neominius

Uživatel

Zaregistrován:
21. 11. 2012

Vytvořeno:
13. 9. 2017, 17:24

to neominius: no nevím, jste ochoten to koupit? Ono je hodně lidí, co řekne "za pár stovek to nepouštějte" ale sami nejsou ochotni to koupit. Jasné, ať prodávající počká, posbírá po trhu pár cen od lidí, co to chtějí 100% koupit (a ne jen od žvanilů), a pak to prodá nejlepší nabídce. To by byla moje rada. Na těchto známkách nezbohatnou ani děti prodávajícího a asi ani vnoučata... A co se týká sběratelů - zajděte na nějakou burzu, ať vidíte, jaký tam je věkový průměr. Nebo se zeptejte v zahrnaičních aukčích domech, kdo jsou jejich zákazníci (já to teď udělal na sběrateli (pan Orsi od Feldmana nebo Wagner od Felzmanna)... sběratelství už opravdu není masové, jako před revolucí...

Samozřejmě, že jsem ochoten to koupit a ne za pár stovek, ale minimálně za pár tisíc. Nikdo netvrdí , že je to na zbohatnutí, ale dostat za to slušnou cenu, ne směšnou. Proto jsem psal, že dnes to již není o burzách, ale o internetu, mladý Vám na burzy chodit nebudou.

neominius

Uživatel

Zaregistrován:
21. 11. 2012

Vytvořeno:
13. 9. 2017, 17:27

Áno a vojnu vyhral Hitler 😃

Myslíte, že to tak není?

Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

Vytvořeno:
13. 9. 2017, 18:18

Myslíte, že to tak není?

Ono by to bolo na dlhú debatu. Už len polemika čo je zberateľský materiál ... Čo a kto tvorí ceny na trhu (obchodníci, investori, zberatelia), v akom sú percentuálnom zastúpení, čo sa stane s trhom, keď nastane to, alebo ono ... Je toho veľa, čo a kto riadi súčasný filatelistický trh. A keď by sme aj o tom debatovali, tak vždy to bude len subjektívny názor každého z nás. Môj názor je ten, že záujem o filateliu je momentálne tak nízky, ako ešte nikdy v histórii nebol ...

neominius

Uživatel

Zaregistrován:
21. 11. 2012

Vytvořeno:
14. 9. 2017, 18:45

Brett napsal/a:

Ono by to bolo na dlhú debatu. Už len polemika čo je zberateľský materiál ... Čo a kto tvorí ceny na trhu (obchodníci, investori, zberatelia), v akom sú percentuálnom zastúpení, čo sa stane s trhom, keď nastane to, alebo ono ... Je toho veľa, čo a kto riadi súčasný filatelistický trh. A keď by sme aj o tom debatovali, tak vždy to bude len subjektívny názor každého z nás. Môj názor je ten, že záujem o filateliu je momentálne tak nízky, ako ešte nikdy v histórii nebol ...

Od toho se to tu jmenuje diskuze, proto je mnohem lepší, když napíšete svůj konstruktivní názor, než blbost s Hitlerem. Samozřejmě, že s vámi ve vašem názoru nesouhlasím. Definice sběratelský materiál je snad všem jasná, o tom se přít nebudeme. Cenu vždy tvoří nabídka versus poptávka. Procentuální zastoupení dle úspěšnosti prodeje na aukcích je téměř vždy vyšší než 50% takže asi dobré. Co se stane s trhem jasně ukázala krize 2007, a naopak když se daří, tak to funguje i ve filatelii. Můj názor je zase ten, že filatelie na tom není tak špatně.

Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

Vytvořeno:
14. 9. 2017, 19:13

neominius napsal/a:

... Samozřejmě, že s vámi ve vašem názoru nesouhlasím.
Můj názor je zase ten, že filatelie na tom není tak špatně.

Ja Vám Váš názor neberiem - rešpektujem ho. Podľa mňa je na tom filatelia viac, ako špatne a nemyslím tým len vývoj cien na trhu a záujem zo strany zberateľov ...
Čo sa týka prispievania tu na fóre. Je to asi, ako u každého z nás. Niekedy necítim potrebu reagovať vôbec (z rôznych dôvodov), niekedy zareagujem len veľmi stroho / stručne a niekedy, keď cítim dôvody a vidím zmysel, tak sa snažím reagovať obsiahlejšie a prípadne reagovať opätovne.

neominius

Uživatel

Zaregistrován:
21. 11. 2012

Vytvořeno:
15. 9. 2017, 00:41

Také já Vám Váš názor neberu, ale protože se názorově velmi rozcházíme, bude lepší diskuzi na toto téma ukončit a potkat se u jiné, názorově bližší. Díky

kosican

Uživatel

Zaregistrován:
2. 7. 2017

Vytvořeno:
18. 9. 2017, 11:37

Kruh sa uzavrel.
Anoaa ako údajný úplný laik ponúkne na predaj archy Londýnskeho vydania s kompletným popisom falatelistických zaujímavostí, o ktorých úplný laik nemá ani šajnu / perfektný stav, žiadne ohyby ani potrhané okraje/, ale bez pevnej cenovej ponuky, ako to vyžadujú pravidlá tohto fóra. Ja som sa celú vec snažil, stiahnuť mimo toto fórum, ale neominius už ponúka " pekných pár tisíc". Nepripomína vám to sváka Ragana a jeho utajeného prihadzovača ? Nakoniec to pomaly celé skončí hádkou.

Klobúk dole pred pravidlom fóra pri každej ponuke uviesť aj cenu. Ináč sa to ozaj iba zvrhne ...
Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

Vytvořeno:
18. 9. 2017, 15:08

Kruh sa uzavrel. Anoaa ako údajný úplný laik ponúkne na predaj archy Londýnskeho vydania s kompletným popisom falatelistických zaujímavostí, o ktorých úplný laik nemá ani šajnu / perfektný stav, žiadne ohyby ani potrhané okraje/, ale bez pevnej cenovej ponuky, ako to vyžadujú pravidlá tohto fóra. Ja som sa celú vec snažil, stiahnuť mimo toto fórum, ale neominius už ponúka " pekných pár tisíc". Nepripomína vám to sváka Ragana a jeho utajeného prihadzovača ? Nakoniec to pomaly celé skončí hádkou. Klobúk dole pred pravidlom fóra pri každej ponuke uviesť aj cenu. Ináč sa to ozaj iba zvrhne ...

Zvykne sa tomu hovoriť - volavka ... V niektorých prípadoch obchodná stratégia. V tomto konkrétnom mi je z toho na grcanie ...

dejvy

Moderátor

Zaregistrován:
21. 7. 2007

Vytvořeno:
18. 9. 2017, 16:49

Asi špatně čtu - můžete mi někdo přesně označit příspěvek, ve kterém nabízí Anoaa archy k prodeji?

Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

Vytvořeno:
18. 9. 2017, 18:54

dejvy – keď niekde na za mestom na výpadovke pri odpočívadle uvidím slečnu v kratučkej latexovej sukničke, sieťovaných pančuškách, na vysokých podpätkoch s množstvom farbičiek na tvári, ktorá veselo točí ružovou kabelkou, tak nepotrebujem, aby mala na čele napísané čo tam robí a o čo jej ide. Dám si veci do súvislosti a pomyslím si svoje.
Ale je možné, že len došlo, ako hovoril bývalý pán prezident – "k hlubokému nedorozumění" a tá slečna len zmeškala posledný autobus, stopuje a ponáhľa sa domov ku svojím najbližším ... 😋
PS: Buď tak zlatý a sprav niečo s tou ikonkou ...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.