Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
13. 3. 2012
Vyškov se polepšil,ale stále mu něco chybí.Gambrinus bych neřešil,tam záleží na uložení a typu výčepu.Krušovice bych přirovnal ,pro pamětníky , ke Gemeru z Rim.Soboty,nebo Chodovaru z Ch.Planý.Prazdroj vesměs nikoho neurazí a je optimální chutově pro širší pivařskou skupinu.Bernard má taky dva druhy piva docela zajímavé chuti ,ostatní má pa.... atd.
Zaregistrován
7. 10. 2006
desítku pijí jen žáby😉 to není pivo ...
Zaregistrován
12. 1. 2010
Houby víš, co je to žízeň😃
Pamatuju jak jsme dělali jednou bitvu na Lukově, bylo 34 ve stínu a v poledne došla veškerá voda na hradě.. tak jsem po dvou hodinách dalšího boje předal velení jednomu z rytířů, zašel jsem s jedním kamarádem dolů do vesnice, kde byla první hospoda zavřená.. když jsme se konečně doplazili do druhé, tak jsem rychle získal pocit, že desítka Radegast je nejlepší pivo na světě😁
A když v létě přijdu na chatu poté, co jsem přelezl třetí hřeben ten den, taky sáhnu po desítce a ne po dvanáctce nebo speciálu.
Ale ta vyškovská se dá pít i na chuť.
Zaregistrován
7. 10. 2006
mě přijde 10° jako voda, samozřejmě v létě, když je vedro, tak je na osvěžení dobrá, to bezesporu. 12° ale také nemusím, ta už je na mě zase silná a brzy mi stoupá do hlavy. proto raději vždy, když je to možné, volím kompromisní 11°😃
Zaregistrován
12. 1. 2010
Jo, to je taková slabší 11ka (4.4% alkoholu, běžné desítky kolem 4, dvanáctky kolem 5)😉
Zaregistrován
6. 11. 2010
Tanková Plzeň je ale zase moc těžká a člověk je pak takovej nafouklej 🙄 Stačí do něj pak jen píchnout prstem a teče z něj pivo odevšud..
Zaregistrován
7. 10. 2006
jak tak na to koukám, měl by oli udělat ještě anketu o tom, jaké pivo by měli točit v podniku, kde se bude schůzka konat😃 nakonec se zjistí, že ve vítězné lokalitě nebudou čepovat vítězné pivo a celé se to zhroutí jak domeček z karet 😆
Zaregistrován
15. 7. 2007
asi si budete muset becku s sebou kutalet... nominace lokalit je stale otevrena, nic vam nebrani nanominovat treba exkursi do pivovaru. stejne tak muzete pri nominacich zohlednit ty, ktere uvedou jakou hospodu s jakymi pivy dana alternativa zahrnuje.
ja si nad tim meju ruce, ja pojedu na sraz, ne na degustaci
Zaregistrován
13. 3. 2012
Trochu to rozvedu,😉
-Stupen piva udává množství použitého sladu
-Obsah alkoholu je dán množstvím cukru a stupněm PROKVAŠENÍ
-Prazdroj 12° obsah alkoholu 4.4% právě nižší stupen prokvašení
jí dává tu chut.
-stále častěji jsou na trhu piva téměř prokvašená,obsahují relativně
vysoký obsah alkoholu,chutově jsou nevýrazná.Ty právě lemtá Turtle
v těch dalekých končinách z místních pivovarů.
Sumár-je tedy evidentní,že nejsou důležité stupně na obsah alkoholu,ale
stupen prokvašení.
Ono je to s pivem trošku složitější.Brno má vyhlášené dva lokály,
kde je dobré a kvalitní pivko.🙂
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.