Moderátoři: smith
Zaregistrován
20. 7. 2010
Zaregistrován
27. 12. 2009
Holt, těžký život studenta 😁 Nějaké zlato by se našlo, ale pouze s nějakou historickou hodnotou. Investiční mince typu pětirubly, R-U desetikoruny, sovereigny a podobné jdou jaksi mimo můj sběratelský zájem a mám je na výměnu - když už se mi dostanou do ruky 😈
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Zaregistrován
20. 7. 2010
Hola, ty slezský špeciálisto... což takhle nějaké, byť klidně nemincovní, artefakty tamního rodu "von Larisch"? Nebyli by?😉
Zaregistrován
27. 12. 2009
Jistě, moje babička Ti může povyprávět, jak se s Janem Larischem setkala ve Fryštátě😃. Kdepak, nic takového doma nemám. Mám dojem, že na blešáku na Černé Louce byly před časem nějaké vizitky rodu Larischů, ale jinak o ničem nevím.
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Zaregistrován
20. 7. 2010
Ano, Jane,potkali se , ...a jsi třebárs čvrtinový Larisch😋 To, víš, věř těmhle vrtošivým babičkám:-) Vizitky jsem nemyslel...spíš porcelán, dobové písemné artefakty, starožitnosti či jiné kulturně umělecké skvosty😉
Zaregistrován
27. 12. 2009
Po bazarech nechodím, takže vůbec netuším. Karvinsko a Těšínsko nejsou jen Larischové, ale i Mattencloitové, Bludovští, Beesové z Chrostiny, Guttmanové, Küenburg - Spensové - těch rodů tady bylo víc. Zvláště pak předměty ze zámků v Ropici a Hnojníku se jaksi "vytratily" mezi lidi.
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Zaregistrován
20. 7. 2010
Máš pravdu...bohužel😞 Těžko se to dává a shání zpátky...
Zaregistrován
19. 5. 2010
Jak to vlastně s tou ruinou vypadá? Už ji někdo koupil?
Zaregistrován
27. 12. 2009
Myslím že neee, bojím se, že ten zámek už se zachránit nedá😞 Už se zbortila střecha.
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.