Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

oliver

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
15. 7. 2007

#1951 - 19. 7. 2012, 13:20

co se tyce Archym dotazovanych aktivit. ja osobne o nicem nevim, myslim, ze numismatickych konferenci je dost na to, aby se zakladaly dalsi a nove. myslim, ze se jich i dost lidi z pobocky prave ucastni. take si myslim, ze je v pobocce par lidi, kteri jejim jmenem publikuji. opet myslim, ze pri existenci soucasneho mnozstvi periodik je zbytecne vymyslet dalsi sbornik apod. (muj nazor). za pobocku byly napr. z me strany publikovany napr. tyto zalezitosti (netyka se nutne jen grosoviny a je to samozrejme ve spolupraci s dalsimi lidmi - jak je uvedeno):

Richtera, Lukáš. Netradiční doklad přeražby kremnického krejcaru z roku 1782. / Unconventional evidence of over-striking in the case of the Kremnica kreuzer struck in 1782. Numismatické listy, roč. LXVI, č. 3, 2010, s. 131-134. ISSN: 0029-6074.

Richtera, Lukáš - Zmrzlý, Martin - Videman, Jan - Grossmannová, Dagmar - Kučera, Lukáš. Moravské denáry fenikového typu Přemysla Otakara II. z nálezu Třebíč-Borovina (II) a jejich analýza. Folia Numismatica, Brno: Moravské zemské muzeum, roč. 25, č. 1, 2011, s. 3-17. ISSN 0862-1195.

Richtera, Lukáš - Videman, Jan. Srovnání různých metod analýzy složení kovu na depotu dvoustranných denárů Přemysla Otakara II. Cach 973. Konference Peníze v proměnách času VIII. Hradec nad Moravicí, Czech Republic, 10th - 12th May 2011. In Peníze v proměnách času VIII. Abstrakty, 28 p. Edited by Štefan, Jan T. 1st ed. Ostrava: MARQ, Jan Štefan, 2011. p. 20 - 21. ISBN: 978-80-86840-55-0.

Cihlář, Jan - Richtera, Lukáš. Doposud nepopsaný grošový nález s moravskými kontramarkami z Pardubicka. Konference Peníze v proměnách času VIII. Hradec nad Moravicí, Czech Republic, 10th - 12th May 2011. In Peníze v proměnách času VIII. Abstrakty, 28 p. Edited by Štefan, Jan T. 1st ed. Ostrava: MARQ, Jan Štefan, 2011. p. 5 - 7. ISBN: 978-80-86840-55-0.

Richtera, Lukáš. Nepopsaná varianta pražského groše Ferdinanda I. s letopočtem 1542 z kutnohorské mincovny. / An unknown variety of the Prague grossus struck under Ferdinand I dated in 1542 and struck in the Kuttenberg mint. Numismatické listy, roč. LXV, č. 2, 2010, s. 69-71. ISSN: 0029-6074.

Cihlář, Jan - Richtera, Lukáš. Pražské groše Jana Lucemburského s rubním rozdělovacím znaménkem pětilistou růžicí. Konference Peníze v proměnách času VII. Olomouc, Czech Republic, 5th - 7th April 2009. In Peníze v proměnách času VII, Středověké mincovnictví a peněžní oběh v Čechách, na Moravě a v okolních zemích, sborník příspěvků, 128 p. Edited by Grossmannová, Dagmar - Štefan, Jan T. 1st ed. Ostrava: MARQ, Jan Štefan, 2010. p. 89 - 104. ISBN: 978-80-86840-49-9.

co se tyce publikacni aktivity kolegu z pobocky, nevedu si evidenci, ale vim, ze nejsem jediny, co obcas neco napise. takze sem klidne prihodte dalsi pociny. plus na dalsich pocinech se aktivne pracuje (napr. ja dnes provadim mereni pro dalsi dve prace).

oliver

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
15. 7. 2007

#1952 - 19. 7. 2012, 13:24
Archypov i Oliver - pochvala, konečně k věci😉 700 ražeb už není nezanedbatelné číslo a určitě je to velmi dobrá pomůcka pro zkoumání PG a jejich dílů a případné porovnávání s novými přírůstky ve sbírce dle typů, variant apod. Pro mě osobně by to byl obrovský benefit, za to si rád zaplatím a na oplátku bych ještě do databáze také přidal x desítek svých koleček z grošoviny. Jsem členem pražské pobočky ČNS a už tu někde padlo, že v případě vstupu do ČNSPG bych kmenově zůstával stále v Praze, kde právo hlasovat mám, ale v ČNSPG bych toto právo neměl, tzn. pro plnohodnotné členství si musí zájemce zvolit kmenově ČNSPG. Je to tak?

pro takove jedince ma pobocka jiste dvere otevrene. jde prave o to na strane jedne informace z databaze rozumne vyuzit a i je tam vkladat. pokud vim, clen CNS muze byt v kolika pobockach chce, ale musi platit. jako kmenovou (s pravem hlasovani apod.) vsak muze mit jen jednu jedinou. ale mozna se pletu a byl bych radeji, kdyby na to odpovedel nekdo, kdo temhle zalezitostem hovi vic

oliver

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
15. 7. 2007

#1953 - 19. 7. 2012, 13:25
Olivere letos jsem poprve nedostal emailem zpravu z vyrocky (jsem clen), byla nejaka? A abych nemusel otravovat PEHUa, kolik je letosni prispevek? Dekuji.

podivam se do mailu a dam vedet. sam nevim. a prispevek byl letos pomerne nizky, pokud si pamatuji - zkusim najit v mailu a preposlu.

Archypov

Moderátor

Zaregistrován
10. 6. 2006

#1954 - 19. 7. 2012, 13:29

To Oliver:
Ja viem že publikuješ a publikujú od vás aj iní a publikujete pod hlavičkou Pobočky, resp. sa prezentujete ako jej členovia. To je chvályhodné a určite to môže Pobočke urobiť dobrú reklamu v odborných kruhoch. Ale keď niekto pozrie na váš web, tak naozaj má dojem že niekde niečo zakapalo, aspoň je to môj dojem.

Veľmi s tebou nesúhlasím keď tvrdíš, že je zbytočné vytvárať nový zborník, tých podľa mňa nie je nikdy dosť. Zborník venujúci sa výhradne grošovému obdobiu a nálezom mincí z tohto obdobia by významne obohatil nielen českú, ale aj slovenskú numizmatickú obec. Navyše by Pobočne priniesol veľkú prestíž a vážnosť.

Ako som hovoril, podľa môjho osobného názoru je trochu málo, aby činnosť pobočky stála na aktualizovaní databázy mincí. Navyše na webe vám to pôsobí dosť chaoticky, nie sú do náhľadov vyberané pekné kusy, ale v štýle "kto čo strčí", nejakých 70% je nepopísaných. Možno pre člena ktorý sa dostane cez heslo do systému sa to potom na webe ukáže inakšie, ale pre nečlena je ten web naozaj iba torzo, ktoré nič nepovie.

LukeH2O

Uživatel

Zaregistrován
30. 5. 2009

#1955 - 19. 7. 2012, 13:37

No abych taky něco přihodil. Tak do ČNSPG jsem vstoupil před 2 lety a jsem více než spokojen. Asi hlavně proto, že se jedná o skupinu lidí stejného sběratelského zaměření.
Jak Oliver psal ohledně vkládání mincí do databáze, tak se musím přiznat, že jsem to teď taky poměrně zanedbával, ale již mám připraveno několik desítek fotek na vložení. Jen najít ten čas😞. Zrovna pracuji (společně s Korunkou) na zpracování jednoho nálezu, takže nějaká aktivita pobočky je😃 ale času málo.

Abych po vzoru Olivera vložil tu nějakou publikační činnost, tak zde:

Lukáš Kučera: Dvě dobová falza pražských grošů Karla IV. nalezená na území bývalého Litevského velkoknížectví, Numismatické Listy 66 (2011), 119-122

Ten kde jsem jako spoluautor s Oliverem et. al. sem dávat nebudu, když je uveden výše.

A Archyho nápad o vydání sborníku čistě o grošovém období, není zas tak špatný. Mě osobně se tato myšlenka líbí 😉

Když nejde o život, tak jde o h..no
http://cnspg.cz

oliver

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
15. 7. 2007

#1956 - 19. 7. 2012, 13:41

Archy, bylo by to pekne, kdyby...

ale kdo to bude delat? vis, neco jineho je, kdyz si reknu "napisu publikaci o tom a o tom" nebo se domluvim s nekym, komu duveruju a "sepiseme neco spolecne". ve vysledku je to sice dost prace, ale je to relativne snadne. jenze davat dohromady sbornik ci poradat konferenci chce spoustu casu a penize. a hlavne - komunikovat s lidma, uhanet je apod. takovych pocinu nejsou casto schopna ani vetsi muzea ci vetsi pobocky.

co se webu tyce, je to opet to same. sam svuj web mam, ale pracovne jsem dost vytizen na to, abych ho dotahl dokonce. paradoxni situace jsou, kdyz si hodku dve urvu, neco tam zmenim a za tri mesice zjistim, ze jsem to zapomnel uploadnout😃

neni proste cas. nevim, jak ostatni, ale s tim, cemu se venuju pracovne nemam sanci tomu davat vic casu. potrebujeme bud aktivniho a webu znaleho duchodce a nebo MENTALNE VYSPELEHO mladocha, ktery by byl schopen nektere z techto veci pokryt...

samo a zadarmo se Archy, to ty predpokladam dobre vis, udela jen...

jan322

Moderátor

Zaregistrován
27. 12. 2009

#1957 - 19. 7. 2012, 13:45

Čas je velký nepřítel, ale pokud bys Olivere chtěl nějaký článeček od mentálně vyspělého mlaďocha, možná bych něco o slezských haléřích naškrábal😃

www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz

oliver

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
15. 7. 2007

#1958 - 19. 7. 2012, 13:45

LukeH2O napsal/a:

...A Archyho nápad o vydání sborníku čistě o grošovém období, není zas tak špatný. Mě osobně se tato myšlenka líbí 😉

spis nez to by bylo lepe domluvit vydani zvlastniho cisla FN na toto tema. protoze napr. ja (a ty bys taky mel) musim bohuzel premyslet i o hodnoceni prispevku v ramci RIV. a v tomto ohledu jsou sborniky hazeni hrachu na zed...

jenze uprimne: kolik lidi napise napr. do konce roku nejaky clanek o mincich z grosoveho obdobi? schvalne se hlaste🙂

Misak33

Moderátor

Zaregistrován
23. 12. 2009

#1959 - 19. 7. 2012, 13:46

jan322 napsal/a:

... mentálně vyspělého mlaďocha ...

:D😃😃

Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/

oliver

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
15. 7. 2007

#1960 - 19. 7. 2012, 13:46
Čas je velký nepřítel, ale pokud bys Olivere chtěl nějaký článeček od mentálně vyspělého mlaďocha, možná bych něco o slezských haléřích naškrábal😃

vyborne, prvni byl rychlejsi nez ja sam. a moc dobre vim, ze by to bylo i kvalitni pocteni.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.