dobrym moderatorem by to jit melo... zvazte to... je jasne, ze se Kacuro nechce (nemuze) hnat pres celou republiku... ja taky nemuzu... uz tak to mam nadupany plus s tim vsim, co jsem nasliboval a musim splnit proste vic nezmaknu...

PEHU_

Uživatel

Zaregistrován:
20. 7. 2007

Vytvořeno:
26. 3. 2009, 12:03

a vem si, že co když se pak během výstavby webu rozhodneme něco udělat jinak, to se budeme zase scházet a měnit přílohy a smlouvu?

Ano

kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

Vytvořeno:
26. 3. 2009, 14:17

**Vážená dámo, vážení páni, přátelé
po telefonické domluvě s PEHUem jsme se dohodli na následujícím postupu: dne 18.4. se sejdeme v Praze s programátory (místo a čas bude ještě včas upřesněno) a s konečnou platností nadefinujeme veškeré funkce webu a vše spečetíme smlouvou. Všichni členové pobočky jsou vítáni, každý se může prezentovat svými věcnými nápady a připomínkami! Něco už se tu probíralo dříve, něco jsme diskutovali na výroční schůzi, nicméně nejsem si jistý, jestli mám všechny návrhy podchyceny. Proto opakování matka moudrosti a klidně tu své návrhy předneste znovu, ať se na ně nezapomene !!

Ti, kteří se nebudou setkání účastnit, mají rovněž možnost vyjádřit své tužby a přání na web zde a to nejpozději do 10.4., aby mohli být návrhy včas zapracovány!! V případě, že tu své návrhy neodprezentujete do 10.4. a ani nepřijedete na schůzku do Prahy, nebudou další náměty brány na zřetel (lidově řečeno, pošlu vás s nimi do pr*ele) ! Takže až si pak někdo bude na něco stěžovat, ať vidí vinu hlavně v sobě, ne v plánovačích a tvůrcích webu😉

Očekávám tedy novou širokou diskuzi, na téma funkcionalita webu a databáze vůbec! Jak už jsem psal, klidně i znovu opakujme to, co již bylo vyřčeno a znovu to proberme z různých úhlů, abychom to dílo vymysleli k obraz svému.

dómo arigató**

kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

Vytvořeno:
26. 3. 2009, 14:19

jinak by bylo dobré, aby Oliver těm programátorům odprezentoval to číslování mincí, protože se obávám, že to nesvedu tak, jak je to myšleno ....

kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

Vytvořeno:
26. 3. 2009, 14:27

tady jsem ještě vyštrachal návrhy, se kterými jsem prezentoval nový web na výročce, je to jen v bodech:

Lednová diskuse na sběratel.com přinesla konkrétní připomínky ke stávajícímu webu pobočky, které nemohou být ze strany současných tvůrců splněny:
o zjednodušení vkládání mincí do databáze
o jednotné zadávání a rozsah údajů v popisu mince
o možnost vyhledávání podle různých kritérií
o možnost kontaktovat vkladatele mince (částečná ztráta anonymity)
o řazení a značení mincí v databázi (Oliver)
o hlavní myšlenka na vytvoření webu pobočky = obsáhlá databáze mincovního materiálu grošového období pro studijní účely platících členů pobočky

Zjednodušení vkládání mincí do databáze:
o dle předem nadefinovaných kritérií
o pomocí rolovátek, zátržítek, obrázků a textových polí

Jednotné zadávání a rozsah údajů v popisu mince:
o jednoduché vkládání fotek nastavením cesty k souboru na PC
o přidávání dalších fotografií, např. detailů
o vpisování komentářů
o vkládání panovníka / městské ražby, nominálu, typologie, určení typu, varianty a podvarianty z předem nadefinovaných rolovátek
o možnost zadání více typologií (literatury)
o nemožnost zařazení mince do stávající typologie
o označení dobového padělku
o označení kontramarky
o metrologické údaje (průměr, váha, hustota)
o výběr mincovny, mincmistra, řezače želez
o zadání písmen opisu a rozdělovacích znamének
o zadání vzhledu lva a koruny
o zvláštní značky (rubní znaménka)
o ověření a schválení zadaných údajů administrátorem před zveřejněním mince v databázi
o možnost vytvoření a tisku „certifikátu“, který se může stát průvodkou při dalším prodeji mince
o dodatečná editace zadaných údajů

Možnost vyhledávání podle různých kritérií:
o jednoduché vyhledávání fulltextem s využitím hledacích frází (?, *, and, or)
o vyhledávání dle jednotlivých konkrétních kritérií (i kombinovaných) dle zadávaných údajů
o výhoda např. u nečitelné mince vyhledat podobné kusy zadáním čitelných rozpoznávacích znaků (jednotlivá písmena, obrazy lva/koruny atd.)

Možnost kontaktovat vkladatele mince:
o jen pro přihlášeného uživatele
o tlačítkem u profilu mince
o výhoda: v případě potřeby dalších informací o minci či detailních fotek
o nevýhoda: částečná ztráta anonymity, nutno při registraci zadat kontaktní mail
o kontakt přes formulář webového rozhraní (zde ještě zaručena anonymita vkladatele), teprve při odpovědi zjistí dotazovatel mail vkladatele (odpověď ovšem záleží jen na něm a není povinná!)

Ostatní návrhy:
o možnost zaškrtnutí voleb, které chce uživatel zobrazovat v popisu mince, v osobním profilu
o zobrazení pouze malého náhledu mince pro nepřihlášeného uživatele s omezenou popiskou (jen název panovníka, nominál, typ)
o možnost doplnění nových typologií, typů a variant do rolovátek
o možnost doplnění nových typů písmen, rozdělovacích znamének, rubních značek, obrazů lva a koruny
o zůstává možnost zobrazovat velké fotky falz, pro nepřihlášené uživatele
o vkládání článků přihlášenými uživateli

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.