Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

KAROLUS

Uživatel

Zaregistrován
9. 6. 2010

#2681 - 27. 3. 2014, 20:08

Tak v tom mám snad taky konečně jasno. V čem ale jasno stále nemám, je co za to? Dát 850 ročně za to abych si mohl říkat "jsem členem ČMS - VPPG" mi nepřijde jako rozumná investice. Neee... nekamenujte mě hned! To byla samozřejmě jen nadsázka, ale nikde jsem se nedočetl o výhodách, proč se stát členem? Takže "sektáři" verbujte!😃

kacuro

Uživatel

Zaregistrován
7. 10. 2006

#2682 - 27. 3. 2014, 20:16

Nevím, co to znamená ČMS-VPPG😃

oliver

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
15. 7. 2007

#2683 - 27. 3. 2014, 20:20

no tak abysme ty pocty ujasnili. 600,- je pro CNS, za to jsou numismaticke listy a numismaticky casopis. to jsou veci, ktere nase pobocka neovlivni a primo s ni nesouvisi. kdo chce byt clenem CNS, tak to da a toto za to ma (tech benefitu je ponekud vic, napr. moznost ucastnit se aukci etc., ale ne kazdy to vyuzije). zbyva tedy 250,-.

no a tech 250,- proste davame a neptame se, co za to. tudiz: neptejte se, co muze pobocka udelat pro vas, ale co muzete vy udelat pro ni. nejake penize se investovaly do webu a databaze, ale neni to jeste dokonale a doladene. a samozrejme, stoji a pada to na tom, zda je databaze plnena lidmi. diskusi tu na to uz probehlo nekolikero, nerad bych zabredal do nove. me nazory jsou na to znamy. vic nez cokoliv jineho by mela byt hnaci silou snaha sdruzovat se s lidmi spolecnych zajmu a spolecne napr. badat, publikovat apod.

Ducaton

Uživatel

Zaregistrován
10. 8. 2011

#2684 - 27. 3. 2014, 20:20

Myslím, že se platí běžných 600 (časopis, listy, aukce, ...) + poplatek této virtuální pobočce za přístup do jejich internetového systému, který musel samozřejmě někdo vytvořit (fonty, databáze, typologie, ...). Ve výsledku se to může zdát hodně, ale problém v tom nevidím.

Ducaton

Uživatel

Zaregistrován
10. 8. 2011

#2685 - 27. 3. 2014, 20:22

Oliver byl o pár sekund rychlejší. Alespoň byla tedy moje předtucha správná. 😃

Archypov

Moderátor

Zaregistrován
10. 6. 2006

#2686 - 27. 3. 2014, 20:51

Ako inak fugujete? trochu som stratil prehľad, Jirko je stále predseda? Mal som trochu skeptické názory na činnosť Pobočky, zdarný výsledok posledného čísla Folia Numismatica moju skepsu usadil. Tuším sa prihlásim za člena, ak by ste neboli proti. Pokecáme osobne (mailom - mimo tohto fóra, nech nespamujem), s kým mám hovoriť? S Jirkom som v kontakte stále, bolo by dobré to riešiť s ním?

KAROLUS

Uživatel

Zaregistrován
9. 6. 2010

#2687 - 27. 3. 2014, 20:52

to že jde 600 mimo, resp ČNS, jsem pochopil - a teď už vím i na co. a nejde ani o to, že by to bylo hodně... v tom co dá člověk ve finále za PG se to ztratí jako nic.🙂 dobrá otázka je např. již zmíněný internetový systém - offline verze mi nenabídne nic co bych nenašel jinde. a co vlastně nabízí online verze? neuražte se, ale mě to příjde, že pár lidí se společným zájmem rozhodlo založit si pobočku - což je fajn - ale už se nikde nijak neprezentuje (teď mám na mysli potenciálním novým členům). teď použiju výraz kacury, ale vážně si nemohu pomoct, ale působí to na mě trochu "sektářsky". a poznámka olivera "hlavně nic neřešit veřejně" to jen potvrzuje😞

oliver

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
15. 7. 2007

#2688 - 27. 3. 2014, 21:01

jde o to, ze na schuzi muze kazdy. ale slusne se ohlasi a my vime, kdo to je. takovi lide se ohlasili uz pred 5 mesici. oni znaji nase jmena, my zname jejich. nejaky KAROLUS muze byt kdokoliv. v tom je ten problem. sprosteho napadani a vyskakovani bylo myslim uz dost. nevim, co je offline verze? co by mela nabidnout? a co nabidnete vy? a pobocka se neprezentuje? na zaklade ceho? je videt, ze prehled tu ma nekdo omezeny. staci se podivat za poslednich nekolik let, kolik publikaci je dedikovano pobocce. sorry, tohle zvaneni nikam nevede.

kacuro

Uživatel

Zaregistrován
7. 10. 2006

#2689 - 27. 3. 2014, 21:03

KAROLUS: máš tu 108 stran diskuzí, tak si o nás něco přečti a pak hodnoť ... Vysvětlovat vše každému stále do kola je nad mé síly ...

oliver

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
15. 7. 2007

#2690 - 27. 3. 2014, 21:05
KAROLUS: máš tu 108 stran diskuzí, tak si o nás něco přečti a pak hodnoť ... Vysvětlovat vše každému stále do kola je nad mé síly ...

PRESNE - tohle jsi vystihl dokonale a mel jsi to napsat hned. KAROLUS tam najde vse, co je treba a i to, co jsi mu chtel sdelit, ale uz uplynule.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.