Z debát s kamarátom,bývalým numizmatikom viem,že skutočne nebolo.
Teraz si ten kto chce, aspoň aké také informácie môže zohnať.Len sa zas nesmie upnúť na najvyššiu cenu,na ktorú narazí.Alebo na cenu varianty a zmätok v duši (v hlave) je na svete.Špekulanti to majú ťažšie.😉
Snukr píšeš prijateľné......Myslíš nízke?Mne sa to tak niekedy javí.Ale predpokladám,že odborníci z ctwk,NGC to majú dobre overené a bežný výskyt,bežných mincí sa odráža aj v ich cene.Len by ma zaujímalo,či by mi niektoré mince predali za ceny,ktoré uvádzajú.Pochybujem...🙄 Preto som si tak sám pre seba pridal 50-100 % (?) k ich cenám.Nie 500 a viac..
-s-

Ano, myslím nízké 😉

http://aukro.cz/100-kcs-1993-slovenska-muzealni-spolecnost-proof-i6570650423.html
Tak toto je cena, kterou bych od této mince rozhodně nečekal, sice pořád říkám, že potenciál československých proofek není rozhodně vyčerpán, ale je to pecka.
Já sám ji koupil před nedávnem víc jak o tisíc míň....😃

Co jsem se nedávno vrátil ke své dětské vášni sbírání mincí, tak nic jiného než české a československé mince nesbírám. A navíc ještě sbírám jenom a pouze stříbrňáky - hlavně si myslím, že člověk má sbírat to, co bezpečně zná. A běžné, laciné ražby, co se dají sehnat i za cenu stříbra, považuju i za dobrou investici. Stříbrné pětikačky i v dobrém stavu jsem vždy vyhandloval za ne víc jak 60 korun (i rok 1928), poválečné stokoruny leckdy i opravdu jen za tu stovku.
Ty ceny jsou každopádně i tak někdy mazec. Teď v létě jsem sehnal pamětní z roku 1969 (SNP) za pouhou tisícovku, v absolutně perfektním stavu a s ohledem na ceny v obchodech si můžu gratulovat.
Lenina z roku 1970 jsem ve stejné době usmlouval za čtyři stovky.
Takže i když nakupuju v numismatikách, asi s tím přestanu úplně.
Jde taky o to, že se mi tam už stalo dvakrát, že ze mě pán zkoušel udělat blbce: za minci, co jsem posléze střelil za 4000, mi chtěl dát 300, a když jsem šel prodat hromadu rakouských měďáků 1800 - 1850 (z mojí staré klukovské sbírky, už mě nebavily), tak mi do očí tvrdil, že to to vezme tak za korunu kus, že to nemá žádnou cenu🙂)
Sranda je, že pak jsem zasakroval, rozprodal to sám po kouskách, dal si tu práci, a ve finále jsem měl padesát korunek průměrně z každé.
Nutno dodat, že já jsem z kupců voly nedělal, vždycky to bylo okolo nebo mírně pod katalogovou cenu.
"Democracy.... is non-negotiable."
- Liberty Prime
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.